kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 JUMA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 "Import" prywatny, bez papierów -bo nie leżały na wierzchu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Teraz rozumiem. Kolejny kraj, gdzie polska patologia wyrabia opinie o ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Panowie, przed chwilą dzwoniłem do gościa. Chyba nie wie, że na forum trwa nagonka. Na bezczela zapytałem czy można jutro podjechać. Jak usłyszał, że po to aby go zobaczyć odpalić i sprawdzi numery tabliczek to nieco się wkurzył. Zapytał co chcę sprawdzać skoro kupił go w USA i jest nowy. Zatem albo wy kłamiecie albo on już zmienił kraj pochodzenia :D O dziwo stwierdził abym się przypomniał się w poniedziałek koło południa to wówczas wyśle mi numery z tabliczki smsem. Jak by co jestem gotowy w poniedziałek powiedzieć "sprawdzam" i zadzwonić ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Panowie, przed chwilą dzwoniłem do gościa. Chyba nie wie, że na forum trwa nagonka. Na bezczela zapytałem czy można jutro podjechać. Jak usłyszał, że po to aby go zobaczyć odpalić i sprawdzi numery tabliczek to nieco się wkurzył. Zapytał co chcę sprawdzać skoro kupił go w USA i jest nowy. Zatem albo wy kłamiecie albo on już zmienił kraj pochodzenia :D O dziwo stwierdził abym się przypomniał się w poniedziałek koło południa to wówczas wyśle mi numery z tabliczki smsem. Jak by co jestem gotowy w poniedziałek powiedzieć "sprawdzam" i zadzwonić ponownie Jeżeli dzwoniłeś na te ogłoszenie o którym my tu rozmawiamy to informuje cię ze pan twierdził ze silnik sprowadzony jest z Włoch ! Wiec kolejne głupie gadki pan uskutecznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Przed chwilą rozmawiałem i jest z Włoch, zakupiony na aukcji (takiej jak Aledrogo) i chętny do pokazania, tylko przed samym przyjazdem zadzwonić i potwierdzić. Numerów nie podaje ze względu na to, iż ktoś może dorobić drugą z tymi samymi danymi. Edytowane 22 Listopada 2015 przez darogryf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 surk Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Nie ma takich okazji ! Coś z tym silnikiem jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Jeżeli dzwoniłeś na te ogłoszenie o którym my tu rozmawiamy to informuje cię ze pan twierdził ze silnik sprowadzony jest z Włoch !Wiec kolejne głupie gadki pan uskutecznia.Przecież przeczytałem temat. Więc wiem, że Wam mówił o słonecznej Italii. Ale mi mówił o USA (zresztą żartowałem, "że albo wy kłamiecie...."). Tylko ja powiedziałem mu wprost, że chce sprawdzić info o silniku w sewisie. Stąd może odpowiedź inna dla mnie. Chyba zadzwonię jutro i poproszę o smsa z numerami z tabliczek. Ogólnie gość był opryskliwy i ja na pewno bym sobie odpuścił. Tym bardziej, że kręci na maxa skoro podaje nawet rózne kraje. Sam gubi się w zeznaniach. Natomiast pewnie do głowy nie przyszło mu, że na jakimś forum ludziki bawią się w detektywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja dokładnie poinformowałem go o chęci sprawdzenia silnika w serwisie po numerach. Powiedział jak przyjadę to na miejscu będąc u niego mogę zadzwonić i od ręki się dowiedzieć. Jak on kupuje różne silniki to będąc nawet za granicą tak robi i telefonicznie dostaje informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tmichalski Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Rozumiem, że jeszcze Ci poda numer telefonu, na który powinieneś zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Niezła krucjata ROTFL.A ilu doradców i "fachofcuf".Ciekawe kto go potem przeprosi jeśli ma rację. Trzy strony wróżb Macieja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonek2u Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Witajcie!Jak w temacie...Czy ktoś z Was słyszał o możliwości przerobienia Silnika Yamaha 9,9 kM na większy ???Podobno to możliwe niewielkim nakładem pracy i środków, ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Kolega widzę z Lubonia. Spytaj najlepiej tu: http://www.zumi.pl/527644,Volvo_Penta_Serwis_Autoryzoawny_Tohatsu_Suzuki_Lechoslaw_Rybarczyk,Poznan,firma.htmlMi tohatsu 9,9KM przerabiali na 15KM Edytowane 23 Listopada 2015 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 kazda komenda Powiatowa policj załatwi takie sprawdzenie silnika w systemie poszukiwawczym KSIP siegającym do bazy SIS(europejska baza osób i rzeczy poszukiwanych)/Wystarczy udac sie na komende wrazz silnikiem i dowodem osobistym sprzedającego. to zamie 5 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dziś dzwoniłem aby Pan przesłał tak jak deklarował smsem numery z tabliczki. Niestety nie odbierał. Spróbuje później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 ..ale tylko w 2T... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ale cenę zdążył już podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Koło 15 też nie odbierał. Więc pewnie albo mój numer trafił na czarną listę albo gość zmienił taktykę i czeka na jelenia który zalicytujeAle cenę zdążył już podnieść Być może dlatego, że w sobotę powiedziałem, iż chce sprawdzić silnik bo cena jest niska i jest to dla mnie podejrzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Oszust na 100%.Dobre silniki w dobrej cenie znikają błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 sprawdź czy gaźnik i dyszy są takie same w twoim i w jakiejś 15, jeżeli tak to wystarczy usunąć dławik lub go wymienić. Jeżeli inny gaźnik to nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sledzix Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 A może Włoch ściągnął silnik ze Skandynawii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DanekM Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Hmmm, jakiś wysyp? Czy to cena regularna? http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-yamaha-9-9-high-trust-manetka-i5810430697.html Aukcji z pierwszego postu już nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sledzix Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Hmmm, jakiś wysyp? Czy to cena regularna? http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-yamaha-9-9-high-trust-manetka-i5810430697.html Aukcji z pierwszego postu już nie ma... Cena normalna takie jest moje zdanie ja tutaj na forum kupilem 9,9 yamahe za 5500 wiec cena chyba normalna z co do silnika z pierwszego postu to jest juz na innym portalu aukcyjnym wystawiony Edytowane 24 Listopada 2015 przez sledzix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DanekM Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Hmm, może i faktycznie masz rację Mam nadzieję że koleś nikogo w balona nie zrobi, choć pewnie prędzej czy później trafi kogoś, kto kupi albo nieświadomy albo...z premedytacją. Ale to patologia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi