kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Nie ma co więcej mówić , to taki silnik jak 15km i 20km , zagadka jest tylko jak została ograniczona moc , jeśli to co sprawdziłem i opisałem powyżej to prawda , to temat jest rozwiązany.A dane tech masz tutaj , będą takie same jak 15km i 20km , oprócz mocy http://www.yamaha-motor.eu/pl/products/marine-engines/four-stroke/f25-f20-f15.aspx?view=techspecs Ponton bush 360.Wcześniej pływałem na 15 mercury w dwusuwie.I było ok.Dlatego nie wiem czego szukać czy dwu czy czterosuwowy silnik.Ciężko już znaleźć 15 w dwusuwie w naprawdę dobrym stanieNic czekam na wasze spostrzeżenia i pewnie na coś się zdecyduje.Nadal liczę na któregoś z kolegów który coś więcej mi powie o 13.5km yamaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Nie ma co więcej mówić , to taki silnik jak 15km i 20km , zagadka jest tylko jak została ograniczona moc , jeśli to co sprawdziłem i opisałem powyżej to prawda , to temat jest rozwiązany.A dane tech masz tutaj , będą takie same jak 15km i 20km , oprócz mocy http://www.yamaha-motor.eu/pl/products/marine-engines/four-stroke/f25-f20-f15.aspx?view=techspecsDzieki śliczne za zainteresowanie tematem.kolega pływa czterosuwowym silnikiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 tak yamaha 15km 4t , dodatkowo sprawdziłem w katalogach i dla przykładumodele Yamaha F15CELH i Yamaha F20ELH mają TE SAME MODUŁY CDI I TE SAME WAŁKI ROZRZĄDU , w gaźniku różnica jest w dyszach 15km ma dysze główną 80# 20km ma dyszę główna 118#.Teraz już jestem niemal prawie pewien że opowieści o różnych wałkach i modułach CDI to bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 moc jest fajna ale waga to tez nie mała.ja mam 8ke i powiem ze 37kg wrzucac do bagaznka to tak na styk.wrzucac 50 kg to ja dziekuje bo kregosłup ma sie jeden. kupujac ten 13.5 podumaj nad przyczepką i silnk na stałe zamontowany do pawęży pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 to racja , jak bym miał za każdym razem zakładać 15km , to bym wybrał 2T lub 8km 4Tmoc jest fajna ale waga to tez nie mała.ja mam 8ke i powiem ze 37kg wrzucac do bagaznka to tak na styk.wrzucac 50 kg to ja dziekuje bo kregosłup ma sie jeden. kupujac ten 13.5 podumaj nad przyczepką i silnk na stałe zamontowany do pawęży pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Pozwoliłem sobie zrobić screeny ze strony www.boats.net gdzie są katalogi części zamiennych z listy zastosowań części , wyraźnie widać że wałek i moduł są te same dla 15 i 20 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lester Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Myślę że ze 200zł jeszcze zrzuci na tę uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 to racja , jak bym miał za każdym razem zakładać 15km , to bym wybrał 2T lub 8km 4TBez przesady...dwa lata już zakładam i żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Pozwoliłem sobie zrobić screeny ze strony www.boats.net gdzie są katalogi części zamiennych z listy zastosowań części , wyraźnie widać że wałek i moduł są te same dla 15 i 20 km camshaft.png cdi.jpgCos w tym jest .Kiedyś rozmawiałem z gościem i tez twierdził ze różnica jest w dyszy ,wiec mógł mieć racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 ja nie mam zdrowia , dodatkowo musiał bym wozić silnik cały czas w samochodzie co odpada , generalnie da się to zrobić oczywiście, bo kilka razy to już robiłem , jak jest dobre miejsce do zniesienia sinika i możliwość wejścia z nim do wody pod samą łódkę - ponton to super sprawa, teraz mam przycumowaną łódkę do bujającego się pomostu i woda 2m, więc zakładanie i zdejmowanie za każdym razem odpada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Bez przesady...dwa lata już zakładam i żyję ..nieźle wzmacnia to prostowniki grzbietu ...Ja po przejściach nie zostawiłbym już łodki pod chmurką...wróciłem do 4m pompona i noszenia 52kg mocy...W kwestii różnic między między 15 a 20KM w 4T najlepiej niech wypowie sie nasz znawca Włodziu vel Tornado... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 A nie lepiej niech sprzedaje sprawny silnik? Jezeli zas sie sprzedaje niesprawny to ma to zwykle duzy zwiazek z jego cena. Niedawno gdzies na Aledrogo widzialem niewiele drozszy, mlodszy i z gwarancja (a przede wszystkim bez wad widocznych) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lester Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Z uwagi na to że to sąsiad myślę że nie wpuszcza mnie w kanał.Podobno to nawet nie wyciek tylko trochę śmierdzi i można go eksploatowac bez naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Jak wycieka na postoju to istnieje prawdopodobienstwo ze zassie lewe powietrze na ruchu...warto go sprawdzić w pełnym zakresie pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) ..nieźle wzmacnia to prostowniki grzbietu ...Ja po przejściach nie zostawiłbym już łodki pod chmurką...wróciłem do 4m pompona i noszenia 52kg mocy...W kwestii różnic między między 15 a 20KM w 4T najlepiej niech wypowie sie nasz znawca Włodziu vel Tornado...Patryk muszę dbać o bicki bo koszula od Ciebie mała nie jest Edytowane 13 Lipca 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Patryk,nie Piotrek:D...jak przy holu zacznie trzeszczec w szwach to czas pomyśleć o rozmiarze większej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Przepraszam pomyliłem się Kiełbasza się private z postami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Ja mam specjalny stojak. Nie musze nosic silnika. Nawet do samochodu nie musze go wkladac tylko kolka zachacze o zdezak i wsuwam caly do srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Spoko Przemek.Jamesty, srzedaj patent,ja muszę podjeżdżać pod klapę a potem martwy ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 jak wożę w aucie na poziomo to strasznie wali paliwem a wycieków nie widać i jest ok.jedyny wyciek jaki zlokalizowałem to przez odpowietrznik w korku ale to jak jest sporo paliwa w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gajowy Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Zakręć paliwo, wypal z gaźnika aż zgaśnie, zakręć odpowietrznik i nie ma prawa nic walić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 właśnie chyba odpowietrznik zakręcony przepuszcza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 wypal paliwo z gaznika to dziala w mojej Yamahszce tez tak mialem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 W każdej instrukcji napisano, że wypalić paliwo przed zdjęciem z pawęży. Moje Tohatsu potrafi 15 minut klukać, zanim zgaśnie, paliwa tam sporo zostaje. Zwykle 150-250 m od przystani zdejmuję przewód paliwowy, a i tak musi pochodzić, zanim rozładuję lódkę. @Lester, jeśli mogę poradzić, to przyjmij cenę sąsiada, pod warunkiem, że wcześniej naprawi wyciek i będzie po dyskusji. Albo jest uczciwy i chce sprzedać, albo kanciarz. Można też umówić się, że Ty poświęcisz czas na naprawę, za którą on zapłaci, tzn wieziesz do warsztatu, bierzesz rachunek na właściciela i płacisz 2 kzł minus rachunek. Cena jest ani mała, ani duża, standardzik za sprawny silnik w wieku 8-15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lester Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Nidługo test nad wodą bez płacenia.Zobaczę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi