kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zdrodu88 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Napisalem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Witajcie.Mam drobny problem ze swoim silnikiem Yamaha 20km 2015 SEHA..Gdy jest zimny trzeba go odpalać na kilka razy.Silnik chwilę chodzi i gaśnie, czasem prycha.Silnik ma automatyczne ssanie więc za bardzo nie mogę mu pomóc jak jest zimny.Dodanie gazu niewiele pomaga, też potrafi zgasnąć.Gdy silnik już się rozgrzeje jest wszystko w porządku. Do serwisu mi się nie śpieszy bo mnie skroją Za wszelką pomoc będę wdzięczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 A nie masz gwarancji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) Witajcie.Mam drobny problem ze swoim silnikiem Yamaha 20km 2015 SEHA..Gdy jest zimny trzeba go odpalać na kilka razy.Silnik chwilę chodzi i gaśnie, czasem prycha.Silnik ma automatyczne ssanie więc za bardzo nie mogę mu pomóc jak jest zimny.Dodanie gazu niewiele pomaga, też potrafi zgasnąć.Gdy silnik już się rozgrzeje jest wszystko w porządku. Do serwisu mi się nie śpieszy bo mnie skroją Za wszelką pomoc będę wdzięczny.Te silniki lubią tak robić, ssanie mogło siąść co dość często w tych silnikach padało.Jak dobrze pamiętam to można to zdiagnozować w ten sposób że, wykrecamy ta biała pompę ssania z gaźnika, ciągniemy szarpanka, w tym momencie idzie impuls na cewke i iglica z tej pompki powinna się wysunąć ok 1 cm po czym ok 60 sek powinna się chować. Edytowane 20 Listopada 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Gwarancji brak, silnik był ściągany z Włoch i niestety nie było na niego gwarancji.Po sezonie spróbuję sprawdzić to w taki sposób jak pisze womały23.A jeżeli siadło ssanie, to co wtedy trzeba wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) Ja bym zaczął najpierw od próby złapania wartości na mierniku - tzn jeden niech szarpanką operuje a drugi miernikiem w różnych konfiguracjach ( masa na silniku, masa na kablu przy cewce) patrzy na miernik czy cokolwiek się pokaże, potem wyjąć pompkę i spr czy iglica się wysuwa/ chowa.... Czyszczenie gaźnika jak i spr linii paliwowej również nie zaszkodzi jak nie pomoże to podłożyć nową pompkę i zobaczyć co się stanie Pompki ssania widziałem na ebay jak i na allegro np od quada za parę groszy Edytowane 20 Listopada 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam.Yamaha 8KM 2T. Gdzie zamocować filtr paliwa?Na lini paliwowej czy pod kopułą? Z jednej strony pod kopułą nie będzie go widać ale nie wiem czy ruszać ori instalację. Pytanie nr 2 czy gdzieś dostane rączkę do otwierania kopuły? Moja jest złamana daje się otwierać ale jak by się komu walała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 orginalnie to tam jest juz filtr paliwa. taki z odstojnikiem jakby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Chyba nie w każdej z tego co pamiętam u mnie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Możesz dodatkowo zamontować filterek na lini paliwowej ,między zbiornikiem a gruszką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 jak ktos usunął to i nie było.oryginalnie powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Tak to wygląda. Czy filierek powinien być w miejscu tego czarnego plastiku? Bo dalej to jest chyba zaworek zwrotny?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -Power- Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Czarny to zwrotny a biały to filterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Taki mikry?Teraz go przeswietlilem. Rzeczywiście jeszcze tak małego nie widziałem. Wymienię na większy bo taki nabyłem.Dużo nauki jeszcze mam. To mój pierwszy silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam od jakiegoś czasu moja Yamaszka 8 km 4 takt jak jest zimna ciężko jej z odpaleniem,wcześniej to max 2 razy pociągnąłem na ssaniu i paliła i ssanie zamykałem i silnik pracował bez zarzutu przez cały dzień pływania,teraz muszę pociągać kilka razy i dopiero odpali i chodzi i jak nie przegapię jak jest jeszcze zimny i sam nie zgaśnie to jest wszystko w porządku przez cały dzień a jak sam zgaśnie to muszę go pociągać kilkanaście razy aż odpali i później już spokojnie,gdzie szukać rozwiązania jak na razie nie chce po serwisach go oddawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 kompresja słabnie.jaki olej Wasci Panie lejesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 kompresja słabnie.jaki olej Wasci Panie lejesz?Castrol 10w30 do silników zaburtowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Czyszczenie gaźnika , i do sprawdzenia linia paliwowa , złączkę masz oryginalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Czyszczenie gaźnika , i do sprawdzenia linia paliwowa , złączkę masz oryginalną?Czyszczenie gaźnika mam w planie a co do lini paliwowej to jest szczelna dodatkowo zamontowany filtr paliwa złączki oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) a to 4 t . gaznik sprawdz i luzy zaworowe Edytowane 26 Listopada 2017 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 ale jaka to 8ka?uciągowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Potrzebuje waszych konsultacji , kupiłem kupuje zadatkowałem taki silniczek na olx 2t 6 km 689 dwa tłoki Yamachy na slepym cylindrze stan silnika ideał , byłem pewien ze mozna zrobic z tego 8 km ale serwis powiedział ze nie da rady .?Nie jest to wersja enduro , model po 2005 r Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 a ja twierdze ze da rade zrobic 8ke.sorry ze nie gadałem z Tobą ,bo wiesz swieta i sam rozumiesz ze żonus gania troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Witam. Yamaha 8KM mam problem z gaszeniem. Strasznie mocno musze wciskać przycisk. Dziś przy skostniałych paluchach wyrwalem 2 razy zrywkę. Czy to normalne?Czy to się naprawia czy wymienia? Gdzie dostanę taki wyłacznik? ps. Kupię roczkę do klapy silnika 2T 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gromadzki Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Np tutaj https://zefir.sklep.pl/zrywki-i-stacyjki/590-zrywka-uniwersalna-ze-stacyjka.html Edytowane 23 Grudnia 2017 przez Gromadzki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi