Skocz do zawartości

Zestaw na troć jeziorową z brzegu

Wilku82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu. W styczniu wybieram się w to miejsce: https://www.google.ch/maps/place/Brienzersee/@46.8929714,7.8337338,10z/data=!4m2!3m1!1s0x478fbd607bfad2fb:0x19281ec105cab0c7. Podobno w tym okresie można tam złowić trotkę z brzegu. Od kija po przynętę. Chciałbym się zmieścić w okolicach 1000-1500 zł

Pomożecie?

Pozdrawiam

Arek

A kup Avida uzywanego pod 3 metry, MH albo i H, w zaleznosci od zakladanych okazow i wabikow, przypnij zadbanego Emblema 3500, jakies mocne Shimano 4000 badz podobnej wielkosci SW, ostatecznie sklepowy top polskich 'producentow', linka wedle uznania, dobrana do mocy kija, kilka woblerow, wahadel, obrotowek...majac 1500 zl przyjemnie taki zestaw bedzie gromadzic, nie pozbawiaj sie zabawy czekajac na streszczenie tutaj...ja bym zaczal od przynet, kupisz u Kolegow na jerku co dusza zapragnie, rzuc tez okiem u konkurencji, w sklepie Corona Fishing tez maja ladne rzeczy, mozna caly zakladany budzet przekroczyc ????

Może ustal proporcje ile na kij, młynek a ile na przynęty. Moim zdaniem lepiej mieć dobry "arsenał" i linkę, a z kijem i młynkiem celować w średnią półkę.

Zakładam że zasięg rzutu tu bedzie bardzo ważny - rozważyłbym młynek typu "long-super-hyper-cast". Nie wiem jak z trwałością i jakością tego młynka, ale konstrunkcja sugeruje naprawdę dobry zasięg - Cormoran Hyper Jet 7PiF 3000. W ciągu jednej wyprawy raczej nie padnie, będziesz w Reichu czyli tam gdzie serwis, w razie " W" łatwiej załatwić wymianę na nowy czy zwrot kasy. Bo zapas i tak musisz mieć. Zresztą przy Twoim budżecie to dwa kupisz bez bólu. Zajedziesz - to oddasz i zwrot kasy.

Nie miałem w rękach młynkach, ale z opisu wynika że zrobili go do takich zastosowań. Będziesz rzucał daleko , różnymi wabikami, ta gigantyczna szpula może dać sporo w zasięgu.

Kija nie doradzę, nie znam się. Przychodzi mi do głowy ABU Diplomat

3,05 15-35g. Diplomaty nie są złe, blank mocny i mięsisty, głebokie ugięcie, akcja , CW realne.

Jest też wersja 3,50m.

co do kijka to mam na zbyciu w cenie komponentów CD XLS 3,05 8-32 gram  moc 8-20 lb 

Idealny pod wskazane przez kolege przynęty, dalekosiężny, spokojnie można używac nad morzem, oraz na trociowo-łososiowe łowy w rzekach.

Zrobiony na bogato, dla siebie uzbrojony w Fuji CIS plus Fuji Torizite, rekojeść dzielona , uchwyt fuji SKSS

Co do szczegółów zapraszam na PRIV

Kija nie doradzę, nie znam się. Przychodzi mi do głowy ABU Diplomat

3,05 15-35g. Diplomaty nie są złe, blank mocny i mięsisty, głebokie ugięcie, akcja , CW realne.

Jest też wersja 3,50m.

Myslalem nad ta wersja 3.5m... tylko ze jest piekielnie ciezka, cos chyba kolo 350-360g. Poszedlem w daiwe 3.35m w 6 kawalkach, wagowo 'tylko' 260g.