kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bohors Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Tę stronkę już widziałem i niestety nie ma na niej mojego wynalazku . Na szczęście producent podał niemal wszystkie dane na silniku , więc sobie poradzę. Co ciekawe ten mój silnik jest identyczny z F9.9 do 1994 r ( bebechy też te same) więc pewnie to jest zdławiona wersja F9.9. Ciekawe czy da się to odblokowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam ! Jeżeli chcesz mogę ci podać na priv namiary do specjalisty od silników z Wawy, który powinien go z pewnością odblokować na 9,9 KM oraz udzieli informacji na temat serwisu. Pozdrawiam Outsider www.rybieeldorado.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Tę stronkę już widziałem i niestety nie ma na niej mojego wynalazku . Na szczęście producent podał niemal wszystkie dane na silniku , więc sobie poradzę. Co ciekawe ten mój silnik jest identyczny z F9.9 do 1994 r ( bebechy też te same) więc pewnie to jest zdławiona wersja F9.9. Ciekawe czy da się to odblokowac.w mojej 6-ce wystarczyło wymenić wydech i już jest 8km pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam.Znam magika we Wro, trochę bliżej zawsze - jesli zainteresowany jestes to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ARMAGEDDON Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam, szczerze polecam wszelakie warsztaty które zajmują się naprawami motocykli japońskich ( ściganty, enduro, etc), tacy ludzie robią tam cuda, jak masz gdzieś blisko w miarę to udeżaj tam śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam, Podczas tego weekendu mialem okazje zetknac sie z nietypowym, jak dla mnie, wykorzystaniem silnikow zaburtowych...Yamaha. Spacerujac w nadmorskiej okolicy natknalem sie na most pontonowy, ktory sprawial wrazenie ruchomego, ale przejscie po nim dopiero pod koniec marszu ujawnilo jak dziala owa ruchomosc tej jednostki plywajacej Jednostka plywajaca wyglada tak : Wszystkie elementy rozmieszczone w sporej odleglosci od siebie. Wygladalo to jednak BARDZO znajomo. O 19, jak informowala tabliczka, nastepuje zamkniecie (zwiniecie) przejscia, i kanal znow staje sie zeglowny. Niestety nie zalapalem sie na ruchome show. Zaistne oryginalne rozwiazanie. Francuz potrafi Spotkaliscie kiedys cos podobnego na swojej drodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 garowy Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Podoba mi sie zwlaszzca maszynownia. To gdzie to dokladnie mowisz, ze jest..? <_< Jamaszka ma tylko 1 wade - jak paliwo jest sredniej klasy to moze nie odpalic.No ale tak wszystkie japonczyki maja... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Gumo a wszyscy piszą że jamaszka to cacy a reszta be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 To jest niedaleko S?te, poludniowa Francja. Na samym wybrzezu Morza Srodziemnego... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Mam i Suzuke i tez dopiernicza jak stara. No i warto sie zapoznac z tym gdzie i jaki serwis (jakosc i koszt)...a to juz nie wszyscy analizuja... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Gumo cenna uwaga mimo że SUZUKA bardzo rzadko pada ,ale jak padnie to jest do DU<<<<<Y z jamą jest trochę mniej problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Znaczy mozesz tornado rozwinac? Mniemam, ze jezeli silnik jest uzytkowany z jakas podstawowa kultura teczniczna to co tam ma pasc? Na razie mi padla Yamaszka z powodu sciecia lopatek pompy chlodzacej (woda w Wiselce). Doplynalem powoli z czetymi postojami i po wymianie w/w plywa jak nowa. Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Użytkownik Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ze względu na obecność fabryki Yamaha na terenie Francji jest to marka popularna w tym kraju. Dyskusje typu YAMAHA lepsza niż inne wynalazki są conajmniej niepoważne. Można stwierdzić, że YAMAHA lepsza niż Salut ale czy lepsza niż HONDA czy TOHATSU?Nie wiem skąd takie opinie. Dla mnie przy zakupie ważne jest, żeby było napisane MADE IN JAPAN, a w przypadku silników do 30 KM warunek spełnia jedynie HONDA, TOHATSU i SUZUKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Można stwierdzić, że YAMAHA lepsza niż Salut ale czy lepsza niż HONDA czy TOHATSU? Od Hondy zdecydowanie lepsza, w weekend mialem moznosc porownac halas wytwarzany z mojej Yamahy 4KM 4str z rowniez 1 cylindrowa Honda.Takie silniki powinni sprzedawac w zestawie z ochronnikami sluchu... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ze względu na obecność fabryki Yamaha na terenie Francji jest to marka popularna w tym kraju. Dyskusje typu YAMAHA lepsza niż inne wynalazki są conajmniej niepoważne. Można stwierdzić, że YAMAHA lepsza niż Salut ale czy lepsza niż HONDA czy TOHATSU?Nie wiem skąd takie opinie. Dla mnie przy zakupie ważne jest, żeby było napisane MADE IN JAPAN, a w przypadku silników do 30 KM warunek spełnia jedynie HONDA, TOHATSU i SUZUKI. A ja nie wiem skad takie opinie jak Twoje.Kazda opinia to opinia i to ze masz inna nie oznacza ze mozesz stwierdzic ze inne sa CONAJMNIEJ NIEPOWAZNE. Troche kultury w dykusji jest wskazane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Sensu calosciowego wypowiedzi rzeczywiscie nie do konca zalapalem...skupilem sie na konkretach...A co ich sie tyczy to ja sie przesadnie nie przywiazuje do napisow, skupiam sie na walorach uzytkowych. Akurat w przypadku napisu made in japan w odniesieniu do kolowrotkow wedkarskich, stwierdzilem, ze cos wnosi in plus jedynie w przypadku zakupu u zrodla czyli z japonskiej strony.W przeciwnym przypadku jezeli juz tak rozpatrywac lepsze bywaly napisy thailand, usa oraz...china. Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Suzuka jest do du....py kiedy coś padnie szczególnie w naszym kraju ,z serwisem suzuki jest bardzo nie ciekawie a to za przyczyna że kolesie którzy je prowadzą sami nie wiedzą ile brać za każdą pierdółkę.Gdyby nie to to sam uważam je jako nr1 no tak trochę naciągane :roll:Biorąc całokształt marek i silników różnej mocy nie jest łatwo wybrać lidera.Według mnie właśnie Honda wypada najsłabiej,nie ma w ofercie tyle różnych modeli co Mercury,Mariner, Evinrude, Johnson, Yamaha,Tohatsu, Selva w dwu takcie na pełnym wtrysku EFI,V MAXY z podwójnym wtryskiem,cztero suwy gaźnikowe EFI na wtrysku BIG FOTY.Stosunek ciężaru do mocy Honda ma najgorszy. Najwięcej części z użytych silników na allegro to Hondy,z kąt się tam biorą ?????.A przecież nie są takie złe.Także nie ma typowego lidera który by dominował.Bo i tak kilka fabryk robi dla wszystkich podzespoły z danej marki napisem. Co do Japończyków nie jestem pewny czy wiodą prym. Dla przykładu rynek silników Modelarskich nie jest wcale taki mały jak by się wydawało Japończycy produkują miliony silników a liczą się tylko i wyłącznie marki Włoskie do których Japońce się nawet nie zbliżają.To tak jak z tym powiedzeniem;Są samochody dobre bardzo dobre i Niemieckie Pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Jedno jest pewne Suzuka ma bardzo wysoką kulturę pracy jest bardzo cicha z Honda może śmiało rywalizować, ale fachowcy powiadają że spodziny w nich częściej padają jak w Amerykańcach,Amerykańce trochę więcej palą co na świecie nie jest aż tak bardzo brane pod uwagę jak u nas,i te większe też są niesamowicie wytrzymałe i ciche.A my bierzmy pod uwagę że wszystkie małe silniki często padają nie zależnie od marki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Wlasnie tez dochodze do wniosku, ze Honda jest najgorsza...nie tylko pod wzgledem szerokiego wyboru ale i drogiego serwisu. W Wwie mam taki serwis Yamaha/Suzuki i jak na razie nie odczulem dotkliwosci...owszem i na czesci do Yamahy trzeba czekac... Mysle, ze to warto rozpatrywac pod tym wzgledem - kto jak najblizej jest nam w stanie za relatywnie niewielkie pieniadze naprawic dany model? Pomijajac kwestie spalania, halasu i pewnie kilka innych...podane marki nie sa az tak od siebie odlegle a przeciez chodzi nam o to, zeby doplynac z pktu A do pktu B...i wrocic... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 OT i cała prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 YAMAHA F4 układ chłodzenia kupiłem ww yamahę.problem dotyczy chłodzenia a mianowicie chodzi o kontrolkę wody z tyłu silnika wydobywają się z niej spaliny i delikatnie pluje wodą nie leci ciurkiem.odkręciłem spodzinę i pompę wody było trochę syfu więc oczyściłem wraz z kanałami ale to niewiele dało.myślę że problem leży w bloku silnika lub rurce łączącej pompę z blokiem.warto brać się za to samemu czy pozostaje serwis.może ktoś miał podobny przypadek proszę o odpowiedż.dodam że spodzina była oklejona jakimś zielskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Może spróbuj płukania układu chłodzenia przez specjlany otwór - postępuj zgodnie z instrukcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 nie posiadam żadnej instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 garowy Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi