Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jestem po testach.Wczoraj pływałem przez 9godz.Miód malina.Pali za pierwszym razem.Zużycie paliwa pływając po Narwi i trolując ok 2,5l.Co do wycieku to pompa jest uszczelniona silikonem i nie cieknie.Zbiłem cenę na tę uszczelkę o 200zł choc jej teraz nie będę wymieniał bo po co.Suma nie złowiłem bo woda przybrała i ostatnio nie bierze .Oto focia tego silnika 

p9yu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 0

Witam Kolegów. Posiadam Yamahe 4 hp dwutakt, i ostatnio mam z nia problem. Po przybyciu nad wodę odpaliła za pierwszym razem chwilę pochodziła i zgasła. Później za nic nie dała się odpalić, świece zakupiłem nową, wymieniłem lecz dalej nic. Iskrę daje, nawet po polaniu świecy paliwem silnik nie reaguje. Może miał ktoś podobny przypadek i wie jak temu zaradzic?

Pozdrawiam Krystian

• 0

Sorry za odkopanie tematu

Panowie, nosze sie z zamiarem zakupu takiej Yamahy - mam rezerwacje na ta chwile

Zalezy mi na takiej pojemnosci by żona mogla plywac -jednak chcialbym podniesc mu moc do seryjnych 20km

Dzwonilem do serwisu w Poznaniu - koszt zmiany gaznika to 2000 brutto plus robocizna

czy to mozliwe?

gaznik nie powininen byc ten sam co w 15/20km tylko dysze o innym rozstawie?

czy wogole cena 8,5k za taki motor ma sens?

Edytowane przez janih

• 0

Zaintrygował mnie ten wózek z kółkami zaczepianymi o zderzak?

Gdyby do tego "Guzowego" dospawać dwa górne kółka na wysokości rumpla (tuż pod czapką silnika i rączkami wózka), to chyba by wyszło tak jak opisuje jamesty. Podjeżdżałoby się do zderzaka, tak by górne kółka się o niego oparły i później chwyt za kółka dolne i jedziemy do góry z koksem :-)

Edytowane przez witoldn