kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 do tego silnika najlepsza Romana 430. bezpieczeństwo+ wygoda+ konfortowe łowienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zdrodu88 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Kolega ma Barka 420 i póki nie kupię swojej dużej lajby to będziemy pewnie pływać na jego pontonie. Plywalem już kilkoma łódkami i nie mają nawet porównania do pontonu i dlatego pojawia się pytanie czy szukać Romany bo tylko ona wchodzi w grę z Łodzi. Czy pontonu takiego ok 4,5m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichuA Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Tutaj już wybór należy do Ciebie. Ja mam ponton 320, i jeśli będę się przesiadał na łódź, to min.5,60 z konsolą lub półkabiną z przodu aby nie chlapało przy falach. Pływam po Zatoce Pomorskiej i bardzo sporadycznie po Zalewie Szczecińskim więc co nieco chlapania przeżyłem. Ale łódką mniejszą niż Romana nie wybrałbym się przy 0,5m fali, pontonem nie ma problemu ( z umiarkowaną prędkością ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Potwierdzam powyższe. Zdarzyło mi się płynąć po wielkim jeziorze łódką 3,30 na elektryku przy wietrze w porywach 40-50 km/h i czasami śmierć w oczy zaglądała. Taki sam ponton i można śmiać się śmierci prosto w twarz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zdrodu88 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Też plywalem łódka taka ok 3,6 na sporej fali.dlatego trochę się zrazilen do Łodzi. Chyba że naprawdę była by to spora krypa. Kolega ma Barka 420 i też buja na fali ale pływamy na luzie bez stresu na takich falach i dlatego coraz mocniej myślę o pontonie takim z 5m minimum.tylko jak ten mój silnik by dawal sobie radę z takim balonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 ja mysle ze romana bedzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Yamaha zdecydowanie bije honde na hałas a i pali mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 15 4ów przy płynieciu bez gazu gasnie co sie dzieje wie ktos , filtr oczywiscie czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Regulejszyn i po sprawie ,musisz mnie wziąć na łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba00 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Posiada ktos moze silnik 20 DMO 6L3 jest to stary 2T produkowany pod koniec lat osiemdziesiątych i początku 90 . Potrzebuje wiedziec jakie powinno byc ciśnienie na cylindrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 A ile ma na zimnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 ja mam taki. 8 bar i silnik chodzi super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 to jest polowa lat 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba00 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 A ile ma na zimnym?Na zimnym jak sprawdzałem w zeszłym roku bylo 7.3 . ja mam taki. 8 bar i silnik chodzi superO to juz troche wiecej, ciekawe ile powinno byc ? to jest polowa lat 90 Wlasnie chyba bylo do 94 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 7.3 to jeszcze nie jest źle ale niebezpiecznie zbliza się do granicy powiedzmy dobrej pracy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Na podstawie Marinera 20 A który miałem z polowy lat 90-ch 11 na zimno prawie tak samo na ciepło Twój silnik powinien miec ten blok z tą ruónicą ze masz dodatkowy zbiornik przed karterem dolotu na olej do mieszanki Nie jestem pewien ale yama moze miec w tej wersji dekompresje i czasami wychodiły głupie pomiary Na bloku silnika powinienes miec oznaczenie do danego modelu . Mam gdzieś plany i dane techniczne silniow yamahy z tych lat Edytowane 13 Listopada 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) tutaj 7-8 jest robocze. te modele 395 cm nie maja duzej kompresji. srednica tłoka 67 ale skok jest 56 cmbloki 430 cm/ 67sr tłoka ale skok 61 cm mają10-11 ale i robocze tez jest 8 i jest ok Edytowane 13 Listopada 2017 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba00 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Na podstawie Marinera 20 A który miałem z polowy lat 90-ch 11 na zimno prawie tak samo na ciepło Twój silnik powinien miec ten blok z tą ruónicą ze masz dodatkowy zbiornik przed karterem dolotu na olej do mieszanki Nie jestem pewien ale yama moze miec w tej wersji dekompresje i czasami wychodiły głupie pomiary Na bloku silnika powinienes miec oznaczenie do danego modelu . Mam gdzieś plany i dane techniczne silniow yamahy z tych lat Zbiornik na olej i caly mechanizm wyje.......m , a otwór w bloku na mechanizm zaslepiony . Sam rozrabiam mieszanke w baniaku wydaje mi sie ze to bardziej bezpieczne. Sprawdzę nr bloku jaki mam i dam znac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba00 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 tutaj 7-8 jest robocze. te modele 395 cm nie maja duzej kompresji. srednica tłoka 67 ale skok jest 56 cmbloki 430 cm/ 67sr tłoka ale skok 61 cm mają10-11 ale i robocze tez jest 8 i jest ok Czyli wychodzi na to ze mozna jeszcze śmigać tym starociem bez remontu. Kurdre to co ja w zimie bede robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 tutaj 7-8 jest robocze. te modele 395 cm nie maja duzej kompresji. srednica tłoka 67 ale skok jest 56 cmbloki 430 cm/ 67sr tłoka ale skok 61 cm mają10-11 ale i robocze tez jest 8 i jest ok Ewin ale pierwsze słysze aby te oznaczenie silnika wystepowało w dwóch pojemnosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 ale wystepowały. nic na to nie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Evin tyś tu specjalist i teraz wiem dlaczego mój mistrzuniu nie ogarniał tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 nawet nie stalem przy specjaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zdrodu88 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ja mam 25km z około 85 roku. Ciepły i zimny ma 9,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 A romany nie chcesz do tej 25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi