Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Moja chińska linia działa bez najmniejszych zastrzeżeń, rok wytrzymała i nie mogę się przyczepić. Ale zmieniłem zbiornik od razu na Yamahę 12l (do silnika dali 24 dla mnie za duży). A teraz chcę sobie zmienić linię. Kosztuje tyle co kilka woblerów tylko nie wiem którą wybrać? Jaką dają do Yamah 15KM 6 czy 8mm i to mnie interesuje.

• 0

Moja chińska linia działa bez najmniejszych zastrzeżeń, rok wytrzymała i nie mogę się przyczepić. Ale zmieniłem zbiornik od razu na Yamahę 12l (do silnika dali 24 dla mnie za duży). A teraz chcę sobie zmienić linię. Kosztuje tyle co kilka woblerów tylko nie wiem którą wybrać? Jaką dają do Yamah 15KM 6 czy 8mm i to mnie interesuje.

Może ci podpowiem. 8mm to mam w Hondzie 60 na odcinku około 2,5m. Przy silniku 25 i 50 miałem 6mm Yamahy ze zbiornikiem 24l i też dawała radę. W aucie, silnik 170km przewód ma 6mm (sztywny co prawda). Do 15hp to raczej dumanie czy 6 czy 8, chyba że linia ma mieć kilka metrów z dużą ilością zagięć.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek
  • Like 2

• 0

Panowie szukam i znaleźć nie mogę. Gdzieś było ale nie wiem w jakim temacie.

Chce zrobić tester do spodziny. Znalazłem manometr 1bar. Szukam jak zrobic najprościej resztę. Mam dostęp do tokarza więc przewiercenie śruby nie będzie problemem. Proszę o inspiracje żebym nie błądził. :)

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam ,kiedyś robiłem taki manometr do mierzenia ciśnienia w maluchu ,manometr a do tego  długa rurka od zaworu od dętki ,na część z zaworkiem założyłem stożkową gumę  ,a drugi koniec nagwintowałem o połączyłem z manometrem.

Edytowane przez perch22
  • Like 1