kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Napisał że ma umowę kupna sprzedaży ze sprzedawcą z Włoch ..... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seint Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Poproś o zdjęcia tabliczek znamionowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Nie chce przesłac zdjęcia tabliczek bo jak twierdzi - numery mogły by byc użyte na innym kradzionym silniku ..........???? Edytowane 20 Listopada 2015 przez Zibi171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darkovsky Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Cena aż nadto okazyjna, jakaś historia o tym, że tabliczek nie pokaże... poziom ryzyka takiej transakcji bardzo wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seint Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ta, dobry bajer z tabliczkami, nie przysle bo pewnie usunięte:) Jakby jednak przysłał, mogę luknąć czy to orginał, czy tabliczki made in poland:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Przy zakupie silnika we Włoszech otrzymuje się "deklarację mocy" . Powinien to mieć. Ten dokument w przypadku yamahy byłby na ich firmowym druku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 we Włoszech pojawiło się trochę silników po uchodźcach prosto z plaży - może to taki przypadek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Silnik z tego roku i już bez dokumentów? Gość nie chce przysłać zdjęcia tabliczki ! Mega podejrzane. Napisz jak się sprawy potoczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 fajny, ale lewizną śmierdzi na odległość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Silnik z tego roku i już bez dokumentów? Gość nie chce przysłać zdjęcia tabliczki ! Mega podejrzane. Napisz jak się sprawy potoczyły. Zastanawiam sie czy nie dac sobie spokoj, chyba ze którys z szanownych kolegow z forum zwiekszą wiedzą niz mojama ochote do niego zadzwonic i sie dopytac - nr. Jest podany w aukcji. Byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 we Włoszech pojawiło się trochę silników po uchodźcach prosto z plaży - może to taki przypadek?Bardzo możliwe, kilka razy widziałem w różnego rodzaju programach informacyjnych urywki jak pakowali do bagażników silniki. A pontony którymi uchodźcy przypłyneli traktowali nożami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Pytanie czy ktos sie o ten silnik nie upomni :/ Gosc twierdzi ze wszystkie numery są,na miejscu, są również jakies włoskie dokumenty do niego (chyba cos w stylu kupna sprzedaży). Ale nie ma gwarancji i on również nie daje. Silnik chce testowac na terenie swojej firmy a nie u siebie na podwórku. - Obecnie trzyma go w domu. Pytanie czy to rzecZywiscie jego firma czy jakas miejscowa zw ktorej go zobacze ostatni raz...... Chyba dam sobię spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Bardzo możliwe, kilka razy widziałem w różnego rodzaju programach informacyjnych urywki jak pakowali do bagażników silniki. A pontony którymi uchodźcy przypłyneli traktowali nożami.Raczej mało prawdopodobne, żeby na jeden rejs brali nowe yamki. Mało to parsunów i innych seakingów? I pewnie można w pakiecie imigracyjnym zamówić jedną przesyłką z PCR. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Listopada 2015 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Widziałem jak gościu tośkę targał do jakiegoś golfa Ale to nie na jeden raz, jeden z z nich się wypowiadał (taksówkarz jak dobrze pamiętam), że mają płacone 100 euro za dostarczenie tych silników w jakieś miejsce. A przy okazji pewnie kilkadziesiąt poszło w świat.Przepraszam za off topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 No to nie wiem, czy bym chciał żeby właściciele się zgłaszali po to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Te silniki o"od uchodzców" to głównie 50 konne używki typu tohatsu honda itp. Na gogle widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 A dotarty w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 jeżeli nie chce wysłać tabliczek znamionowych to już jest coś na rzeczy...ale może będzie chętny by umówić się w serwisie autoryzowanym na sprawdzenie.... w autoryzowanych serwisach po tabliczkach powiedzą wszystko a czasem mają też info że silnik był kradziony....jak sprzedawałem swoją 15tkę to miałem przypadek (zgłosiłem to) że koleś sprzedawał inny silnik z moimi danymi łącznie ze zdjęciami mojej książki serwisowej...bez faktury zakupu i bez książki serwisowej nowe silniki nie występują legalnie.... niestety taka prawda....dlatego spłacam kredyt za funkiel nowy silnik...albo sprzedający kładzie kark pod topór że silnik jest w pełni legalny (może po wystawowy, po testowy) albo trzeba sobie odpuścić jeżeli nie chce się mieć pogoni myśli za rozumiem czy nie pływa z jakimś walonym towarem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dzwonilem do pana ktory wystawił ta Yamahe 20, pokrętne odpowiedzi i odmowa podania numerów z silnika skutecznie zniechęciła mnie do kupowania od niego tego silnika, tłumaczyłem mu ze pare dni temu wystawiłem Yamahe 15 i bez problemu zamieściłem zdjecia obu tabliczek znamionowych, powiedziałem mu w prost ze chce sprawdzic czy na pewno jego silnik jest z roku 2015, pożegnał mnie ozięble i tyle, wiec sam widzisz ze gosc uczciwy do końca nie jest lub próbuje cos ukryć, nie oszukujemy sie w tej cenie i z tego roku nie ma silników, ja juz kupiłem Yamahe 2012 i kosztowała znacznie wiecej.pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 No własnie o to chodzi ze gosciu cos kręci. Gdybym miał bliżej to bym sie przejechał obejżeć i najwyżej nie kupił ale w obie strony 800km po nic to mi się niechce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tmichalski Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Spytałem o pochodzenie silnika - mailowo. Bez odpowiedzi. Jak coś sprzedajecie - nie odpisujecie na pytania potencjalnych klientów? Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Może być też, że silnik jest po solidnej awarii i gościu nie chce ujawniać numeru, bo w serwisie jest po tym ślad. W każdym razie taka niechęć mocno śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ..grafika na czapie wskazuje, że to model na skandynawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ..grafika na czapie wskazuje, że to model na skandynawię...Skandynawia,wszystko jasne ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Skandynawia,wszystko jasne ☺I, co to oznacza? Pytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi