Wilku82 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam! Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu. W styczniu wybieram się w to miejsce: https://www.google.ch/maps/place/Brienzersee/@46.8929714,7.8337338,10z/data=!4m2!3m1!1s0x478fbd607bfad2fb:0x19281ec105cab0c7. Podobno w tym okresie można tam złowić trotkę z brzegu. Od kija po przynętę. Chciałbym się zmieścić w okolicach 1000-1500 zł Pomożecie?PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 może podobnie jak na troć w morzu? przeszukaj forum, podobnych tematów było multum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A kup Avida uzywanego pod 3 metry, MH albo i H, w zaleznosci od zakladanych okazow i wabikow, przypnij zadbanego Emblema 3500, jakies mocne Shimano 4000 badz podobnej wielkosci SW, ostatecznie sklepowy top polskich 'producentow', linka wedle uznania, dobrana do mocy kija, kilka woblerow, wahadel, obrotowek...majac 1500 zl przyjemnie taki zestaw bedzie gromadzic, nie pozbawiaj sie zabawy czekajac na streszczenie tutaj...ja bym zaczal od przynet, kupisz u Kolegow na jerku co dusza zapragnie, rzuc tez okiem u konkurencji, w sklepie Corona Fishing tez maja ladne rzeczy, mozna caly zakladany budzet przekroczyc ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Troc jeziorowa...Avid mocy H to chyba za mocna armata, MH jednak swietnie powinien sie sprawdzic ???? Edytowane 23 Listopada 2015 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Może ustal proporcje ile na kij, młynek a ile na przynęty. Moim zdaniem lepiej mieć dobry "arsenał" i linkę, a z kijem i młynkiem celować w średnią półkę. Zakładam że zasięg rzutu tu bedzie bardzo ważny - rozważyłbym młynek typu "long-super-hyper-cast". Nie wiem jak z trwałością i jakością tego młynka, ale konstrunkcja sugeruje naprawdę dobry zasięg - Cormoran Hyper Jet 7PiF 3000. W ciągu jednej wyprawy raczej nie padnie, będziesz w Reichu czyli tam gdzie serwis, w razie " W" łatwiej załatwić wymianę na nowy czy zwrot kasy. Bo zapas i tak musisz mieć. Zresztą przy Twoim budżecie to dwa kupisz bez bólu. Zajedziesz - to oddasz i zwrot kasy. Nie miałem w rękach młynkach, ale z opisu wynika że zrobili go do takich zastosowań. Będziesz rzucał daleko , różnymi wabikami, ta gigantyczna szpula może dać sporo w zasięgu.Kija nie doradzę, nie znam się. Przychodzi mi do głowy ABU Diplomat 3,05 15-35g. Diplomaty nie są złe, blank mocny i mięsisty, głebokie ugięcie, akcja , CW realne.Jest też wersja 3,50m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) W styczniu -Szwajcaria...a ta woda nie zesztywnieje przypadkiem?! gdyby jednak płynęła to mam do odstąpienia:Daiwa Exceler Seatrout 3,10 cw 10-40 z technium 4000FB. Edytowane 23 Listopada 2015 przez klim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dowiedz się jakiej wielkości trocie tam występują , może w zupełności wystarczy kij 1 oz. 2,70-2,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 co do kijka to mam na zbyciu w cenie komponentów CD XLS 3,05 8-32 gram moc 8-20 lb Idealny pod wskazane przez kolege przynęty, dalekosiężny, spokojnie można używac nad morzem, oraz na trociowo-łososiowe łowy w rzekach.Zrobiony na bogato, dla siebie uzbrojony w Fuji CIS plus Fuji Torizite, rekojeść dzielona , uchwyt fuji SKSSCo do szczegółów zapraszam na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Kija nie doradzę, nie znam się. Przychodzi mi do głowy ABU Diplomat3,05 15-35g. Diplomaty nie są złe, blank mocny i mięsisty, głebokie ugięcie, akcja , CW realne.Jest też wersja 3,50m. Myslalem nad ta wersja 3.5m... tylko ze jest piekielnie ciezka, cos chyba kolo 350-360g. Poszedlem w daiwe 3.35m w 6 kawalkach, wagowo 'tylko' 260g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek3523 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Może Kolegę zainteresuje pozycja nr 1 http://jerkbait.pl/topic/66026-s-cts-tournament-elite-i-co%C5%9B-dla-majsterkowicza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Wszystkim oferującym swoje wędki przypominam że to nie giełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Mój zestaw na alpejske Trocie Jeziorowe z brzegu: Wędka Tom Hawk Speedspin 2,70m 10-42gKołowrotek Shimano Twin Power 2500 FC, żyłka 0,22mmwahadła Solvkroken Seatrout 22g i Jaxon Miron pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi