Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam Yamahe 8km 2T stopa S z 98r, jestem z niego zadowolony, ponieważ w trollu pracuje na w miarę niskich obrotach przy pontonie 3.30.

kupiłem go z oczywistego powodu, przy moich zarobkach obchodziła mnie cena  :) Oczywiście chciał bym bardzo 4t ale jeszcze nie teraz :(

ALE !!! sprawdzając 2T i 4T względem kultury pracy to 2T daleko nie odstaje. Oczywiście jeżeli chodzi o yamahe.

• 0

Ja kupiłem Yamahę 8KM w cenie jak wyżej we Wrocławiu w MotorLand ,autoryzowany przedstawiciel Yamaha na Dolny Śląsk.

Rozmawiałem z serwisantem który mi uruchamiał motor (przegląd zerowy) na temat przeróbki na 9.9 i nie jest wcale tak kolorowo ,do wymiany sterownik, wałek rozrządu i sporo jeszcze innych detali a, chłop się znał bo po szkoleniach w Yamaha wiec gra nie warta zachodu bo koszty ogromne.

• 0

Ja kupiłem Yamahę 8KM w cenie jak wyżej we Wrocławiu w MotorLand ,autoryzowany przedstawiciel Yamaha na Dolny Śląsk.

Rozmawiałem z serwisantem który mi uruchamiał motor (przegląd zerowy) na temat przeróbki na 9.9 i nie jest wcale tak kolorowo ,do wymiany sterownik, wałek rozrządu i sporo jeszcze innych detali a, chłop się znał bo po szkoleniach w Yamaha wiec gra nie warta zachodu bo koszty ogromne.

Tak, tylko 8 i 9,9 to zupełnie inne motory. A 4,5,6 to praktycznie to samo. Spójrz na pojemność skokową i wagę.

• 0
  • 0