kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lipkor Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Dobre i pewne silniki z papierami rozchodzą się w większości wśród znajomych. Żal po prostu puszczać dobrą maszynę w świat. Gdy sprzedawałem swojego małego Mercurego 3.5 (jako pierwszy właściciel i jedyny użytkownik), to przyjechali goście zza Wrocławia (ponad 350km) i bez targowania wyłożyli kasę z wielkim podziękowaniem. Oczywiście wszystkie papiery były w komplecie, a silniczek odpaliliśmy w beczce. Sprzedałem, bo kolega kupował Yamahę 8, a ja łyknąłem od niego roczne Suzuki DF6 i tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No i dzisiaj zakupiłem Mercury 15hp z 2010r. Pojechałem po niego z kumplem do Siedlec - gościu odpalił w beczce - prawie go nie było słychać - zajebista praca, a jak rozkręcił na połowę to prawie całą wodę wychlapało Kawał maszyny, jestem zadowolony no i wszystkie papiery w komplecie, więc temat Yamahy od której rozpocząłem post zamknięty dla mnie http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/58/09/63/71/5809637153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Doman Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Mam akurat takiego Mercurego i coś mi się widzi ,że masz pokrywę od starszego modelu z nowymi nalepkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Mam akurat takiego Mercurego i coś mi się widzi ,że masz pokrywę od starszego modelu z nowymi nalepkami .To akurat wiem. Koles uczciwie to powiedział. Długo na nim pływasz? Jestes zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Doman Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Pływam 3 sezony .Ogólnie nic się nie dzieje. można polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 ..bo to silnik Tohatsu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 No i dzisiaj zakupiłem Mercury 15hp z 2010r. Pojechałem po niego z kumplem do Siedlec - gościu odpalił w beczce - prawie go nie było słychać - zajebista praca, a jak rozkręcił na połowę to prawie całą wodę wychlapało Kawał maszyny, jestem zadowolony no i wszystkie papiery w komplecie, więc temat Yamahy od której rozpocząłem post zamknięty dla mnie http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/58/09/63/71/5809637153Z tego co widać na fotce to nie jedyny silnik w pomieszczeniu Jeśli sprzedawca jest solidny to może napiszesz kto nim jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Z tego co widać na fotce to nie jedyny silnik w pomieszczeniu Jeśli sprzedawca jest solidny to może napiszesz kto nim jest?Niewiem jak Zibi ale ja co do jego uczciwości mam wątpliwości.Kiedyś kupiłem od tego gościa silnik Tohatsu 6km.Z racji tego że dzieliło nas jakieś 600km nie mogłem go obejrzeć osobiście.Silnik był roczny a sprzedawca zapewniał że wygląda jak nówka i niema jakichkolwiek oznak zużycia.Niestety wyglądał gorzej niż mój 7-letni Mercury .Obudowa była mocno porysowana a śruba krzywa i postrzępiona jakby miała z 15lat.Na dzieńdobry byłem 400stówy w plecy bo musiałem ją wymienić do tego po miesiącu zaczęły się problemy z ciśnieniem oleju i silnik strasznie wibrował.Niewiem może miałem pecha ale na pewno nie polecam kupowania u niego silnika na odległość tylko odbiór osobisty i sprawdzwnie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Niezła krucjata ROTFL.A ilu doradców i "fachofcuf".Ciekawe kto go potem przeprosi jeśli ma rację Nikogo nie trzeba bedzie przepraszać, jeden telefon do gościa gdy dzwoniłem i 10 min rozmowy wystarczyło by miec pojęcie z kim rozmawiam, zresztą juz zmienił portal bo za duzo telefonów dociekliwych było, i wiesz jeszcze do gwiazdki troche daleko zeby ktoś z sprzedających prezenty robił za takie pieniądze i jeszcze z tego rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Niewiem jak Zibi ale ja co do jego uczciwości mam wątpliwości.Kiedyś kupiłem od tego gościa silnik Tohatsu 6km.Z racji tego że dzieliło nas jakieś 600km nie mogłem go obejrzeć osobiście.Silnik był roczny a sprzedawca zapewniał że wygląda jak nówka i niema jakichkolwiek oznak zużycia.Niestety wyglądał gorzej niż mój 7-letni Mercury .Obudowa była mocno porysowana a śruba krzywa i postrzępiona jakby miała z 15lat.Na dzieńdobry byłem 400stówy w plecy bo musiałem ją wymienić do tego po miesiącu zaczęły się problemy z ciśnieniem oleju i silnik strasznie wibrował.Niewiem może miałem pecha ale na pewno nie polecam kupowania u niego silnika na odległość tylko odbiór osobisty i sprawdzwnie na miejscu.Moze tak ci sie trafiło. Ja sprawdzałem z kolegą który dobrze sie zna na silnikach i po testach stwierdził że jest naprawde ok. Ale to czas pokaże .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jani32 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Kolego nie masz się czego bać miałem od tego handlarza z Siedlec Yamahe 9.9 silnik bajka,sprzedawca godny polecenia nie kręci nie mataczy jak cos było to mówi Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zibi171 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Yamaha+20&search_scope=category-252719&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-spo-1-2-1120 Było 8500, mi chciał opchnąć za 8200 potem na alledrogo 9500 a teraz 8799. Normalnie można obstawiac jaka będzie kolejna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Za tę cenę i tak ktoś go łyknie to tylko kwestia czasu.A tak naprawdę to i tak niewiemy czy jest trefny.Ciekawe czy jeżeli byłby kradziony to gość który go sprzedaje byłby tak głupi żeby wystawić go na alegro i na jeszcze kilku innych portalach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Za tę cenę i tak ktoś go łyknie to tylko kwestia czasu.A tak naprawdę to i tak niewiemy czy jest trefny.Ciekawe czy jeżeli byłby kradziony to gość który go sprzedaje byłby tak głupi żeby wystawić go na alegro i na jeszcze kilku innych portalach?Nie wiem. Za 11000 zł masz nówke Tośkę Made in Japan z gwarancją. Za 11500 Hondę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jani32 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Hondę jak dobrze ponegocjujesz to nawet za 11 tys kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ja na przykład zdecydowanie najwyżej cenię Yamahę póżniej Hohdę którą posiadam a do Tohatsu mam z pewnych powodów wstręt.Ale to jest tylko moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Nad czym tu się zastanawiać, trzeba jechać sprawdzić silnik i go kupić a nie gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 przy zakupie silnika oprócz oczywiście własnych specyficznych upodobań należy brać pod uwagę dostępność części. nie wiem jak teraz jest z dystrybucją części (tych podstawowych i tych mniej) ale jak ja kupowałem pierwszy silnik to z częściami do yamahy nie było problemu a z częściami do hondy bywało różnie - na klin na wałku śruby znajomy czekał miesiąc w środku sezonu bo z japonii trzeba było sprowadzać... bliskość serwisu też ma znaczenie... używane silniki jak i nowe potrzebują od czasu do czasu nowych elementów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonek2u Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ale co? Przeróbka możliwa jest tylko w dwutaktach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ale co? Przeróbka możliwa jest tylko w dwutaktach???Jest dużo prostsza i tańsza. W 4T po prostu może być nie opłacalna, czasami jest niemożliwa. Zwłaszcza w nowszych gdy jeszcze dochodzi elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 nie chodzi tu o przeróbki lecz o rozblokowanie.poprostu silnik 2t 9,9km i 15km były wykonywane na tym samym bloku czyli po ściągnięciu dławika to jest i tak 15 konny silnik.musisz sprawdzić czy twój silnik o danej pojemności był produkowany jako 9,9 i większe.z tego co kojarzę to silniki 4t były produkowane jako 6 , 8 i 9,9km także raczej lipa.możesz poddać swój silnik podrasowaniu i w ten sposób podnieść jego moc ale to nie są tanie rzeczy i raczej nie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonek2u Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A jak sprawa ma się z Johnson - Evinrude 8 km w 2T ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Tu jest ładnie opisane o przeróbce Yamahy 9.9km 2T na 15.http://www.cro.pl/przerobka-z-8km-na-10-km-yamacha-t27993.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 z Johnsona /Evinruda 8 kM mozna zrobic jedynie 6 KM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 nie chodzi tu o przeróbki lecz o rozblokowanie.poprostu silnik 2t 9,9km i 15km były wykonywane na tym samym bloku czyli po ściągnięciu dławika to jest i tak 15 konny silnik.musisz sprawdzić czy twój silnik o danej pojemności był produkowany jako 9,9 i większe.z tego co kojarzę to silniki 4t były produkowane jako 6 , 8 i 9,9km także raczej lipa.możesz poddać swój silnik podrasowaniu i w ten sposób podnieść jego moc ale to nie są tanie rzeczy i raczej nie opłacalne.Mała poprawka. 6, 8 i 9,8KM. W większości wypadków 9,9KM to już oddzielna konstrukcja wspólna z 13,5 lub z 15KM. Trzeba po prostu sprawdzać. W moim Evinrudzie 9,9KM 2T wystarczy wymienić gaźnik (nie jest to nadmiernie wysoki koszt) i mam 15KM. Różnica w gardzieli, jeśli coś pokręciłem to @Evin mnie popraw :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi