Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie, przed chwilą dzwoniłem do gościa. Chyba nie wie, że na forum trwa nagonka. Na bezczela zapytałem czy można jutro podjechać. Jak usłyszał, że po to aby go zobaczyć odpalić i sprawdzi numery tabliczek to nieco się wkurzył. Zapytał co chcę sprawdzać skoro kupił go w USA i jest nowy. Zatem albo wy kłamiecie ;) albo on już zmienił kraj pochodzenia :D:D O dziwo stwierdził abym się przypomniał się w poniedziałek koło południa to wówczas wyśle mi numery z tabliczki smsem. Jak by co jestem gotowy w poniedziałek powiedzieć "sprawdzam" i zadzwonić ponownie :)

• 0

Panowie, przed chwilą dzwoniłem do gościa. Chyba nie wie, że na forum trwa nagonka. Na bezczela zapytałem czy można jutro podjechać. Jak usłyszał, że po to aby go zobaczyć odpalić i sprawdzi numery tabliczek to nieco się wkurzył. Zapytał co chcę sprawdzać skoro kupił go w USA i jest nowy. Zatem albo wy kłamiecie ;) albo on już zmienił kraj pochodzenia :D:D O dziwo stwierdził abym się przypomniał się w poniedziałek koło południa to wówczas wyśle mi numery z tabliczki smsem. Jak by co jestem gotowy w poniedziałek powiedzieć "sprawdzam" i zadzwonić ponownie :)

Jeżeli dzwoniłeś na te ogłoszenie o którym my tu rozmawiamy to informuje cię ze pan twierdził ze silnik sprowadzony jest z Włoch !

Wiec kolejne głupie gadki pan uskutecznia.

• 0

Przed chwilą rozmawiałem i jest z Włoch, zakupiony na aukcji (takiej jak Aledrogo) i chętny do pokazania, tylko przed samym przyjazdem zadzwonić i potwierdzić. Numerów nie podaje ze względu na to, iż ktoś może dorobić drugą z tymi samymi danymi.

Edytowane przez darogryf
  • Like 2

• 0

Jeżeli dzwoniłeś na te ogłoszenie o którym my tu rozmawiamy to informuje cię ze pan twierdził ze silnik sprowadzony jest z Włoch !

Wiec kolejne głupie gadki pan uskutecznia.

Przecież przeczytałem temat. Więc wiem, że Wam mówił o słonecznej Italii. Ale mi mówił o USA (zresztą żartowałem, "że albo wy kłamiecie...."). Tylko ja powiedziałem mu wprost, że chce sprawdzić info o silniku w sewisie. Stąd może odpowiedź inna dla mnie. Chyba zadzwonię jutro i poproszę o smsa z numerami z tabliczek. Ogólnie gość był opryskliwy i ja na pewno bym sobie odpuścił. Tym bardziej, że kręci na maxa skoro podaje nawet rózne kraje. Sam gubi się w zeznaniach. Natomiast pewnie do głowy nie przyszło mu, że na jakimś forum ludziki bawią się w detektywów :)

• 0

Ja dokładnie poinformowałem go o chęci sprawdzenia silnika w serwisie po numerach. Powiedział jak przyjadę to na miejscu będąc u niego mogę zadzwonić i od ręki się dowiedzieć. Jak on kupuje różne silniki to będąc nawet za granicą tak robi i telefonicznie dostaje informacje.

• 0

Koło 15 też nie odbierał. Więc pewnie albo mój numer trafił na czarną listę albo gość zmienił taktykę i czeka na jelenia który zalicytuje

Ale cenę zdążył już podnieść :)

Być może dlatego, że w sobotę powiedziałem, iż chce sprawdzić silnik bo cena jest niska i jest to dla mnie podejrzane

• 0

Hmmm, jakiś wysyp? Czy to cena regularna? http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-yamaha-9-9-high-trust-manetka-i5810430697.html

Aukcji z pierwszego postu już nie ma... ;)

Cena normalna takie jest moje zdanie ja tutaj na forum kupilem 9,9 yamahe za 5500 wiec cena chyba normalna z co do silnika z pierwszego postu to jest juz na innym portalu aukcyjnym wystawiony ;) Edytowane przez sledzix