kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Jeżeli demontaż kotek to nie jest wielki problem, to ja bym zobaczył jak jest bez nich. Aku masz na rufie? Myślę, że i tak nie za wiele to pomoże, do targania kilogramów po wodzie potrzebna jest odpowiednio dobrana moc i tego nie oszukasz. Sam tego doświadczyłeś po zmianie na 50 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Sam tego doświadczyłeś po zmianie na 50 Ano, ale już nowe 60 czeka w garażu na rumpel Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Co wziąłeś za 60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Honda Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 KODZAK1234 skąd nabyłes taki silnik elektr zakładany na spaline? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Panowie wszystko opisze i zrobiłem filmiki tylko chwilowy brak czasu dlatego w skrupcie wczoraj szła w 2 osoby bez akumulatorów 44km i silnik 5400rpm ale trym wysoko na połowę jak dałem niżej to silniki ja hamują brakuje niewiele za mało mocy 100hp trzeba założyć Womaly23 z USA ogólnie zajebiście się na nich pływa tylko muszę dograć do nich resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Czyli jednak kotki. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Będę w USA za 4 dni popatrzę, może kupie coś takiego i przerobię na jakiś zacisk czy coś żeby to było zdejmowalne i montowalne w parę minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Według mnie lepiej kupić silnik dziobowy.Raz, że zdecydowanie lepiej mieć balast na dziobie niż na rufie, dwa - rewelacyjna funkcja kotwicy, trzy - możliwość sterowania zarówno pedałem jak i pilotem, cztrey - nie przeszkadza i nie zaburza plywania z wyższą prędkością.Minusem dziobówki jest przestrzeń jaką zabiera i to, że chcąc popłynąć szybko należy ją wciągnąć na miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Muszę powiedzieć, że wyjąłeś mi to z ust. Jedyne usprawiedliwienie dla tych na płytę to moc niedostępna w tradycyjnych (160lb), chociaż z drugiej strony część tracimy na opory spodziny/śruby, a przy dziobówce zawsze można podnieść spalinę. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Ja na dziobie nie mam miejsca na elektryka ,ale i tak ten na płytę jest fajny bajer pływa się extra tylko ten minus że hamują troszkę, a jak mocy na styk to jest jak jest dzisiaj przepłynąłem się sam aku na dziób i rura .Silniki nie odczuwalne ,przyspiesza dość fajnie ogólnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam ponownie jak obiecałem to dodaje filmik jak to wygląda choć powinienem chyba dać to do działu elektryki ,śruba przy głównym ta 12 nie oryginalna na końcu wieczorem lepiej to wygląda ale kolega siedział na dziobie ,ogólnie trym bardzo wysoko musi być bo inaczej hamuje. Jak dodam 100hp to może problem sam się rozwiąże ? Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez KODZAK1234 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Panowie pływa ktoś na pontonie 360 z yamaha 8hp 2suw 2000r??uda sie wprowadZić w śliZg w dwie osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 to zależy ile ważą te 2 osoby,poza tym ciężko stwierdzić bo wpływ na to będą miały wszystkie czynniki nawet skok śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Spokojnie powinien w ślizgu pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Panowie pływa ktoś na pontonie 360 z yamaha 8hp 2suw 2000r??uda sie wprowadZić w śliZg w dwie osoby?Pływam 9.9 zapiętym na suzumara390Al - ciezki ponton około 90kg plus graty dwie ciężkie lub trzy lekkie osoby i leci w ślizgu. 8hp powinna wyciągnąć 360 z wody spokojnie.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Dzięki Panowie .Docelowo będzie 9.9 4suw ale mam okazję na ładną yamaha 8hp więc do końca sezonu poplywam na tym silniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 chyba widze yamaszke na jednym foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bry1@nt Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Mam pytanko czy w silniku pozostaje woda która chodzi silnik podczas plywania? Pytam bo plywam do końca grudnia i jakoś nie specjalnie mi się widzi targanie 45kg silnika do cieplej kotłowni a nie chciałbym żeby zamarzająca woda uszkodziła coś w silniku. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Października 2017 przez Bry1@nt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Mam pytanko czy w silniku pozostaje woda która chodzi silnik podczas plywania? Pytam bo plywam do końca grudnia i jakoś nie specjalnie mi się widzi targanie 45kg silnika do cieplej kotłowni a nie chciałbym żeby zamarzająca woda uszkodziła coś w silniku. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu TapatalkaZ tego co wiem, to może gdzieś tam zostać.Nalej płyn zimowy do -22 stopni do spryskiwaczy do wiadra i niech silnik go zaciągnie do chłodzenia i wypluje i masz po temacie ;-) To co zostanie do zbiorniczka w samochodzie i git majonez ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Prędzej płyn chłodniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bry1@nt Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Tez myslalem o plukaniu silnika plynem chlodniczym. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 co do bloku to napewno zadziałą grawitacja i woda spłynie sama.natomiast jesli zawinąłes żyłke lub plecionke pod srube to kicha z uszczelniacza wałka i jesli w reduktorze woda zamarznie to wyjdzie bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Woda w układzie to bajka.Pływam zimą i zostawiam na zewnątrz przy minusie i wszystko było ok.Najważniejszą sprawą jest aby napchać smaru w miejsca smarowania to tam jest dużo wody i lód potrafi rozsadzić obudowę przy kalamitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Wystarczy po pływaniu odpalić silnik na 5 sekund bez chłodzenia i po problemie.Ważne też żeby silnik był wytrymowany maksymalnie do dołu. Na zimę zdejmuję spodzinę , chowam do piwnicy i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi