kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Używek z Holandii nie będę ściągał. Nowa czwórka droższa niż w PL. Rozmawiałem z serwisem. Nie tak łatwo jest zrobić z 4 mocniejszy 6 KM. A w promocji 6KM brak. Czy serwis będzie Cię namawiał do przeróbki jeśli mają na sprzedaż droższą 6km niż 4km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Czy serwis będzie Cię namawiał do przeróbki jeśli mają na sprzedaż droższą 6km niż 4km? Pewnie nie będzie. Ale boję się zaryzykować bez 100% pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Pewnie nie będzie. Ale boję się zaryzykować bez 100% pewności.Raczej bym pogadał z jakimś prywaciarzem, który serwisuje silniki. Serwis ładnie brzmi tylko z nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 serwisant dobrze mówi przy nowych silnikach już się postarali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Podepnę się z lekka Czy w silniku yamahy 9,9 JMHL (od 2012r) jest ładowanie akumulatora - jeśli tak to czy trzeba zakładać jakiś regulator...a może wystarczy bezpośrednio?Jakiś schemacik takiego rozwiązania mile widziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 w małych silnikach ładowanie jest opcją. Dlatego trzeba sprawdzić konkretną sztukę. Ceny elementów są mocno zniechęcające dlatego lepiej nie liczyć że później się dołoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 w małych silnikach ładowanie jest opcją. Dlatego trzeba sprawdzić konkretną sztukę. Ceny elementów są mocno zniechęcające dlatego lepiej nie liczyć że później się dołoży.Sprawdzałem dzisiaj i żadnych wolnych kabelków do ładowania nie zauważyłem, więc pewnie mój silnik nie posiada tej funkcji.Robiłeś kiedyś taką przeróbkę- jaki jest jej koszt i skala trudności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Starsze 4suwy mają większe pojemności a co za tym idzie wyższe spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Sprawdzałem dzisiaj i żadnych wolnych kabelków do ładowania nie zauważyłem, więc pewnie mój silnik nie posiada tej funkcji.Robiłeś kiedyś taką przeróbkę- jaki jest jej koszt i skala trudności? Co prawda nie w 8KM, ale sprawdziłem koszt części do Suzuki 20DF - cały zestaw ( kostka, kable, regulator napięcia ) 560PLN - odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Sprawdzałem dzisiaj i żadnych wolnych kabelków do ładowania nie zauważyłem, więc pewnie mój silnik nie posiada tej funkcji.Robiłeś kiedyś taką przeróbkę- jaki jest jej koszt i skala trudności? Nie robiłem bo się odbiłem od ceny części, raczej kupię panel fotowoltaniczny.Trudności niema w tym żadnej, dostajesz puzzle i masz je zainstalować czyli odkręcić i zakręcić kilka śrubek.Tylko AFAIR do marinera zestaw kosztuje 230$ czy 300$, a używki nie mogę trafić.Tutaj masz informację jak wykorzystać altek z motocykla, ale osobiście tego nie robiłem.http://www.kulinski.navsim.pl/art.php?id=1932&page=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Taka dygresja, każdy mój silnik kupowałem byle by miał ładowanie i nie użyłem go ani razu. Fajny bajer ale gdy mam dwa aku 9Ah do echa kolor, powerbank do komórki i bluetooth i dwie baterie AA do radia to na 3 dni łowienia styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam, jestem na etapie finalizowania zakupu silnika zaburtowego Yamaha 6 KM z białą czapą - produkcja francuska. Bardzo prosiłbym o opinie na temat niezawodności takowego silnika, gdyż są one mocno podzielone. Większość informacji na necie jest od osób które o tym silniku tylko słyszały a nie użytkowały. Z tego co mi powiedziano u dystrybutora różnią się one od obecnej wersji jedynie kolorem przykrywy, no i jako ostatnie produkowane były we Francji (obecna produkcja chyba Tajlandia). Mile widziane opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Mam taki silnik od 4 lat, robi jako taki przenośny , bezawaryjny , prawie nic nie pali , pływał przy pontonie i łódce 410 , oraz w różnych łódkach ze stanic czasami, spływałem nim wartą 120km 2 lata temu, 4 lata bez problemów jak bym mógł wybrac jeszcze raz to bym kupił 2 cylindry starszą produkcję , niestety już nie produkowany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Wiem, też mam problem bo bym wolał 2 cylindry. Ale dla mnie waga niestety ma znaczenie. Czy u Ciebie też rumpel drży - bo w tej oglądanej przeze mnie dosyć mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ale pewnie tylko na niskich obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 No tak, na niskich obrotach jest to najbardziej odczuwalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Chodzi głośniej niż starszy dwusuw 2cyl. Drży też bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Drży, niestety kultura pracy nie jest zbyt wysoka, ale poza tym bez zarzutów , dodatkowo można go przewozić na każdej ze stron i ma wejście na zbiornik zewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Panowie, jeszcze jedno "głupie" pytanie czy wybralibyście Yamahe cz Suzuki - 6 KM. Oglądałem oba te śliniki i kultura pracy Suzuki jest o wiele ładniejsza - mniejsze drgania i cichsza. Suzuka byłaby trochę droższa bo byłaby nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jak róznica cenowa nie za duża to wybrałbym nowy silnik i na gwarancji, jak będziesz chciał zmieniać na większy łatwiej sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 miałem małą sukę i byłem zadowolony, też się przychylam do zakupu nowej jeśli różnica w cenie niewielka. Jeśli spora to brałbym używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Cześć, pływaliśmy taką całkiem nową w Szwecji , całe 3 dni, bo się zepsuła. Była wypożyczona to nie wiem co z nią dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Piszesz o Suzuce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A ja mam wrażenie że Yamaha ma najprzyjemniejszą dla ucha pracęA tak ogólnie to nie ma żadnej różnicy z tym że za Yamahę płacisz 1500 pln więcej za markę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Ja wybrałem Yamahę , tego samego dnia oglądałem Suzuki , wybrałem Yamahę ze względu na wykonanie , wystarczy obejrzeć jeden i drugi silnik , Yamaha jest lepiej wykonana , jakość każdego elementu "pod czapką" jest lepsza, wystarczy porównać , na wale miedzeszyńskim masz dwa sklepy - Suzujki i Yamaha praktycznie obok siebie więc można to łatwo sprawdzić, do tego Suzuki ma linki na wierzchu co jak dla mnie jest kompletnym nieporozumieniem przy silniku który się często przewozi, do tego design jak z lat 80' , Yamahę możesz przewozić na każdej ze stron, Yamaha wyposaża też wszystkie silniki od 4hp w górę w port do zew. zbiornika , jak miał bym kupić coś innego niż Yamaha to Tohatsu lub Hondę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi