kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Witam potrzebny ktos kt sie zajmie moją 15 z 2015 r cos szwankuje okolice WROCŁAWIA - LEGNICA jak ktos zna prosze o wiadomosc na priv . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Yamaha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Panowie potrzebuje nr oringu chciał bym orginał Yamahy. Silnik to chinol. Poratuje ktoś? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 93210-06ME6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Witam kto z okolic Wrocka lub Legnicy zna jakiegos fachowca bo moja 15 cos szwankuje .Dajcie namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Witam kto z okolic Wrocka lub Legnicy zna jakiegos fachowca bo moja 15 cos szwankuje .Dajcie namiar na priv. JAKI SILNIK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Jak pasuje Wałbrzych to mam speca ,a jak nie to może pan Gil z wrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Czy posiada ktos nowszy model 40hp 747 cc z trzema cylindrami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Panowie taki problem. Yamaha f30 4t z 2005r. Wymieniłem oleje i świece. Chodzi generalnie jak zegarek, ale jak rumpel przykręcę na zero, na najniższe obroty, to nierówno chodzi i gaśnie. Wystarczy delikatnie podnieść obroty i wszystko jest ok. W czym problem?Sprawa może mieć drugie dno. Coś co pozornie wydaje się rozregulowaniem gaźnika/gaźników, czy może samej linki od gazu, może mieć przyczynę w niewłaściwym poziomie paliwa w komorze/komorach gaźnika.Minęły czasy pływaków z mosiężnej blaszki. Współczesne plastikowe pływaki wyginają się pod wpływem siły wyporu, a piankowe potrafią nasiąkać benzyną. Następstwem jest podniesienie poziomu benzyny, nadmierne wzbogacenie mieszanki a może też słabsze rozpylanie na skutek zlewania studzienki emulsyjnej (zależnie od konstrukcji układu biegu jałowego.Sprawdzenie poziomu paliwa to początek dla dokładnej regulacji.Jeden z moich pływaków wygiął się w zawieszeniu a drugi zwiększa ciężar bo pije benzynę. Może to podobny problem a objaw pozornie odległy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Panowie potrzebuje nr oringu chciał bym orginał Yamahy. Silnik to chinol. Poratuje ktoś? Ja kupuję w Szczecińskiej firmie o nazwie "Oring".Mierzę suwmiarką a potem do sklepu i kupuję. To jest zakład produkcyjny, ma uszczelnienia w różnych kategoriach jakości i zarazem ceny.Już nawet nie próbuję kupować w sklepie z częściami, kupuję simeringi lub oringi z wyższej półki, zakładam raz i mam spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Panowie potrzebuje nr oringu chciał bym orginał Yamahy. Silnik to chinol. Poratuje ktoś? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaJesteś pewien że tam masz nieszczelność? Robiłeś próbę ciśnieniową? Edytowane 16 Stycznia 2021 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 No właśnie nie. Ale ten oring był luźny i widziałem pod nim wodę. Ruski tez podają ze w większości chinoli woda tedy wchodzi.Podniosłem wyżej oring, teraz ładnie dolega do ciegła, po 10mth pływania zwalę olej ze spodzini. Jak będzie emulsja wtedy próba ciśnieniowa. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) A w tej f30 nie wystarczy trochę podnieść obroty śrubką przy gaźniku? Może ma za niskie obroty na jałowym. Od zawsze ten silnik tak miał? Czy stało się to z dnia na dzień? Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 A w tej f30 nie wystarczy trochę podnieść obroty śrubką przy gaźniku? Może ma za niskie obroty na jałowym. Od zawsze ten silnik tak miał? Czy stało się to z dnia na dzień?Kupiłem go w grudniu i już tak miał. Rozmawiałem że znajomych specem od motocykli, twierdzi, że sprawa jest prosta do ogarnięcia i zrobi mi to na wodzie jak da się już pływać. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Kupiłem go w grudniu i już tak miał. Rozmawiałem że znajomych specem od motocykli, twierdzi, że sprawa jest prosta do ogarnięcia i zrobi mi to na wodzie jak da się już pływać. O ile dobrze zrozumiałem, są tam trzy gaźniki?Moim zdaniem za każdą zmianą stoi jakaś przyczyna, samo się nie rozregulowało.Ja zaglądnąłem do komory pływakowej F13,5 bo nie domykał zaworek. Zawieszenie pływaka wygięło się bo taki materiał.Było trochę zabawy, bo rozebrać to jedno, a złożyć i doszczelnić to dwa.Czy da się na słuch ustawić trzy gaźniki ?W każdym razie polecam zaznaczyć położenia wkrętów regulacyjnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erni Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Witam, mam problem z yamaha f25 98r. Silnik stoi trzy tygodnie na stojaku i pojawił sie wyciek oleju pomiedzy spodziną a kolumną silnika. Ktoś przerabiał temat? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Symering dolny wału korbowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erni Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 O .to gruba robota sie szykuje dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erni Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Witam. Wyciek znaleziony, oring na wodziku zmiany biegów nie trzyma i woda w spodzinie. Mam pytanie, czy simeringi wałka z nierdzewną sprężynką mogą być, czy lepiej orgyinały kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Panowie która 6 czy 8mm? Silnik 15KM chciał bym aby wytrzymała 10 lat Im krótsza tym lepsza. Jeżeli jakość jest identyczna po co przepłacać.8mmhttps://allegro.pl/oferta/linia-paliwowa-yamaha-oryginal-6y2-24306-56-87595769006mmhttp://fox-boats-shop.pl/pl/p/ORYGINALNA-LINIA-PALIWOWA-YAMAHA/191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Jak nie chcesz przepłacać to kup wszystkie elementy oddzielnie i wyjdziecie 8 razy taniejKilka lat temu ,,zaworki z klipsem,, kupowałem po 5 pln do Hondy 8 wężyk kupisz w każdym sklepie samochodowym a gruszkę masz tu https://allegro.pl/oferta/pompka-reczna-paliwa-gruszka-8mm-jbe-8275640374?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Części+samochodowe+-+Układ+paliwowy&gclid=EAIaIQobChMI6faPlZXu7gIVFW8YCh1FzQSuEAQYAyABEgI6pvD_BwE Edytowane 16 Lutego 2021 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Mam całą linię którą dostałem do silnika (Chińska) działa jest ok ale nie przekonuje mnie.Wcześniej w Yamaha miałem tak jak mówisz złączki, gruszka i wężyk z żeglarskiego. Wydawało się git jednak po 2 latach pojawiły się pierwsze pęknięcia.Wiem że stare linie Y wytrzymywały 20-30lat, ale jak wszystko pewnie już takie nie jest. Chcę zapłacić raz i mieć spokój na minimum 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Raczej nie jest takie same, co raz częściej okazuje się że jak sam sobie nie zrobisz bądź nie sprawdzisz to mimo wysokiej ceny i tak po kilku latach produkt jest do wyrzucenia. https://sklep.oemtuning.pl/pl/p/Przewod-silikonowy-zbrojony-TurboWorks-PRO-Black-10mm/33401?gclid=EAIaIQobChMI55zKt5vu7gIVCNZ3Ch38cwC_EAQYCCABEgIUNvD_BwE Gruszkę i tak co kilka lat profilaktycznie się wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 W głowie się nie mieści jak oryginalny produkt nie wytrzymuje nawet gwarancji.U mnie pierwszy silnik 5hp hondy z linią paliwową wytrzymał 8 lat do sprzedaży i kupiec dalej pływa.Teraz mam 20 hondy od 7 lat i wszystko ok.A na rybach jestem 3 razy w tyg od 1 maja do końca grudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Wiadomo nie od dziś ze wszystko nastawione na sprzedaż, produkty sprzedawane mają wytrzymać rok max dwa i trzeba kupić znów ten sam towar tylko drożej bo marża teraz jest okropnie duża. Miejmy nadzieję że silniki Yamahy podziałają dłużej niż przewiduje gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi