Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuje za przydatne informacje. Ogólnie nie jest źle - ponton wchodzi w ślizg i płynie 26km/h z 3 osobami i gratami na pontonie 360(Bush kajman), nie uważam tego za zły wynik choć trzeba sie nakombinować żeby ten ślizg osiągnąć. W dwie osoby nie ma problemu i lata 31km/h. Dzisiaj robiłem szybki test na suzumarze 390 w ślizg wchodzi błyskawicznie i z jedna osobą latał 32km/h ,gdzie na bushu w pojedynkę max 34/35km/h

Nie bede nic zmieniał choć dziś przez pół godziny na maksymalnie otwartej przepustnicy rozpędziłem sie do 12 a ponton miał dupę w powietrzu i byłem juz lekko zgrzany ale okazało się że jestem debilem i pływałem z dokręconymi do pawęży kołkami transportowymi [emoji85][emoji79]

Też tak miałem. Na 6 KM pływam 25 km/h. Zapiąłem 9,9 a tu 22... . 

• 0

Mam Yame F 9,9/15  2T z  2006r  na panelu jest  okrągłe gniazdo obok cięgna ssania .

Czy ktos ma schemat elektryki z tego silnika ?  nie jestem pewien czy jest to ładowanie juz regulowane czy  wyjscie na obrotomierz opisane jest wg instrukcji złącze dwubiegunowe.

Poszukuje tez ori nieuzywanego  wyłącznika bezpieczenstwa montowanego w rumpel  nr czesci 65W-82575-01 moze ktoś ma na zbyciu .

zdjęcie zapożyczone z neta.

post-62630-0-45173800-1485613288_thumb.jpg

Edytowane przez Trebron

• 0

Tam jest ładowanie ewentualnie jakie kolory przewodow i czy ida one do regulatora napięcia takie czarne zeberkowane pudełko z którego wychodzą przewody najprawdopodobniej dwa zielone czarny i czerwony , a zrywka dostępna na aledrogo nr aukcji 6695464227.

Edytowane przez womaly23
  • Like 2

• 0

dzieki Womaly obfoce silnik i przy  okazji stope .

Co do zrywki szukam ori w warunkach solanki zamienniki siadają w najmniej odpowiednim momencie :angry:

ciezko tez jest zmienic w razie załamania pogody kiedy twoim celem jest najblizsza plaża ,  morze uczy pokory   :blink:

Edytowane przez Trebron

• 0

Witajcie! 

Szykuję sprzęt do sezonu i w silniku Yamaha Malta cieknie mi benzyna. Wcześniej oddawałem silnik z tym problemem do jakiegoś domowego speca od silników i mówił że wszystko będzie okej, lecz nie jest. Ostatnio postanowiłem sam w nim poszperać i wychodzi na to że paliwo leci spod części na zdjęciach. 

Teraz moje pytanie, czy ktoś miał podobny problem i jeśli tak to jak go rozwiązał. Może ktoś zna kogoś kto naprawia silniki i jest godny zaufania. Proszę o pomoc! 

Pozdrawiam Karol

post-56106-0-81695400-1490216860_thumb.jpg

post-56106-0-02423700-1490216863_thumb.jpg

post-56106-0-19178100-1490216865_thumb.jpg

post-56106-0-60692100-1490216870_thumb.jpg

Edytowane przez k.gluchy

• 0

Witajcie! 

Szykuję sprzęt do sezonu i w silniku Yamaha Malta cieknie mi benzyna. Wcześniej oddawałem silnik z tym problemem do jakiegoś domowego speca od silników i mówił że wszystko będzie okej, lecz nie jest. Ostatnio postanowiłem sam w nim poszperać i wychodzi na to że paliwo leci spod części na zdjęciach. 

Teraz moje pytanie, czy ktoś miał podobny problem i jeśli tak to jak go rozwiązał. Może ktoś zna kogoś kto naprawia silniki i jest godny zaufania. Proszę o pomoc! 

Pozdrawiam Karol

Mialem to samo, zalewalo mi swiece po wymianie membrany problem znikna . Możesz to sprawdzic odkręcając gaznik , podepnij  linie paliwowa i popompuj grucha jak paliwo zacznie cieknąc od strony polaczenia z silnikiem to membrana do wymiany.  Tak było w moim przypadku .

Edytowane przez Seba00