kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 już nie mogłem więcej edytować a ze zdjęciami się pomerdałem tutaj jakieś "dokładniejsze" tej rączki połamanej no i widać to co pozostało po tabliczce jakieś pomysły czym to zmyć żeby odczytać ewentualnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się ze ten silnik to Yamaha 8 CM. Wygląda identycznie jak moja. Co do rocznika, w mojej Yamaszce na czapce jest stempelek z datą produkcji (pokrywa się z kodem na tabliczce znamionowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Boczek322 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wygląda na 8, produkowane chyba do 00r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam , zapytam tutaj (bo nie znalazłem podobnego tematu) - Mam jedno pytanie - 1. silnik wisi na stojaku - mam włączony bieg "do tyłu" - obracając śrubą mogę obracać tłokami(wałem) niezależnie od kierunku obracania śrubą. 2. silnik wisi na stojaku - mam włączony bieg "do przodu" - kręcąc śrubą mogę obracać tłokami (wałem) tylko w jednym kierunku (do tyłu - ciąg wsteczny ) jak kręcę do przodu to śruba "przeskakuje" i nie można obracać wałem - powiedzcie proszę , że to normalne . Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Kolego pływaj , nie kombinuj wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 To ok. Myślałem że sprzęgło ma działać też na wstecznym. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się ze ten silnik to Yamaha 8 CM. Wygląda identycznie jak moja. Co do rocznika, w mojej Yamaszce na czapce jest stempelek z datą produkcji (pokrywa się z kodem na tabliczce znamionowej. podrzuć mi jakieś fotki i gdzie na czapce ten stempelek będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 podrzuć mi jakieś fotki i gdzie na czapce ten stempelek będę wdzięczny Proszę bardzo. U mnie stempelek wygląda tak jak na zdjęciu poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 stempelek jest ale nie z datą a numerki 8 cyfr czyli co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 pytanie dla obytych w tuningach jak odblokować 50 km na 60 rocznik 2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 taki oto numer mi się ujawnił pod matami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 I co nikt mi nie pomoże rozszyfrować tych cyferek? Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 92 rokhttps://www.boats.net/catalog/yamaha/outboard-by-year/1992/6mlhq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 92 rokhttps://www.boats.net/catalog/yamaha/outboard-by-year/1992/6mlhqa możesz mi wyjaśnić jak wywnioskowałeś bo odnośnik jest do 6hp czyli jeszcze zupełnie coś innego jak chłopaki sugerowali że to 8 hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 A czy aby 6 to nie zblokowana 8? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 na razie chodzi mi oto żeby jakoś ugryźć temat co to za silnik dlatego tyle pytań itd. czekam jeszcze na jakąś opinię od policji motorowodnej co do kontroli na wodzie z silnikiem bez tabliczki znamionowej z sn. jeszcze czeka mnie rozmowa z obecnym właścicielem czy mogę dobrać się do lakieru i poszukać nalepki pod lakierem i czy przy szukaniu nie uszkodzę jej np. środkiem do zdejmowania lakierów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Za duzo kombinujeszTo tak jak z dwiema muchami które siedziały na kupie. Jedna powiada do drugiej-no i co tak grzebie Pewnie kupiłes silnik który był antykradziezowo oszpecony za małą kase a ty chcesz dociec jak było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Za duzo kombinujeszTo tak jak z dwiema muchami które siedziały na kupie. Jedna powiada do drugiej-no i co tak grzebie Pewnie kupiłes silnik który był antykradziezowo oszpecony za małą kase a ty chcesz dociec jak byłoSilnika jeszcze nie kupiłem i wolałbym się ustrzec problemów na wodzie. Silnik pływał w klubie jachtowym i tam nikt niczego nie sprawdzał. Ale ja jako prywatna osoba mogę być skontrolowana i potem tłumacz się wyjaśniaj. Dlatego chciałbym się dowiedzieć co i jak. Czy to takie dziwne? Za małą kasę a i owszem ale wolałbym nawet takiej kwoty nie utopić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 1. to jedz do dilera Yamaha i tam na bank nic nie utopisz2. jak masz podejrzenie ze pochodzi z przestępstwa( kradziezy) to na Policje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 1. to jedz do dilera Yamaha i tam na bank nic nie utopisz2. jak masz podejrzenie ze pochodzi z przestępstwa( kradziezy) to na Policje1 nie mam takiej kwoty do wydania2. nie nie pochodzi z przestępstwa tylko nie chce mieć podczas kontroli dziwnych sytuacji i tłumaczenia dlaczego kto kiedy itp. Evin jak nie masz nic więcej do powiedzenia w temacie to odpuść sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Evin daruj sobie - jak widać są tu lepsi specjaliści i znawcy, tylko nie rozumiem po co pytają jak wszystko wiedzą :/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damiano Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wydaje mi się że po to właśnie istnieje ten temat żeby zadawać tego typu pytania, a nie biegać ze wszystkim do serwisu, właśnie tego typu odpowiedzi '' idź do serwisu'' świadczą o tym z jakim ''specjalistą'' mamy doczynienia. Jeśli ktoś zadaje pytanie to z pewnością oczekuje rzetelnej odpowiedzi, osobiście staram się przestrzegać pewnej zasady, jeśli nie mogę pomóc to przynajmniej nie przeszkadzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damiano Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Krakersik, nie miałem może zbyt wiele kontroli, ale ani razu kontrolujący nie byli zainteresowani tabliczką znamionową, tak więc zastanawiam się nad pewnym rozwiązaniem, ale może on wykazywać znamiona czynu zabronionego????????♀️???? jeśli już byś się zdecydował to czekała by cię wizyta na stacji diagnostycznej u znajomego diagnosty z numeratorami????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Krakersik, nie miałem może zbyt wiele kontroli, ale ani razu kontrolujący nie byli zainteresowani tabliczką znamionową, tak więc zastanawiam się nad pewnym rozwiązaniem, ale może on wykazywać znamiona czynu zabronionego♀ jeśli już byś się zdecydował to czekała by cię wizyta na stacji diagnostycznej u znajomego diagnosty z numeratorami.sprawę wyjaśnił mi znajomy bosman. sprawa ogarnięta. silniczek w następny weekend testy na wodzie i będzie decyzja. zostało się sprawdzić kompresję i spodzinę. pękniętą rączkę ogarnąłem na olx za 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damiano Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 I co to za silniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi