kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Dziękuję za ewentualną odpowiedzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 ,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pursuit Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 http://continuouswave.com/whaler/reference/yamahaModelGuide.htmlPowinieneś znaleźć rocznik na tej stroncePzdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 dzięki serdeczne. rozjaśniłeś mi sytuację.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 juras25 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Mam pytanie do kolegów, silnik yamaha F4AM, wg instrukcji należy przewozić w pozycji na rumplu, w przeciwnym wypadku wycieka olej, nowe silniki tej przypadłości są pozbawione (można przewozić na dowolnym boku), pytanie, którędy wycieka olej w starszych silnikach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 25-30ANo to byś kolegę uraczył taką radą , regulator by się zadymił tylko. Tam idzie 10A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Mam pytanie do kolegów, silnik yamaha F4AM, wg instrukcji należy przewozić w pozycji na rumplu, w przeciwnym wypadku wycieka olej, nowe silniki tej przypadłości są pozbawione (można przewozić na dowolnym boku), pytanie, którędy wycieka olej w starszych silnikach ?Wpływa do gaźnika i trzeba go czyścic bo go nie uruchomisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 No to byś kolegę uraczył taką radą , regulator by się zadymił tylko. Tam idzie 10A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 No to byś kolegę uraczył taką radą , regulator by się zadymił tylko. Tam idzie 10AOd bezpiecznika by się zadymil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 juras25 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Wpływa do gaźnika i trzeba go czyścic bo go nie uruchomisz.To w nowszych silnikach jak to rozwiązano,wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Mam pytanie do kolegów, silnik yamaha F4AM, wg instrukcji należy przewozić w pozycji na rumplu, w przeciwnym wypadku wycieka olej, nowe silniki tej przypadłości są pozbawione (można przewozić na dowolnym boku), pytanie, którędy wycieka olej w starszych silnikach ?wycieka odpowietrzeniem skrzyni korbowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 juras25 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 wycieka odpowietrzeniem skrzyni korbowejWiem że odpowietrzeniem skrzyni, ale jak jest poprowadzona odma, do gaźnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fazi22 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Koledzy potrzebuję jakieś instrukcji lub zdjęcia jak macie wyprowadzone kable ładowania w silniku Yamaha 8km 4suw 2001r., bo podobno mam taką opcję w nim. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Myślę że na 99 % nie ma takiej opcji , ale możesz przepatrzec instalacje , czy spod koła zamachowego idą dwa kable które nie są podłączone najczęściej koloru żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Wróciłem sobie dziś prawie 3km pod prąd Odry na wiosłach i może dlatego nie mogę odnaleźć tematu w archiwum.Potrzebuje zdjąć spodzinę ale trzyma ją cięgno od biegów. Jak to rozpiąć aby nic nie rozwalić? Y 8KM 2T 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ochłonąć i odrazu znalazłem...https://youtu.be/rqR7R1Ehqhg Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 A co Ci się stało z tą spodzina ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Spłynąłem w dół rzeki wsio było git. Zakotwiczyłem obok łachy piachu. Złowiłem zębola i troszkę zniosło mnie na piasek. Ale to nie pierwszy raz. Po odpaleniu zamiast siura z otworu kontrolnego woda tylko kapała i kłęby pary... Licze że to zmielony wirnik a nie nic poważniejszego. Jutro będę diagnozował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 VonJa Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 A co to za przebarwienie na zdjeciu po prawej stronie sruby??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Słońce odbija się od białej śruby. Foto było rano jak słońce dopiero się podnosiło.Urwało się pół łopatki i stanęło sztorcem w przewodzie. Wyczyściłem wszystko z osadu. Zamówiłem nowy wirnik + cały komplet olej do spodziny, świece, nowe uszczelki... Serwis miałem robić w styczniu będzie w sobotę.Miałem wirnik wymienić po kupnie silnika, sprzedawca powiedział woda siura to po co... Właśnie po to... Chcę wymienić śruby na nowe bo jedna ukręciłem i wydają mi się jakieś gumowate. Jakieś specjalne aby jak najmniej reagowały z amelinium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 VonJa Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Wydawało się że to przebarwienie metalu takie jak powstaje podczas dzialania wysokiej temperatury... sądziłem że zajechałes przekładnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Słońce odbija się od białej śruby. Foto było rano jak słońce dopiero się podnosiło.Urwało się pół łopatki i stanęło sztorcem w przewodzie. Wyczyściłem wszystko z osadu. Zamówiłem nowy wirnik + cały komplet olej do spodziny, świece, nowe uszczelki... Serwis miałem robić w styczniu będzie w sobotę.Miałem wirnik wymienić po kupnie silnika, sprzedawca powiedział woda siura to po co... Właśnie po to... Chcę wymienić śruby na nowe bo jedna ukręciłem i wydają mi się jakieś gumowate. Jakieś specjalne aby jak najmniej reagowały z amelinium? Tam wchodza nierdzewne sruby, co do chlodzenia to Yamahy 8 2t maja tendencje do zapychania sie otworu wyplywowego jak sie plywa po piachu, ja to robilem tak ze ucialem glowke jigowa tak zeby zostal prosty drut i ołów i tym drut wklada sie w otwór wyplywowy i to w wiekszosci przypadkow pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Przedmuchałem sprężarka. Przewiewne jest we wszystkie strony. Pod pompą było sporo osadu. Chłodzenia nie było bo oderwana łopatka ustawiła się sztorcem blokując rurkę metalowa wchodzącą do obudowy pompy. Dzisiaj kupie śruby i czekam na paczkę z całym majdanem który miałem wymieniać w styczniu po sezonie. Oczyściłem wszystko co się dało i jutro próby w beczce. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi