Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziś zabrałem swoją Yamahę nad wodę na testy po ostatnim serwisie. Problemy ustąpiły jak ręką odjął. Silnik nie zamula, nie gaśnie po wrzuceniu biegu, napompowana gruszka nie mięknie po czasie. Silnik brzmi bardzo równo i przyjemnie. Jedyne co będę musiał wykombinować to ustawienie trymu i rozkład obciążenia przy pływaniu w dwie osoby (prędkości nie mierzyłem, ale za szybko to nie było). Za to z tylko mną na pokładzie ponton pięknie poszedł w ślizgu. Jednym słowem, sezon można rozpoczynać! :D

• Like 1

• 0

Piter uwazaj bo i Ciebie gównem obrzucą za słowa prawdy

Tutaj są sugerujący legalizacje silnika numeratorem do wybijania numerów.

Przedstaw mi prosze którymi słowami obrzuciłem cię "g...m" , natomiast wizytę na stacji potraktowałbym żartobliwie :doh:  no, ale niech każdy interpretuje to po swojemu :rolleyes: 

M@rcin a jakiej wielkości ponton pcha twój "młynek"

• 0

Witam mam pewien problem ze swoja yamaszką 15 km. Mianowicie chodzi o to ze nie chce się wkręcać na obroty mam zamontowany obrotomierz i jak płynę na maksa mam 3.5-4 tys obr. Dodam ze wcześnie ładnie pływała a teraz ledwo wchodzi w ślizg z riverfoxem 390 macie jakieś pomysły co to może być ??

• 0

Witam mam pewien problem ze swoja yamaszką 15 km. Mianowicie chodzi o to ze nie chce się wkręcać na obroty mam zamontowany obrotomierz i jak płynę na maksa mam 3.5-4 tys obr. Dodam ze wcześnie ładnie pływała a teraz ledwo wchodzi w ślizg z riverfoxem 390 macie jakieś pomysły co to może być ??

2t 4t?

• 0

Witam,

czy ktoś może wie gdzie można w W-wie oraz jaki jest koszt przerobienia nowego silnika yamaha f4 na f6. Dane techniczne wskazują, że baza f4, f5 i f6 jest identyczna, różnią się zapewne kilkoma komponentami. Zależy mi na dobrej robocie bo silnik nowy a ja jestem absolutnym laikiem jeśli chodzi o silniki zaburtowe spalinowe. Z racji przeznaczenia do gumy 360 4KM może być przykrótko, chciałbym podnieść do 6. Z góry dzięki za wszelką pomoc

• 0

Zamawiałes coś z boats? Przecież oni nie wysyłają na Polskę, a nawet jak wyślą to cło itd itp mało opłacalne....

Parę klamotów ale do mnie to przez rodzinę wędruje. Kolega zamawiał przez agencję komplet klamotów do spodziny i ze wszystkimi opłatami wyszło troszkę ponad połowę ceny polskiego serwisu.

• 0

No nie do końca się zgodzę bo jestem w USA raz w roku i ceny znam bo kupuje zawsze graty itd, oczywiście przez rodzinę najlepiej wtedy paczka idzie jako gift przez agencje nie do końca bo cło czeka do zapłaty + marża agencji i po oszczędnościach....

Edytowane przez womaly23

• 0

No właśnie, aktualnie rozebrałem gaźnik, poczysciclem wszystko wolałem nowego paliwa i silnik odpala za którymś razem (czyli jka wcześniej) ale od razu dostaje bardzo wysokich obrotów. I odpala bez ssania, jak włączam ssanie, to gaśnie od razu. I to że kręci się śruba do regulacji to wiem, tylko pytanie którą...

• 0

Ta na samej górze po prawo na śrubokręt gwiazdkowy że sprężyna że zdjęcia drugiego jest od obrotów, ta poniżej złota powinna być od mieszanki o ile jest pod nią sprężyna, jeśli nie to musisz wydlubac ten kapselek niebieski i pod nim będzie srubka od składu mieszanki

W sumie to może być jeszcze ta nad kapslem co idzie w poprzek

Edytowane przez womaly23