kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Czyli 8 to k8epsko czy bardzo kiepsko ?? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Czyli ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Yamaha 20 km jak jest zimny na wolnych obrotach ciśnienie wody z otworu kontrolnego jest ok,ale jak się zagrzeje to na wolnych obrotach jest bardzo słabe ciśnienie wody. Wymieniłem wirnik ,niby lepiej..... ale do ideału to mu dużo brakuje. Przerabiał ktoś podobny temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Blachę półtorej lata wirnik trzeba też wymieniać.i termostat jak sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Blachę półtorej lata wirnik trzeba też wymieniać.i termostat jak sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Czy nowy silnik yamaha 60hp da się odblokować na 70 ??? Jeżeli tak to ile to kosztuje ? Ktoś się może orientuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 pompa wody w yamaszce jakaś taka plastikowa https://www.youtube.com/watch?v=rk8k3ig_qHc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 I taka powinien byc korpus pompy poniewaz spod i srodek jest z stainless steel a aluminium i stal nierdzewna do problemy po bardzo krotkim czasie aluminium zacznie korodowac na ich kanale jest gdzies film ze ze w 80 latach zrobili aluminiowy i bardzo szybko sie z tego wycofali a kompozyty na dzien dzisiejszy sa trwalsze jak aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 I taka powinien byc korpus pompy poniewaz spod i srodek jest z stainless steel a aluminium i stal nierdzewna do problemy po bardzo krotkim czasie aluminium zacznie korodowac na ich kanale jest gdzies film ze ze w 80 latach zrobili aluminiowy i bardzo szybko sie z tego wycofali a kompozyty na dzien dzisiejszy sa trwalsze jak aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawidos Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Posiadam yamahę f20 BMHS chciałbym założyć ładowanie akumulatora , możecie polecić jakiś sprawdzony regulator i jak to podłączyć ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 SH643B-13 ja mam taki cztery przewody, czarny masa,czerwony + i 2 zielone do zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawidos Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 SH643B-13 ja mam taki cztery przewody, czarny masa,czerwony + i 2 zielone do zielonychgdzie go kupiłeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Na allegro coś koło 70 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawidos Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Na allegro coś koło 70 zlSzukam i znaleźć nie mogę a przy jakim silniku go masz ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Silnik Yamaha 5 zgasł podczas płynięcia i aż poszedł dymek z pod pokrywy. Nie chcę odpalić. Iskra jest. Cóż się mogło stać. Może ktoś miał podobny przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Szukam i znaleźć nie mogę a przy jakim silniku go masz ?Yamaha 20 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Silnik Yamaha 5 zgasł podczas płynięcia i aż poszedł dymek z pod pokrywy. Nie chcę odpalić. Iskra jest. Cóż się mogło stać. Może ktoś miał podobny przypadek.Ja nie miałem, ale w kosiarce rodziców było tak że zaczęła dymić na niebiesko, czyli palić olej bo to 4t. Przyczyną był brak czyszczenia chłodzenia, trawa zatkała przelot, wzrosła temperatura i zaczęło rysować cylinder.W 2t tak nie będzie bo olej jest w paliwie, będzie się zacierać bez ostrzeżenia, spadnie kompresja i nie zapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 4 przewodowu zielone do kabli z silnika bez roznicy ktory gdzie od regolatora czerwony do bateri przez bespiecznik czarny do masy gdziekolwiek do silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawidos Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 4 przewodowu zielone do kabli z silnika bez roznicy ktory gdzie od regolatora czerwony do bateri przez bespiecznik czarny do masy gdziekolwiek do silnikaPodrzuć z łaski swojej jakiś link do takiego regulatora . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Motor-x.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ignacy01 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Witam Posiadam Yamaha F20 od jakiegoś czasu na wolnych obrotach mocno trzepie silnikiem że wibracja przenosi się na łódź. Czy ktoś miał podobnie lub zna przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Dawidos wpisz ten numer na Ebay i poszukaj takiego samegi w Europie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 312693524749 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexondre Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Witam, Jestem na etapie kupna nowego silnika Yamaha. Przepisy w Holandii mowią, że bez patentu można pływac łodzią maksymalnie 20km/h (przy odkręconej manecce na maks). Aktualnie mam Mercury 2T 8 ps i prędkość na wodzie to max 12 km/h z całym majdanem i dwoma osobami. Czy jak kupię 15 ps 4 T to teoretycznie prędkość powinna być 2 razy wieksza ale czy w praktyce będzie ? Bo jak tak to bede musiał zejść do 10 ps a jak predkość nie wzrośnie dwukrotnie to bedę mógł założyc 15ps. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi