kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Daj jeszcze jakieś zdjęcia z różnych ujęć tej strony co zdjęcie nr 2 Albo jeszcze inaczej, czy jak rozkrecales gaźnik trafiłeś tam jakaś śrubę że sprężynka - ta srubka od mieszanki powinna być zakończona stozkiem Edytowane 10 Czerwca 2019 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Nie, tam nic nie było takiego... Jutro coś jeszcze podziałam i porobie fotki jakieś dodatkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Oki jak nie było to ten kapsel out i pod nim jest dysza składu mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Odradzam grzebanie przy składzie mieszanki, to się ustawia fabrycznie , raz na całe życie gaźnika, dlatego jest tak ukryte. Albo zaznacz bardzo dokładnie. Sadzę, że przyczyna niedomagań jest inna (chyba,że ktoś już coś tam pokręcił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jak wkręca się na wysokie obroty, to ja bym zaczął od tej śrubki od przepustnicy. Układ paliwowy w benzynie reguluje obroty dawką powietrza a nie paliwa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Odradzam grzebanie przy składzie mieszanki, to się ustawia fabrycznie , raz na całe życie gaźnika, dlatego jest tak ukryte. Albo zaznacz bardzo dokładnie. Sadzę, że przyczyna niedomagań jest inna (chyba,że ktoś już coś tam pokręcił)Hahahahhahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 No to mi się coś popiórkowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jest ukryte, żeby jakiś domorosły inżynier nie chciał sprawdzić, do czego jest ta śrubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Hej, generalnie silnik jakoś tam chodzi, ale teraz mam problem bo z otworu rewuzyjnego dmucha para zamiast wody. Więc nie wiem czy silnik w ogóle ma chłodzenie. Jka coś uda mi się podziałać to pochwalę się dla potomnych ale cierpliwość powoli mi się kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Padnięty wirnik albo przytkane chłodzenie. A wcześniej sikał? Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Pierwsze drucik 15 cm i wkladaj w otwór rewizyjny. Jak nie pomoże odrazu zwalaj spodzinę. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Spodzina zwalona, wirnik ok. Jak próbuję dmuchnąć ustnie w tą rurkę co odchodzi od wirnika to lipa. Więc przytkany układ. Podjadę na stację i spróbuję sprezonym powietrzem zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Jak jest tak grubo to zdejmij kolumnę. Wtedy masz wszystko na wierchu. Miał ktoś ostatnio podobnie były zdjęcia. Przedmuchanie nie załatwi sprawy. Trzeba tam wszystko wyczyścić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Drut i próbować przepchać. Zobaczyć co wyleci. Jak kamień kotłowy, to spróbować z grubsza przepchać, a później płukanka do chłodnic, beczka i praca w obiegu zamkniętym. Możesz też zdjąć termostat i zobaczyć, co tam w kanałach wodnych siedzi. Może silnik ma morską przeszłość? Edytowane 12 Czerwca 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Koledzy czy ktoś z was monitoruje na bieżąco napięcie ładowania z silnika ? Nie wiem czy to normalne ale u siebie mam 14.4V na obrotach jałowych a jak są wyższe obroty to rośnie powyżej 15V . Nie wiem czy tak ma byc w zaburtowych czy mam walnięty regulator , a właściwie dwa bo już podmienialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 U mnie 14.4 v jest jak płynę na pełnych obrotach i aku jest prawie pełne jak są braki w aku to jest 13.4 do 13.9v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Jakiej pojemności masz akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 130AH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Koledzy czy ktoś z was monitoruje na bieżąco napięcie ładowania z silnika ? Nie wiem czy to normalne ale u siebie mam 14.4V na obrotach jałowych a jak są wyższe obroty to rośnie powyżej 15V . Nie wiem czy tak ma byc w zaburtowych czy mam walnięty regulator , a właściwie dwa bo już podmienialemA podmieniałeś sposób pomiaru? Jak patrzysz tylko na echo, to tam różne historie się zdarzają. Kiedyś pływałem z trzema na raz i na każdym było inne napięcie +-0,5v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Koledzy czy ktoś z was monitoruje na bieżąco napięcie ładowania z silnika ? Nie wiem czy to normalne ale u siebie mam 14.4V na obrotach jałowych a jak są wyższe obroty to rośnie powyżej 15V . Nie wiem czy tak ma byc w zaburtowych czy mam walnięty regulator , a właściwie dwa bo już podmienialem.oże masz malutkie aku? Jaki silnik i jaki akumulator? Przy pełnym zdażało mi się, że skakało do 14,7. Zazwyczaj jest między 13.2 a 14,4 w zależności od stopnia naładowania. Wyżej nie skacze, bo do ładowania ma w sumie 180Ah. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Mam akumulator 18Ah , tak sobie pomyślałem że to przez to że ma mała pojemność ale z drugiej strony po co ten regulator skoro nie jest w stanie ograniczyć napięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 No to czym mierzysz, bom ciekaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Co to za pytanie , woltomierzem chyba to oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nduro Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Jak jest tak grubo to zdejmij kolumnę. Wtedy masz wszystko na wierchu. Miał ktoś ostatnio podobnie były zdjęcia. Przedmuchanie nie załatwi sprawy. Trzeba tam wszystko wyczyścić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaJa tak miałem, zrzucałem dekle boczne termostatu i skrobanie z przedmuchiwaniem+druty w kanały. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Niestety tak jak mówicie, przedmuchanie nic nie dało, więc czeka mnie rozbiórka. Silnik wydaje się dość prosty, więc mam nadzieję, że podołam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi