Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

mam silnik Yamaha 6A ( dwu takt) nie mogę nic znaleźć na jego temat ( może słabo szukam), albo oczy już nie te, jaki olej do niego polecacie, ewentualnie na co zwrócić uwagę. Jeszcze go nie odpalałem bo czekam na linie paliwową. To tez moja pierwsza spalana zaburtowa. Niestety stan zewnętrzny silnika daleki od ideału, ale pod pokrywa nie jest źle.

• 0

Y 2T z 2000r. 8KM.

Zamontowalem dziś obrotomierz, pełny szpej na pontonie, na max obroty dochodzą pod 5000.

Leciałem normalna przelotową ok 8 km w dół i górę rzeki tak jak zawsze. Obroty oscylowały w granicy 4200-4300. Chciałem się upewnić czy nie są za wysokie na długich przelotach? Dbam o sprzęt i wolałbym aby nie następowało za szybkie zużycie.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam, w sobotę na wodzie przestał mi odpalać slinik Yamaha 9.9 km 4suw rok 2004 a jak spłynąłem to ze śruby (tak mi się wydaje) poleciała benzyna z olejem tzn tak mi się wydaje, że to mieszanka. Może ktoś wiec o co chodzi i ile za to zapłacę ? :/ Silnik ponoć przerobiony na 15 km ale nie wiem tego bo odkupiłem taki niby przerobiony. Z góry dziękuję. To mój pierwszy silnik więc mam lekki zawał serca:(

post-65366-0-05328400-1572252706_thumb.jpg

post-65366-0-92400100-1572252714_thumb.jpg

• 0

Witam! Mam pewien problem ze swoja yamaha 15 hp. Problem w tym bo wydaje mi się że nie wchodzi na pełne obroty mam łódek riverfoxa 390, pływałem na niej sam coś pod 40 km/h a teraz max 28/30 km/h ,ładnie się rozpędza ale juz po chwili tak jakby brakowało mocy bo silnik zwalnia i płynie bardzo słabo. Nie mam pojęcia o co chodzi czasami jest wszystko ok ale od jakiegoś czasu to jest po prostu porażka. Miał ktoś coś podobnego albo ma jakieś pomysły

• 0

Witam,

Nie mieszkałem kilka lat w PL i mam pytanie o autoryzowany serwis Yamaha w Warszawie.

Przed 2010 serwisowałem się w Tsunami - czy oni dalej istnieją a jeśli tak to czy dalej są solidni?

Będę wdzięczny za Wasze opinie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam ,kupiłem okazyjnie Yamaszkę 20 2T z 2000 r. z rumplem a chciał bym pod manetkę ,czy jest możliwość podłączenia manetki? Z gazem nie będzie chyba problemu tylko linkę podłączyć ? a co z biegami? teraz działają na dźwigni ze sztywnym cięgnem .

rapek potrzebujesz adaptery do podłączenia manetki