kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Jakis stary skombinowany gruchot chyba skoro jakieś problemy z tabliczka i itd, ważne oby dobrze palił i pchal statek ') Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Piter uwazaj bo i Ciebie gównem obrzucą za słowa prawdyTutaj są sugerujący legalizacje silnika numeratorem do wybijania numerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Dziś zabrałem swoją Yamahę nad wodę na testy po ostatnim serwisie. Problemy ustąpiły jak ręką odjął. Silnik nie zamula, nie gaśnie po wrzuceniu biegu, napompowana gruszka nie mięknie po czasie. Silnik brzmi bardzo równo i przyjemnie. Jedyne co będę musiał wykombinować to ustawienie trymu i rozkład obciążenia przy pływaniu w dwie osoby (prędkości nie mierzyłem, ale za szybko to nie było). Za to z tylko mną na pokładzie ponton pięknie poszedł w ślizgu. Jednym słowem, sezon można rozpoczynać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damiano Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Piter uwazaj bo i Ciebie gównem obrzucą za słowa prawdyTutaj są sugerujący legalizacje silnika numeratorem do wybijania numerów.Przedstaw mi prosze którymi słowami obrzuciłem cię "g...m" , natomiast wizytę na stacji potraktowałbym żartobliwie no, ale niech każdy interpretuje to po swojemu M@rcin a jakiej wielkości ponton pcha twój "młynek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Ponton to Kolibri 330 DSL. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez M@rcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sledzix Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Witam mam pewien problem ze swoja yamaszką 15 km. Mianowicie chodzi o to ze nie chce się wkręcać na obroty mam zamontowany obrotomierz i jak płynę na maksa mam 3.5-4 tys obr. Dodam ze wcześnie ładnie pływała a teraz ledwo wchodzi w ślizg z riverfoxem 390 macie jakieś pomysły co to może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Linia paliwowa, gaźnik do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Witam mam pewien problem ze swoja yamaszką 15 km. Mianowicie chodzi o to ze nie chce się wkręcać na obroty mam zamontowany obrotomierz i jak płynę na maksa mam 3.5-4 tys obr. Dodam ze wcześnie ładnie pływała a teraz ledwo wchodzi w ślizg z riverfoxem 390 macie jakieś pomysły co to może być ?? 2t 4t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Witam,czy ktoś może wie gdzie można w W-wie oraz jaki jest koszt przerobienia nowego silnika yamaha f4 na f6. Dane techniczne wskazują, że baza f4, f5 i f6 jest identyczna, różnią się zapewne kilkoma komponentami. Zależy mi na dobrej robocie bo silnik nowy a ja jestem absolutnym laikiem jeśli chodzi o silniki zaburtowe spalinowe. Z racji przeznaczenia do gumy 360 4KM może być przykrótko, chciałbym podnieść do 6. Z góry dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Lepiej zmienić silnik, ktoś już zmieniał moduł za 1,5-2 tys i nic to nie dalo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fazi22 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 witam gdzie zamawiacie części do swoich silników chodzi mi bardziej o zamienniki bo te niby oryginały ceny maja z kosmosu. dokladnie otrzebuje pompke paliwa do yamaha f8c 4suw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Sprawdź tu https://www.boats.net/ z opłatami wychodzi taniej jak u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Sprawdź tu https://www.boats.net/ z opłatami wychodzi taniej jak u nas.Zamawiałes coś z boats? Przecież oni nie wysyłają na Polskę, a nawet jak wyślą to cło itd itp mało opłacalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fazi22 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 tam nie znalazłem chyba zostaje mi aliexpres są od 16-20$ a Polska cena w jednym narazie sklepie w którym znalazłem to 650zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zamawiałes coś z boats? Przecież oni nie wysyłają na Polskę, a nawet jak wyślą to cło itd itp mało opłacalne.... Parę klamotów ale do mnie to przez rodzinę wędruje. Kolega zamawiał przez agencję komplet klamotów do spodziny i ze wszystkimi opłatami wyszło troszkę ponad połowę ceny polskiego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) No nie do końca się zgodzę bo jestem w USA raz w roku i ceny znam bo kupuje zawsze graty itd, oczywiście przez rodzinę najlepiej wtedy paczka idzie jako gift przez agencje nie do końca bo cło czeka do zapłaty + marża agencji i po oszczędnościach.... Edytowane 6 Czerwca 2019 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam, mam mały problem, mój silnik Yamaha 4ac 2t nie domaga i chciałem wyczyścić i wyregulowac gaźnik. Znalazłem na forum jak, ale nie wiem, która sroba jest od składu mieszanki, a która od wolnych obrotów. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Metodą prób i błędów najlepiej. Uruchom silnik, wkręć śrubę o pół obrotu i zobaczysz czy obroty się zwiększają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Poczekaj na fachową odpowiedź, bo jak popieprzysz skład mieszanki to już sam nie wyregulujesz. A jak nikt nie odpowie, to bardzo dokładnie zaznacz położenie. Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Blackstarpro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 No właśnie, aktualnie rozebrałem gaźnik, poczysciclem wszystko wolałem nowego paliwa i silnik odpala za którymś razem (czyli jka wcześniej) ale od razu dostaje bardzo wysokich obrotów. I odpala bez ssania, jak włączam ssanie, to gaśnie od razu. I to że kręci się śruba do regulacji to wiem, tylko pytanie którą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jak dostaje wysokich obrotów to dostaje sie do niego lewe powietrze , sprawdz szczelnosc za gaznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Ta na samej górze po prawo na śrubokręt gwiazdkowy że sprężyna że zdjęcia drugiego jest od obrotów, ta poniżej złota powinna być od mieszanki o ile jest pod nią sprężyna, jeśli nie to musisz wydlubac ten kapselek niebieski i pod nim będzie srubka od składu mieszanki W sumie to może być jeszcze ta nad kapslem co idzie w poprzek Edytowane 10 Czerwca 2019 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Ok. Dzięki, czyli podsumowując, ta srebrna na krzyżak, która ustawia położenie tego zderzaka(czyli otwarcie przepustnicy na jałowym przy braku dodawaniagazu jest od obrotów jałowego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Ta obok kapsla to jakiś rodzaj dyszy, bo ma mikro otworek w sobie... Tylko że do niej nie ma dostępu, jak gaźnik jest zamontowany... Edytowane 10 Czerwca 2019 przez domo285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi