kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 dyskutowałem swojego czasu na temat "podnoszenia" mocy silnika.... moją poprzednią 15tkę chciał kupić człowiek, który stwierdził że kupi 9,9 bo to jest to samo. teraz kombinuje ze śrubami napędowymi... w serwisie zmiana 15 KM na 20 (pomimo tego samego bloku) to wymiana nie tylko gaźnika ale i "góry" silnika. koszt....znacznie przewyższający różnicę w cenie między 15ką a 20ką.... robili takie rzeczy dla wędkarzy na zawody wędkarskie w których było ograniczenie mocy używanych silników spalinowych....tabliczka znamionowa zostaje kapturek zostaje a silnik hula że hoho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skarp Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) 6. Czy tanim kosztem dorobię ładowanie aku? Przewodów jest dużo więcej niż w Tośce. P2202686.JPG Witam.Raczej tak (60zł na częściach made in china ) wszystko zależy od tego co masz pod kołem zamachowymbo jak niema jakiegokolwiek statora to koszt nieopłacalnyjak dasz rade to zrób jakieś foto (bez rozkręcania bo szkoda coś zepsuć )a jak nie uda się zrobić foto to zobacz czy masz coś z listy poniżej 12 3 z tego co widać na twoim zdjęciu to jest prostownik czyli będziesz miał 1 albo 2tylko prostownik to nie regulator napięcia i nadaje się do oświetlenia a nie ładowania Edytowane 19 Marca 2016 przez skarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak powoli finał cena częsci Yamahy boli bardzo ale pomogli Panowie z Quey Gdańsk zamawiająć oryginalne zamienniki Łozysk C3. Dzieki dla Andrzeja Radzio że pomógł poogarniać silnik i dzieki dla Olka z Yamaha KMJ Kaszubowscy za konsultacje i za udostępnone orginalne schematy Yamahy . Silnik to tysiące innych rzecy i rutynowe podejscie do tematu robi niespodzianki Głowna przyczyna powstania usterki był brak powiedzmy sobie wprost j....y specjhaliosta nie załozył nowych uszczelek ups zapomniał tez o jednej a klient płaci . a miała byc tylko wymiana amortyzatora Do zobaczenia na Nordzie Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tmichalski Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej, Nabyłem Yamaha FMH 9,9. Mam świadomość, że różnica pomiędzy 9,9 a 15 to de facto jeden element - jeśli się nie mylę. Pytanie do Was - czy jestem w stanie go samodzielnie nabyć - jeśli tak - gdzie i za ile - i wymienić? Czy też lepiej oddać silnik do serwisu i odebrać "stuningowany"? Pytanie o tyle na miejscu, że silnik jest w stanie "jak nowy" i nie chciałbym oddawać go do grzebania, narażając się na wymianę połowy bebechów na "nieco starsze". Dzięki za pomoc. Tomasz Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez tmichalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zasadnicze pytanie: Jaką masz pojemność skokową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 to dlaczego nie kupiłes 15 km ? tak by ominąc grzebania w bebechach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tmichalski Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) @immortal - sugerujesz, ze moze to nie byc ~250ccm? Jak moge to sprawdzic?@evin - A wiesz gdzie kupić 15km 2T w idealnym stanie? Obawiam sie, ze to towar mocno deficytowy. Przymierzalem sie do 15km z 2002, bo to widzialem na rynku... Finalnie mam duuuuzo mlodszego 9,9. A jeszcze kamyczek do mojego ogrodka - silnik to takie cos: http://yamaha.kiev.ua/products/outboards.2x/53/lodochnyj_motor_yamaha_9_9fmhs/Czyli Yamaha 9,9 2T, dluga stopa. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez tmichalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 zgadza się to jest 15-tka po rozblokowaniu ale nie wiem gdzie jest dławik.osobiście rozkminiłem dwie 6 km yamaszki na 8km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 musisz zdemontować blokadę obrotów i wymienić blaszki powietrzne nr części której potrzebujesz - 682-W0004-00-00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 @immortal - sugerujesz, ze moze to nie byc ~250ccm? Jak moge to sprawdzic? Dokładnie tak. Myślałem, że to może nie być 250ccm ale widzę, że nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, mam pytanie czy wiecie ile oleju mieści się w silniku 15km czterosuw rok 2004? Edytowane 28 Czerwca 2016 przez polak9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Panie i panowie mam pytanie do znawcow tematu ! A mianowicie , moge kupic silnik Yamaha Four Stroke 13,5 na gazniku i tu moje pytanie czy lepsza jest ta Yamaha na gazniku czy na wtrysku !? Silnik ma 3 lata i 20moto godzin tylko naplywane. Kupywac czy szukac na wtrysku? Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 gaźnik od bidy przy odrobinie umiejętności techniczno-manualnych z dobrą instrukcją można ogarniać samemu.....wtrysk to już nie tak prosto....z drugiej strony jak kupowałem nowy silnik i miałem wybrać między 25 KM na gaźniku i 30 KM na wtrysku to w serwisie mi powiedzieli żeby dołożyć i brać na wtrysku....ale tam jeszcze wiele innych opcji wchodziło w grę.myślę, że w tym przypadku cena powinna być decydującym czynnikiem i stan silnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Stan silnika igla. 20godzin najechane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 jeżeli cena dobra i z łodzią będzie działało tak jak trzeba (a apetyt rośnie w miarę jedzenia) a dokumenty są w komplecie to brać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ok ,dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie pytanie od którego roku Yamy w 4T w mocy do 9,9 -15 gaznik km mają modół elektroniczny z pamięcią mth ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 I jeszcze jedno pytanie do szanownego grona! Czy ten silnik mozna przewozic na boku? wlasciciel mowi ze nie bo tak mu doradzil sprzedawca! Prawda to czy nie? dzieki wielkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Mozna na stronie rumpla jesli to 4 takt, dwutakty mozna nawet do góry nogami wozić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 potwierdzam. ja swoją 15tkę woziłem na płasko na rumplu i nie było żadnych problemów...a woziłem ją dość często. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Najlepiej przewozić w pionie. Jest możliwość przewożenia na boku ( tylko teraz nie pamiętam którym) poznasz po takich stopkach zabezpieczających przed obijaniem obudowy. Prawdopodobnie strona rumpla do dołu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Trochę z innej beczki. Mam yamahę 30D 3 cylindry, 2-suw sterowany rumplem. Czy dostanę do niej jakiś obrotomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Sądzę że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 tak jest w sprzedaży mały obrotomierz cyfrowy ori Y-ha tylko cena zaporowa ale tylko za firmę sie płaci http://sprzedajemy.pl/licznik-motogodzin-obrotomierz-yamaha-silnik-zaburtowy-nr38050392 ,tu masz taki sam tylko bez napisu Y-ha za 1/3 http://allegro.pl/licznik-motogodzin-obrotomierz-kt-racing-atv-moto-i5114977919.html ,na YT jest filmik jak powinien być zamontowany tylko że na suzuki ,ale wszystko jest to samo https://www.youtube.com/watch?v=yq_6rG7JrhQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi