kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Moja chińska linia działa bez najmniejszych zastrzeżeń, rok wytrzymała i nie mogę się przyczepić. Ale zmieniłem zbiornik od razu na Yamahę 12l (do silnika dali 24 dla mnie za duży). A teraz chcę sobie zmienić linię. Kosztuje tyle co kilka woblerów tylko nie wiem którą wybrać? Jaką dają do Yamah 15KM 6 czy 8mm i to mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Jaka jest procedura uruchomienia silnika po 8 letnim przestoju silnika yamaha 4 cylindry moc 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 2t czy 4t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 4t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Oleje, filtr,swiece,wirnik pompy wody termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Moja chińska linia działa bez najmniejszych zastrzeżeń, rok wytrzymała i nie mogę się przyczepić. Ale zmieniłem zbiornik od razu na Yamahę 12l (do silnika dali 24 dla mnie za duży). A teraz chcę sobie zmienić linię. Kosztuje tyle co kilka woblerów tylko nie wiem którą wybrać? Jaką dają do Yamah 15KM 6 czy 8mm i to mnie interesuje.Może ci podpowiem. 8mm to mam w Hondzie 60 na odcinku około 2,5m. Przy silniku 25 i 50 miałem 6mm Yamahy ze zbiornikiem 24l i też dawała radę. W aucie, silnik 170km przewód ma 6mm (sztywny co prawda). Do 15hp to raczej dumanie czy 6 czy 8, chyba że linia ma mieć kilka metrów z dużą ilością zagięć. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Czerwca 2021 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Kupiłem, pływam jestem zadowolony. Leci 4mc, nie mam zastrzeżeń. Kupiłem u Foxa tą krótsza i cieńszą, wzbudza moje zaufanie i gruszka fajnie działa. Jedynie mogła by być jeszcze 50cm krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Witam może miał podobny problem z chłodzeniem silnika Yamaha 9.9 czasem znika całkowicie strumień wody od chłodzenia albo jest słabszy mimo że wymienilem wirnik pompy wody . Czy może być wina termostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Może coś siedzi w płaszczu wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Masz na myśli żeby raz jeszcze kanały dmuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Chodzi Ci o ten strumień co tryska z boku? Może przytyka się? Mi kiedyś kawałek starego wirnika lekko przyblokował i pomimo nowego strumień był kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Dokładnie o ten kolego mi chodzi nawet pod ciśnieniem. I raz jest mocniej A raz słabiej. Tak myślę żeby raz jeszcze czyści kanały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciek1982 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Szukam instrukcji obsługi yamaha 689 30am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 O to chodzi?6A9-28199-21.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Poszukuję gaźnika od Yamahy 15 km, rocznik 84-94. Może ktoś może pomóc w tym temacie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciek1982 Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 O to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciek1982 Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Dokładnie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Panowie szukam i znaleźć nie mogę. Gdzieś było ale nie wiem w jakim temacie. Chce zrobić tester do spodziny. Znalazłem manometr 1bar. Szukam jak zrobic najprościej resztę. Mam dostęp do tokarza więc przewiercenie śruby nie będzie problemem. Proszę o inspiracje żebym nie błądził. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -Power- Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Ja mam tak, rurka z gwintem na to kawałek przewodu gumowego z drugiej str ucięty wentyl samochodowy, dwie opaski zaciskowe do tego i działa. Do tego spodzine w wannę i wiadomo gdzie szukać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) Witam ,kiedyś robiłem taki manometr do mierzenia ciśnienia w maluchu ,manometr a do tego długa rurka od zaworu od dętki ,na część z zaworkiem założyłem stożkową gumę ,a drugi koniec nagwintowałem o połączyłem z manometrem. Edytowane 22 Listopada 2021 przez perch22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Cześć,Jakiś czas temu przeczytałem, że pewne modele yamahy miały błąd konstrukcyjny i strzelał w nich wał ? lub coś podobnego. Czy kojarzycie może co to było i jakie to modele ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Starsze 30/40km 4t , ale czy to wada to nie wiem. W każdym razie zdarzały się w tanich pęknięte wały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 50/60tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 A które roczniki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Gaźnikowe. Do 2006r.ale to nie jest regułą że w każdym do 2008r padnie wałA jak nawet padnie to nie prom kosmiczny.wszystko można zrobic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi