Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam pytanie do kolegów, silnik yamaha F4AM, wg instrukcji należy przewozić w pozycji na rumplu, w przeciwnym wypadku wycieka olej, nowe silniki tej przypadłości są pozbawione (można przewozić na dowolnym boku), pytanie, którędy wycieka olej w starszych silnikach ?

• 0

Mam pytanie do kolegów, silnik yamaha F4AM, wg instrukcji należy przewozić w pozycji na rumplu, w przeciwnym wypadku wycieka olej, nowe silniki tej przypadłości są pozbawione (można przewozić na dowolnym boku), pytanie, którędy wycieka olej w starszych silnikach ?

Wpływa do gaźnika i trzeba go czyścic bo go nie uruchomisz.

• 0

wycieka odpowietrzeniem skrzyni korbowej

• 0

Spłynąłem w dół rzeki wsio było git. Zakotwiczyłem obok łachy piachu. Złowiłem zębola i troszkę zniosło mnie na piasek. Ale to nie pierwszy raz. Po odpaleniu zamiast siura z otworu kontrolnego woda tylko kapała i kłęby pary... 

Licze że to zmielony wirnik a nie nic poważniejszego. Jutro będę diagnozował.

• 0

Słońce odbija się od białej śruby. Foto było rano jak słońce dopiero się podnosiło.

Urwało się pół łopatki i stanęło sztorcem w przewodzie. Wyczyściłem wszystko z osadu. Zamówiłem nowy wirnik + cały komplet olej do spodziny, świece, nowe uszczelki... Serwis miałem robić w styczniu będzie w sobotę.

Miałem wirnik wymienić po kupnie silnika, sprzedawca powiedział woda siura to po co... Właśnie po to...

Chcę wymienić śruby na nowe bo jedna ukręciłem i wydają mi się jakieś gumowate. Jakieś specjalne aby jak najmniej reagowały z amelinium?

• 0

Słońce odbija się od białej śruby. Foto było rano jak słońce dopiero się podnosiło.

Urwało się pół łopatki i stanęło sztorcem w przewodzie. Wyczyściłem wszystko z osadu. Zamówiłem nowy wirnik + cały komplet olej do spodziny, świece, nowe uszczelki... Serwis miałem robić w styczniu będzie w sobotę.

Miałem wirnik wymienić po kupnie silnika, sprzedawca powiedział woda siura to po co... Właśnie po to...

Chcę wymienić śruby na nowe bo jedna ukręciłem i wydają mi się jakieś gumowate. Jakieś specjalne aby jak najmniej reagowały z amelinium?

Tam wchodza nierdzewne sruby, co do chlodzenia to Yamahy 8 2t maja tendencje do zapychania sie otworu wyplywowego jak sie plywa po piachu, ja to robilem tak ze ucialem glowke jigowa tak zeby zostal prosty drut i ołów i tym drut wklada sie w otwór wyplywowy i to w wiekszosci przypadkow pomaga

• 0

Przedmuchałem sprężarka. Przewiewne jest we wszystkie strony. Pod pompą było sporo osadu. Chłodzenia nie było bo oderwana łopatka ustawiła się sztorcem blokując rurkę metalowa wchodzącą do obudowy pompy. Dzisiaj kupie śruby i czekam na paczkę z całym majdanem który miałem wymieniać w styczniu po sezonie. Oczyściłem wszystko co się dało i jutro próby w beczce.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka