kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Pojemność taka jak 25 pytanie tylko czym się różnią.https://www.yamaha-motor.eu/pl/pl/products/silniki-zaburtowe/przenosne/f20g-2019/techspecs/ Edytowane 29 Marca 2020 przez dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FISH Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Na zegarze było 3,5 atmosfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Idź do serwisu motocyklowego który zamawia części do Yamahy. Podajesz numer i ci ściągną. U mnie co czwartek mieli dostawy z Holandii z magazynu centralnego. Zamawiałem różne pierdoły i czasem cena w Y była niższa niż na alle używki. Np ułamana rączka od czapy na alle chcieli 100 + wysyłka, nówka z NL 70zł, obudowa pompy paliwa 120zł na alle 250... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Czesto tak jest ze dealer jest taniej jak wszyscy inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 udalo sie ustalic cene tej gumki harmonijki? w sklepie USA około 10$ a ile w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tato1 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 W Holandii 16 euro ,a na ali 55zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tato1 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Dziś dwoniłem do serwisu koszt części 78zł , termin dziś zamawiam w poniedziałek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FISH Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Na razie skleiłem ja elastycznym cyjanopanem. Pęknięcie 2mm, trzyma. Po testowym pływaniu będę wiedział czy tylko to jest przyczyną przecieku. Może trzeba będzie wymienić pozostałe uszczelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Fish jak chcesz kupie ci to w stanach oczywiscie nie zarobie na tym centa wrazie co priva 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FISH Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Skoro bez problemu są dostępne w Polsce nie miał bym sumienia zawracać ci głowy dla kilku złotych. Dziękuję i pozdrawiam Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez FISH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Ok nie wiedzialem nie bylo by problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie zdarzyło się komuś z Was zamawiać i przetestować śruby napędowe z aliexpresu? Przez przypadek dzisiaj trafiłem na jakieś ogłoszenie i widzę, że to ledwie połowa ceny tego co sobie w Polsce życzą za śruby koreańskie. O na przykład tuhttps://www.aliexpress.com/item/4000572281561.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c8dfdfc9XlgFs&algo_pvid=3cffe64e-b514-4f9d-a68e-12134557248a&algo_expid=3cffe64e-b514-4f9d-a68e-12134557248a-58&btsid=0ab6f82c15875812670146589eedb8&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 byk Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 kilka kupowałem i śmigają tak samo jak ich dwa razy droższe siostry - takie same, ale ze wszystkimi dodatkami do ceny wyjściowej.Więc po co przepłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 kilka kupowałem i śmigają tak samo jak ich dwa razy droższe siostry - takie same, ale ze wszystkimi dodatkami do ceny wyjściowej.Więc po co przepłacać ?No to zamowie na probę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Pewnie to są te same co w Stormach ,Capralach -IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Testowałem wiele śrub ale przy mocy 100hp+ ( jest to bardziej odczuwalne), zawsze najlepiej działają te oryginalne, dedykowane przez producenta silnika. Np. Mercury najlepiej ze stalową vengeance,Yamaha najlepiej na oryginalnej, też stalowej.Czasem wyjątkiem jest też kadłub łodzi, przy tym samym silniku, na dwóch różnych łodziach było odwrotnie i zamiast vengeance lepiej działała aluminowa Yamaha.Generalnie odpowiedni dobór śruby, tak aby wyciągnąć z łódki i silnika maximum sporo kosztuje, ale jeśli ma być przeciętnie to nie ma co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Tylko się dowiedz czy dojdzie, mi anulowali po 50 dniach 4 przesyłki z alli a piątą też anulowali mimo ze wysyłka z PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Tylko się dowiedz czy dojdzie, mi anulowali po 50 dniach 4 przesyłki z alli a piątą też anulowali mimo ze wysyłka z PL... O tym nie pomyślałem. Już zamówiłem więc ... trochę za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Przyleci pewnie następnym kursem Antonowa????A tak na poważnie to część paczek dochodzi, część mi też anulowano☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 byk Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Niestety teraz to loteria z paczkami.sporo ludzi dostaje, u mnie listonosza nie było już od około miesiąca, paczki zapewne leżą gdzieś w magazynie i dojdą po wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Panowie zdarzyło się komuś z Was zamawiać i przetestować śruby napędowe z aliexpresu? Przez przypadek dzisiaj trafiłem na jakieś ogłoszenie i widzę, że to ledwie połowa ceny tego co sobie w Polsce życzą za śruby koreańskie.Ja kupiłem koreańską śrubę, w opisie jest położony akcent na powłokę lakierniczą, więc może trwalszy ten lakier.A z ciekawości, jak są cenione te niby amerykańskie a naprawdę koreańskie śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja kupiłem koreańską śrubę, w opisie jest położony akcent na powłokę lakierniczą, więc może trwalszy ten lakier.A z ciekawości, jak są cenione te niby amerykańskie a naprawdę koreańskie śruby?Mam dwie BsPro koreańskie, jedną Astikę i jeden oryginał Yamahy. Te koreańskie wcale lepiej farby nie trzymają bo po jednym przepłynięciu przez krótką łachę śruba starta do gołego aluminium. Nie widzę też różnicy między oryginałami a koreańskimi śrubami. Natomiast widzę różnice w tej Astice. Nie wiem czy mi się trafił jakiś model z pomylonym wytłoczeniem ale śruba o skoku 13 jest wolniejsza od Bspro 11 1/4. Od 12 calowego oryginału również.Wcześniej miałem silnik Suzuki i tam też miałem jakąś dziwną śrubę, która chyba miała źle skok opisany i z tego co pamiętam to też była Astika Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ja kupiłem śrubę Match średnicy 9 i 1/4 o skoku 10 i 1/2. Jeszcze nie płynąłem, różnica w stosunku do oryginalnej polega na przesunięciu łopatek na osi w kierunku wydechu, no i lekko większy skok. Wykazywane są do dwóch modeli Honda15 HP i Yamaha 15HP.Skok śrub można porównywać mierząc kąt łopatek w odległości od piasty około 2/3 ich długości.Jak porównuję oryginalną ze skokiem 9 i 1/4 i tą dokupioną 10 i 1/2, to na oko widzę większy kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erni Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Panowie mam zamiar kupic yamahe f25 z roku 2010 i potrzebuje opini na temat tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Silnik konstrukcyjnie okej, jeśli nie wylachany to zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi