kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 2t ma lepszy moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Dziękuje za przydatne informacje. Ogólnie nie jest źle - ponton wchodzi w ślizg i płynie 26km/h z 3 osobami i gratami na pontonie 360(Bush kajman), nie uważam tego za zły wynik choć trzeba sie nakombinować żeby ten ślizg osiągnąć. W dwie osoby nie ma problemu i lata 31km/h. Dzisiaj robiłem szybki test na suzumarze 390 w ślizg wchodzi błyskawicznie i z jedna osobą latał 32km/h ,gdzie na bushu w pojedynkę max 34/35km/hNie bede nic zmieniał choć dziś przez pół godziny na maksymalnie otwartej przepustnicy rozpędziłem sie do 12 a ponton miał dupę w powietrzu i byłem juz lekko zgrzany ale okazało się że jestem debilem i pływałem z dokręconymi do pawęży kołkami transportowymi [emoji85][emoji79]Też tak miałem. Na 6 KM pływam 25 km/h. Zapiąłem 9,9 a tu 22... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) 22 z kołkami na pawęży ? Szacun [emoji1320] ja robiłem 12/13max Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ale kółka mniejsze i mniej wystające poza obrys. Plastikowe Kolibri. Pewnie dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Moje sa duże i gumowe, prawie jak pług! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) @godski ile latasz z 9,9 bez kółek ? Jaki masz ponton? Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Kolibri KM330D. Sam na stojącej bez gratów 32-33 . Może był zapas mały bo woda mała do rozpędzenia się.Z kolegą i gratami na Wiśle 24-25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Moje sa duże i gumowe, prawie jak pług!He, he, heeeeeee. Kur****!!!! :D Ale wodę miałeś pod kilem czy .... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Wyglądało to dziwnie, podnosiła się cała pawęż nad wodę tak że śruba wychodziła na powierzchnie. Zacząłem kombinować z trymem i wtedy obczaiłem że nie zdjąłem kółek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Gobio, nic nie kombinuj masz dobre wyniki jak na 9.9hp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Też tak miałem. Na 6 KM pływam 25 km/h. Zapiąłem 9,9 a tu 22... .To dziwne. Przecież opory toczenia powinny być mniejsze [emoji1] Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bry1@nt Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) . Edytowane 18 Listopada 2016 przez Bry1@nt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Mam Yame F 9,9/15 2T z 2006r na panelu jest okrągłe gniazdo obok cięgna ssania .Czy ktos ma schemat elektryki z tego silnika ? nie jestem pewien czy jest to ładowanie juz regulowane czy wyjscie na obrotomierz opisane jest wg instrukcji złącze dwubiegunowe. Poszukuje tez ori nieuzywanego wyłącznika bezpieczenstwa montowanego w rumpel nr czesci 65W-82575-01 moze ktoś ma na zbyciu . zdjęcie zapożyczone z neta. Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Tam jest ładowanie ewentualnie jakie kolory przewodow i czy ida one do regulatora napięcia takie czarne zeberkowane pudełko z którego wychodzą przewody najprawdopodobniej dwa zielone czarny i czerwony , a zrywka dostępna na aledrogo nr aukcji 6695464227. Edytowane 28 Stycznia 2017 przez womaly23 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) dzieki Womaly obfoce silnik i przy okazji stope .Co do zrywki szukam ori w warunkach solanki zamienniki siadają w najmniej odpowiednim momencie ciezko tez jest zmienic w razie załamania pogody kiedy twoim celem jest najblizsza plaża , morze uczy pokory Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Te zamienniki są ok a w razie czego na krotko kable i tyle Edytowane 28 Stycznia 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam , czy ktoś się oriętuje gdzie moźe być spust oleju w Yamaha 15km rok 2004. Normalnie zgłupiałem lub nie widzę a wujek go..nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Może tu http://www.lakesidecanvas.com/diy-winterizing/4-stroke-outboard-motor-oil-and-filter-change Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Tak to ten. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.gluchy Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Witajcie! Szykuję sprzęt do sezonu i w silniku Yamaha Malta cieknie mi benzyna. Wcześniej oddawałem silnik z tym problemem do jakiegoś domowego speca od silników i mówił że wszystko będzie okej, lecz nie jest. Ostatnio postanowiłem sam w nim poszperać i wychodzi na to że paliwo leci spod części na zdjęciach. Teraz moje pytanie, czy ktoś miał podobny problem i jeśli tak to jak go rozwiązał. Może ktoś zna kogoś kto naprawia silniki i jest godny zaufania. Proszę o pomoc! Pozdrawiam Karol Edytowane 22 Marca 2017 przez k.gluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Davson Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Najprawdopodobniej pęknięta membrana pompy paliwa. Obejrzy pod światło czy nie ma dziury i nie leci z przelewu. Najlepiej wymienić na nową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba00 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Witajcie! Szykuję sprzęt do sezonu i w silniku Yamaha Malta cieknie mi benzyna. Wcześniej oddawałem silnik z tym problemem do jakiegoś domowego speca od silników i mówił że wszystko będzie okej, lecz nie jest. Ostatnio postanowiłem sam w nim poszperać i wychodzi na to że paliwo leci spod części na zdjęciach. Teraz moje pytanie, czy ktoś miał podobny problem i jeśli tak to jak go rozwiązał. Może ktoś zna kogoś kto naprawia silniki i jest godny zaufania. Proszę o pomoc! Pozdrawiam KarolMialem to samo, zalewalo mi swiece po wymianie membrany problem znikna . Możesz to sprawdzic odkręcając gaznik , podepnij linie paliwowa i popompuj grucha jak paliwo zacznie cieknąc od strony polaczenia z silnikiem to membrana do wymiany. Tak było w moim przypadku . Edytowane 24 Marca 2017 przez Seba00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 po zdjęciach widać że membrany są w kiepskim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Panowie, Poszukuję instrukcji w j.polskim do silnika f2.5.Jakby ktoś miał to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi