kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zdrodu88 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Kotwitz yama na 2 garach. Wyczyścić gaźnik bym wyczyscil ale raczej nie ustawie.No faktycznie na biegu wogule inne obciążenie i więcej wachy chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Daj gaźnik komuś kto ma pojęcie, może zauważy problem,Koniecznie sprawdź ta membranę w pompie paliwa, ja miałem taki problem u siebie,Była delikatnie przerwana i pod obciążeniem się dusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -Power- Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Wykrec gaźnik, odkręc komorę pywakowa, wyczyść dysze, spr. czy zawór na pływaku zamyka, skręć. Nic nie trzeba regulować, jak nie to, pompka albo linia nie szczelna i ciągnie powietrze. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez -Power- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 a to 4 t . gaznik sprawdz i luzy zaworoweMiałeś racje regulacja luzów zaworowych rozwiązała problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 .Witam. Kupiłem orginalny filterek wymieniłem zaczęłem pływać i klops. Gasł na dużej prędkości. Okazało się ze pekniety jest ta czarna rurka. To nie jest zaworek zwrotny tylko redukcja. Dziwnie tu mam namieszane wyjście ze złączki 8mm filtr 4mm wejście na gaźniku 7mm...Jak to powinno być w orginale? Czy zaworek zwrotny musi być czy wystarczy ten na gruszce? Na jutro zakładam wężyk 7mm i zwykły filtr za 7zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 No i narobiłem kwasu.... A rano miałem pływać.Ratujcie ludzie, poszukuję nr części, całej pompy lub jakieś rady jak wybrnąć z tematu:. Ułamałem króciec od paliwa. Silnik to Yamaha S 2T 8KM z 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Skubany ale urwał 6G1-24412-01-00 BODY 1 https://m.ebay.com/itm/6g1-24412-01-00-Yamaha/202181128775?epid=1630359505&hash=item2f12ef3247:g:T5oAAOSw5nxaVS0y Link dla porównania cen Pl i USA A tu chyba link do twojego silnika i wszystkich części. http://www.boats.net/parts/search/Yamaha/Outboard/2000/8MSHY/parts.html Próbował bym polatac to, jakiś kruciec LPG dobrać, wkleić, nagwintowac wkręcić nie wiem musiał bym mieć to w rękach... Edytowane 2 Maja 2018 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Dzięki. Lecę w piątek do osiedlowego sklepiku. Raz w tygodniu ściąga części z NL ceny ma konkurencyjne. Np filtr Yamahy w Raksa 110 u niego 71... Zobaczymy co powie na to.Pierwsza myśl jak mówisz, szlifować na płasko, wiercić, gwintować, kleić... Ale ten plastik jest porowaty, on strasznie nie lubi być klejony, grzany itp, płynąć ciągle bym myślał o tym... Edytowane 2 Maja 2018 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Ja bym to uciał na równo i dał coś takiego http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7325161138 Jest tego tak dużo że coś tam by dobral raczej bez problemow, można by jeszcze zastosować teleje gwintowane do naprawy gniazd, przy odrobinie chęci jest to do zrobienia w parę chwil Edytowane 2 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) No i narobiłem kwasu.... A rano miałem pływać.Ratujcie ludzie, poszukuję nr części, całej pompy lub jakieś rady jak wybrnąć z tematu:. Ułamałem króciec od paliwa. Silnik to Yamaha S 2T 8KM z 2000r. Przepraszam za OTCo chciałeś łowić w tej chwili w Odrze z łódki? Jakieś klenie i jazie czy raczej szczupłe? Zastanawiam się nad wypłynięciem jutro "z samego rana o 12-tej", szczupłych nie łowię, zostają jazie i klenie. Biorą, warto wieźć łódkę na slip? Edytowane 2 Maja 2018 przez Z.Milewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Mamy zawody w niedzielę chciałem rozprostowac spinning. Generalnie szczupak a przede wszystkim bolce. Klenie ponoć tez gryzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Tresor , może u tego sprzedawcy coś dostaniesz https://www.olx.pl/oferta/silnik-zaburtowy-yamaha-6-8-km-2t-czesci-CID767-IDbh1fn.html#63c611d0fb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Tresor , może u tego sprzedawcy coś dostaniesz https://www.olx.pl/oferta/silnik-zaburtowy-yamaha-6-8-km-2t-czesci-CID767-IDbh1fn.html#63c611d0fb Pisałem chce cały gaźnik. Zamówiłem w osiedlowym sklepie orginal Yamahy 131zl nie ma krzywdy będzie na czwartek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krupski Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 witam PanowieMa może ktoś na zbyciu gaźnik do Yamahy 20 km , lub ktoś wie gdzie go dorwać w pl ? .silnik 4 T po 2011 roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cometopudge Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Cześć wszystkim, zauważyłem że w moim silniku Yamaha 2 suw 9,9 km jest nie duży wyciek z pod jednej ze świec . Z mechaniką nie mam nic wspólnego dlatego chciał bym zapytać o co chodzi? Dlaczego tak się dzieje i czy to normalne? Wyciek nie jest duży ale jednak . Poproszę o jakąś opinię w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Co wycieka? Edytowane 14 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cometopudge Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Brązowa ciecz ;]. Raczej to nie jest mieszanka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Nie za bardzo ma co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cometopudge Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 To mi człowieku pomogłeś mógł byś na przyszłość nie skrobać swoich wypocin jak nie masz pojęcia albo nie chcesz merytorycznie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 A co ma innego wyciekać spod świecy ? Chłopie prosisz o pomoc ktoś stara Ci się udzielić odpowiedzi a Ty go atakujesz. Jak jesteś taki mądry to sobie sam napraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Sprawdź czy świeca dokrecona. A najlepiej wymień na nową. To na początek. Jeżeli dalej będzie to już może być większy problem. A wycieka mieszanka nic innego nie może tak jak ci wyżej pisali. Benzyna odparowuje zostaje olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) To mi człowieku pomogłeś mógł byś na przyszłość nie skrobać swoich wypocin jak nie masz pojęcia albo nie chcesz merytorycznie pomóc? He no toś Pan się popisałNo dobra jeśli coś wycieka to jedynie może być paliwo lub woda, najpierw zmień świece, zwróć uwagę na gwint czy nie jest poszarpany jeśli wszystko jest ok a dalej coś wycieka to opcja dwa to uszczelka pod głowica lub peknieta głowica przy gnieździe świecy. Woda zawsze znajdzie sobie ujście ale gdyby tak było to z kolei dawno silnik byś zatarl - więc obstawiam że wycieka paliwo gniazdem świecy lub o ile na górze masz termostat to może tam gdzieś się skrapla po uszczelce i podcieka pod swiece Edytowane 15 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dario69 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Witam!Czy ktoś ma pojęcie jaki byłby koszt przerobienia długiej kolumny na krótką w silniku Yamaha 15 km w czterosówie? Czy warto sobie zawracać gitarę takim tematem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Chyba nie warto tak z marszu, jednym wyjściem jest znalezienie kogoś kto chce w druga stronę wtedy było by bez kosztów powiedzmy ale chyba mimo wszystko sprzedać Edytowane 22 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dario69 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 No chyba że udałoby się znaleźć jakąś spodzinę z wałkiem- na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi