kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Protool Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 To są moje pierwsze kroki , które stawiam w temacie pływadełek ,silnik prawdopodobnie napędzałby Skyllę i wolałbym 25 żeby mieć zapas mocy. Nowa 25 w salonie w Bydgoszczy ok.15200 tys.chyba bez linii paliwowej i zbiornika.Różnica w cenie około 4000 tys.Wybieram się go obejrzeć, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Uważam że Honda i Yamaha to jedna płóka Tak do porównania, piszę z pamięci i mogę się nieznaczni kropnąć, ale: -Honda 20 : poj 350 cm3 i waży +/- 50 kg-Yamaha 25 : poj 480 cm3 i waży +/- 80 kg (nie mniej jednak Yamaha 25 ma większą nadwyżkę pojemności względem Hondy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Protool Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mała roznica 20 a 25 KM Honda a Yamaha No faktycznie prawie żadna ..... Protool- użytkownicy JB nie znają wszystkich sprzedawców na olx, a jesli nawet ktoś by go znał to trzeba samemu najpierw wypytać o silnik a potem jechać odpalić i posłuchać i obejrzec samemu, tak kupowałem 15KM a ostatnio miesiąc temu 20KM Yamahe i gdyby nie to ze 25KM jest duzo cięższa od 20 wziąłbym 25 KM, zastanów sie czy nie za ciężki jest do twojej łódki ???PzdrWybieram się w środę do producenta skylli (może zamówię łódkę) i przy okazji podjadę obejrzeć silnik..Chodziło mi tylko o jednego sprzedawcę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Na długą stopę potrzebujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Protool Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 silnik plus łódź...... zestaw (tak jak multik i wędzisko)..... łódź wymusza/narzuca moc silnika. najpierw określić trzeba jaką łódź będzie silnik miał napędzać. ja jestem fanem yamahy i będę polecał yamahę. a nowe silniki yamahy są w zestawach z liniami paliwowymi i zbiornikami.... kupowałem dwie nówki i do obu dostałem zbiornik i linię paliwową w cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) linia paliwowa... poważna rzecz Wydając na łódkę parę tysięcy, i na używany silnik 12tys zł rozkminka nad zbiornikiem za 200zł i szumnie nazywanym linia paliwową wężykiem 8mm za 30zł z gruszką za 40zł i złączką za 80zł... linia paliwowa - poważna rzecz Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Bolesław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) linia paliwowa oryginalna do yamahy ze zbiornikiem potrafi kosztować ponad 500 zeta więc to nie jest mały koszt.....a jeżeli sprzedawca nowego silnika coś kombinuje (nie dając tego co inni dają w standardzie) to ja bym poszukał innego sprzedawcy Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Przemsol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Pewnie że potrafi tyle kosztować, chodzi mi jedynie o to że wiele osób, jak i sama nazwa dośc "gloryfikuję" aspekt techniczno-finansowy że tak napisze tego elementu. W przypadku worka kasy za nowy silnik warto tego wymagać jeśli producent przewidział to w zestawie, tu racja. Ale jeśli nie, to nie ma co kruszyć kopii, to zrobić takową pod siebie, pod swoją łódkę. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Bolesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 pod łódkę to sprzedawca robi linię... jak kupowałem 15tkę yamahy to linia była standardowa bo silnik był zdejmowany z łodzi....ale jak zmieniłem na 30tkę i zażyczyłem sobie gdzie ma być zbiornik paliwa to w cenie silnika dostałem zbiornik pasujący do miejsca w którym ma się zmieścić i odpowiednią linię....montaż silnika na łodzi też był w cenie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie kazdy kupuje nowe silniki w salonie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 zgadza się. dlatego sprzedając swoją 15tkę sprzedałem ją razem z oryginalną linią paliwową, książką serwisową i podstemplowaną kartą gwarancyjną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wszystkie nowe silnik od 5-6 do 40 koni mają w komplecie zbiornik paliwa i linie paliwową ze złączkami umożliwiającymi odłączenie linii paliwowej od zbiornika i silnika.Oryginalne linie paliwowe mocno przewyższają jakością ...te z wężykiem za 8 zł i gruszką za 30 ....to i cena za tym idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jeśli ta łódź to Skylla 390, to warto rozważyć Hondę 20KM, praktycznie w tej samej cenie co 4 letnia Yamaha25+zakup linii paliwowej. Natomiast jeśli to ma być większa Skylla, to o silniku mocy 20KM zapomnij, będzie po prostu za mały. Po krótkim czasie użytkowania, rozglądałbyś się za czymś większym. Trochę dziwna ta oferta, jest książka gwarancyjna a nie ma linii paliwowej? Przecież to powinno być w komplecie z motorem. Trzymaj się tego, że jeśli ma być większa Skylla+2-3 osoby na pokładzie, to co najmniej 25KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Protool Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 dziękuję wszystkim za udział w rozmowie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość dziki1916 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam Chciałbym poznać opinie osób które miały do czynienia z silnikiem Yamaha 9,9 - dwusuw. Chodzi mi o wady i zalety, najczęstsze usterki, proporcje mieszanki, oleje które będą najlepsze dla tej jednostki. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Poszukaj w sieci, jest o nich wiele informacji.W skrócie, bardzo dobre maszyny, pożądane wręcz za swoją niską wagę, kulturę pracy (jak na dwutakt) i możliwość rozkręcenia do 15km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szycha81 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Uzytkuje yamahe 9.9 v-max od dwoch sezonow jedyna wada to wieksze spalanie od 4t ok.20% zalety to niska masa 36kg bezawaryjnosc jedyny serwis to wymiana oleju w spodzinie okolo 35zl. swiece i latasz bez problemow.Uzywam oleju do mieszanki castrol outboard 2t proporcja 1:100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Uzytkuje yamahe 9.9 v-max od dwoch sezonow jedyna wada to wieksze spalanie od 4t ok.20% zalety to niska masa 36kg bezawaryjnosc jedyny serwis to wymiana oleju w spodzinie okolo 35zl. swiece i latasz bez problemow.Uzywam oleju do mieszanki castrol outboard 2t proporcja 1:100Z tego co widziałem na wodzie, to Twój v-max'ik ma jeszcze jedna zaletę - pływa dużo szybciej niż 10 KM w 4-takcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 uzywaj mieszanki w kierunku 1/50 stężenie oleju 1 procent to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość dziki1916 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Dzięki za informacje Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysio12 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Z tego co widziałem na wodzie, to Twój v-max'ik ma jeszcze jedna zaletę - pływa dużo szybciej niż 10 KM w 4-takcie chlopaki to prawda 10konny 2T na takiej samej srubie plywa lepiej niz 10km 4T na takiej samej srubie. roznica jest taka ze 2T jest lzejszy i idzie jeszcze go nosic a 4T jest ciezka jednostka i nie wyobrazam zakladac za kazdym razem z bagaznika go sprawa mieszania paliwa w 2T nie jest taka uciazliwa jak sie kazdemu na poczatku wydaje. zawsze mozna znalesc silnik 2T z mieszalnikiem oleju. olej wlewamy do zbiornika przy silniku i silnik sam sobie go miesza. . 9.9km yamaha 4T wazy tyle ile moja 25km w 2T przeczytalem caly watek i zgodze sie z @evin ze warto sobie kupic evinrude lub johnson 9.9km bardzo dobra kultura pracy silnik jest cichy i z duza moca. romana 430 szla w slizgu przy 10 km przy 15km to juz bylo bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Trochę dziwna ta oferta, jest książka gwarancyjna a nie ma linii paliwowej? Przecież to powinno być w komplecie z motorem. Zdarza się. Nową łódkę kupowałem z silnikiem, ze względu na to że w bakiście oryginał yamahy się nie mieścił wymieniłem się na zbiorniki z producentem. Na linie paliwową niestety też, tu mnie miał bo nie miałem pojęcia o różnicy w jakości (o różnicy w jakości zbiornika zresztą też). Ten błąd naprawiłem później sam i linia już jest oryginalna, zbiornik niestety nie, no ale oryginał nie wchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oland Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 uzywaj mieszanki w kierunku 1/50 stężenie oleju 1 procent to za małomój doktor od silnika również tak zalecił widocznie coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość dziki1916 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 chlopaki to prawda 10konny 2T na takiej samej srubie plywa lepiej niz 10km 4T na takiej samej srubie. roznica jest taka ze 2T jest lzejszy i idzie jeszcze go nosic a 4T jest ciezka jednostka i nie wyobrazam zakladac za kazdym razem z bagaznika go sprawa mieszania paliwa w 2T nie jest taka uciazliwa jak sie kazdemu na poczatku wydaje. zawsze mozna znalesc silnik 2T z mieszalnikiem oleju. olej wlewamy do zbiornika przy silniku i silnik sam sobie go miesza. . 9.9km yamaha 4T wazy tyle ile moja 25km w 2T przeczytalem caly watek i zgodze sie z @evin ze warto sobie kupic evinrude lub johnson 9.9km bardzo dobra kultura pracy silnik jest cichy i z duza moca. romana 430 szla w slizgu przy 10 km przy 15km to juz bylo bardzo ciekawie Znajomy ma romane 430 s silnikiem Mercurego 9,9 - muł straszny a o ślizgu to można zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi