kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meyger Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Jakiego sklepu ? Ja kupuje na www.boats.net (i pozniej przesyłka przez polamer, bo do Europy nie wyślą), albo w serwisach.Jeśli masz standardowy simmering to zapytaj w najbliższym sklepie z łożyskami/uszczelnieniami. Będzie kosztować kilka pln.dzięki za informacje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 To cyba dwutakt o ile mnie pamięć nie myli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 To cyba dwutakt o ile mnie pamięć nie myli? Tak małe silniki to chyba tylko Honda w czterech taktach robi... Jak sprzedający ma małe pojęcie, to myslę, że grubo poniżej tysiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 To cyba dwutakt o ile mnie pamięć nie myli? Tak, trzeba dorabiać mieszankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 To cyba dwutakt o ile mnie pamięć nie myli? Tak małe silniki to chyba tylko Honda w czterech taktach robi... Jak sprzedający ma małe pojęcie, to myslę, że grubo poniżej tysiąca... Chcę rozsądnie, to nie jest interes życia, tym bardziej że sprzedający to mój szef.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 [Chcę rozsądnie, to nie jest interes życia, tym bardziej że sprzedający to mój szef.pozdrTo radzę przepłacić. Zwróci się <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Żeby przepłacić, trzeba znać wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jeżeli nie jest b. stary to minimum tysiąc. Egzemplarze dwusuwów w tej mocy z okolicy przłomu wieków chodzą po 1200-1400 PLN. Dużo zależy od stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Logistyk Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Myślę, że 1000zł to bardzo atrakcyjna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Za tysiąc to ja go kupię Tak - na zapas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Hola Panowie!Mam prawo pierwokupu, tym bardziej ,że już na nim pływałem i stoi u mnie w garażu. Dziękuję za pomoc.Do zaobaczenia na ZZ.pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Trudno, cóż zrobić, z garażu Ci go nie wydrę <_< To do miłego, poznam Cie po silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 KrzysiekWidziałem taki sam silnik na allegro.Zobaczę jak się skończy aukcja.Cena wywoławcza 700 zetełpe.pozdrk wasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldek Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam Interesuje mnie jak wygląda serwis Yamahy w naszym kraju. Ile trwa taki serwis? Jakie są ceny zakładając, że silnik jest sprawny i robią tylko niezbędny przegląd (oleje sam wymienie). Za te i inne cenne informacje dotyczące serwisu Yamahy będę bardzo wdzięczny. PozdrawiamWaldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minkof Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 klikklik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Serwisujemy w Tsunami na Wybrzezu Gdynskim w Wawie. Do tej pory bylo 100zl z wymiana oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Byc moze to nie jest najnowsza nowosc, ale przypuszczam, ze rozwiazanie to nie jest jeszzce dostatecznie poznane.Otoz pojawila sie nowa seria silnikow zaburtowych Yamahy, sygnowana znaczkiem FT.Jak opiewa reklama ma to byc seria wyznaczająca nowe standardy w dziedzinie osiągów, przy zmniejszonym poziomie hałasu, wibracji i zużyciu paliwa.Wzmiankowo o kilku zastosowynych rozwiazaniach mozna przeczytac na stronie yamahy Ktos cos juz o tym slyszal dobrego, zlego, innego? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ireneusz Matuszewski Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Słyszałem o tych silnikach, ale są to silniki uciągowe. Natomiast wiele dobrego słyszałem o 2 suwowych Tohatsu spełniających normy Unijne dla 4 suwów. Bodajże mają symbol TDLI i same dozują olej. Ciche, mało palą, mała wibracja, szybko się wkręcają i są znacznie lżejsze od typowych 4 suwów. Niestety najmniejszy to 40-stka. Pozdrawiam,Irek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Na któryś targach związanych ze sportami wodnymi zaprezentowano silnik.. W specjalnej beczce z wodą.. O tym, ze jest uruchomiony świadczyły tylko drobne falki na wodzie... Silnik oczywiście spalinowy.. Więc jest to prawdopodobne.. Ale jak to sie w eksloatacji będzie sprawdzało - hu nołs?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Czyli wypada troche poczekac, zeby sie dowiedziec jak to sie sprawuje...Tymczasem mozna zadbac o juz posiadane silniki..z autopsji wiem, ze moj obija sie w bagazniku na wybojach....a tu prosze, jest srodek zaradczy, no i jeszzce ponoc nosic sie w tym da...ciekawe, 4ka to razem z plynami jakies 22kg, jezeli paski wytrzymuja to...czemu nie...? Jezeli ktos sie zdecyduje to radze nosic, jak zalecaja bo odwrotnie zaleje sie i nie odpali. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Torba wyglada fajnie, ale : Torby niedostępne w sprzedaży detalicznej, dostępne wyłącznie w autoryzowanej sieci sprzedaży Yamaha w czasie trwania promocji. Wydawane przez dealera z każdym nowym modelem F2.5AMHS i F4AMHS do wyczerpania zapasów. Liczba toreb ograniczona. Nie ma możliwości alternatywnej obniżki ceny silnika o wartość torby tak o niej mowi strona Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Jak wyglada mozliwosc wejscia w posiadanie torby, to trzeba by sprawdzic w punktach sprzedazy. Ja nie sprawdzalem...w kazdym razie cos takiego w ogole jest i mysle, ze to dobry pomysl do niewielkich silnikow. Mysle, ze nie musi to byc koniecznie Yamaha...nie pogryza sie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rhino Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 cześć , pytanie i prośba , może ktoś wie gdzie kupić lub posiada niepotrzebną wtyczkę napięcia zmiennego do silnika Yamaha ?I jeszcze dodatkowe pytanie bo wiele o tym się mówi ale nie mogę otrzymać jasnej informacji - 2 takt 9.9 Yamaha rocznik 2006 i jego oddławienie na 15KM - ktoś coś podobnego zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bohors Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Witam Zakupiłem dzisiaj wiekową Yamaszkę F8BM ale w dość dobrym stanie .Z tym że chciałbym zrobić jej mały przegląd , ustawić zaworki , wymienić oleje itd. Problem w tym że nawet nie wiem kiedy ten silnik był wyprodukowany i jakie są jego dane techniczne, szukałem w sieci silnika o takim oznaczeniu i nie znalazłem , więc siłą rzeczy nie znalazłem też danych technicznych. jedyne co znalazłem to to że takie obudowy yamaha stosowała w połowie lat 90-tych. Jesli ktos wie cos wiecej o tzm silniku to prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 witam!na poniższej stronie masz wszystkie silniki od 1984. sczerze mówiąc nie znalazłem takiego jak podałeś.może mi coś umkneło http://www.yamahaoutboardmotorpart.com/pages/parts/viewbybra nd/default.aspxpo wybraniu modelu masz możliwość dokładnego przejrzenia rysunku technicznego.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi