kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam. Potrzebuję membranę gaźnika do silnika Yamaha 5km 2t. Potrzebna mi jest ta która ma takie jakby "uszy". Druga jest dobra. Najchętniej bym kupił w Zielonej Górze, czyli na miejscuNa elektronowej był serwis Yamahy. Motocykle itp robili, ale jak podałeś nr części ściągali z Holandia do tygodnia. Obecnie wolę kupować na allegro lub Aliku więc nie wiem czy tam kupisz. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Dzięki Łukasz. Popatrze jeszcze w internie może gdzieś wyszukam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 juras25 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 U nas to ceny jakiś kosmos. Ja do swojego 4 km na Ali kupiłem całą pompę za 108 zł, z dostawą do domu , a w sklepie Sklepmoto 46 za samą membranę chcieli 107+ wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Kolega szukający zamówił 2 membrany za 118zł sztuka. Ja wysłałem mu linka z alika za 40zł komplet. Niestety bał się chińczyków...Każdy robi jak uważa. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 (edytowane) A ta membrana (orginalny) i tak jest tam robiona. Kupowałem uszczelki do spodziny(czerwone) u nas około 30zł, komplet 2szt. Te same,w tym samym opakowaniu z Ali 6zł. Tylko, że 6szt,a nie 2. Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Na Facebooku prosiłem że jak przyjdą żeby kolega pokazał gdzie produkcja.Za uszczelki przepłaciłeś ja kupowałem 5zł za 30 sztuk... hihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 juras25 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 U nas to ceny jakiś kosmos. Ja do swojego 4 km na Ali kupiłem całą pompę za 108 zł, z dostawą do domu , a w sklepie Sklepmoto 46 za samą membranę chcieli 107+ wysyłka.Zamówienie złożone 19 kwietnia, dziś pompa jest u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Witajcie.Mam problem Yamaha 25KM 25N z 1997r. Na 2 gaznikach z autolube.Silnik słabo palił kichał itp. Wyczyściłem gaźniki, ustawiłem dawkę i zapłon. Silnik odpala na 15cm pociągnięcia sznurka. Chodzi na wolnych idealnie. Na maxa też rwie jak szatan. Problem tkwi gdy przekraczam 2000 obrotów. Coś go przydusza, trzyma a nagle kop jak by turbo odpaliło. Właściciel mówi że można z pontonu wypaść. Tak jest od zakupu (wiosna). Reguluje od 2 dni i nic nie pomaga. Wyłączyłem autolube na mieszance jest to samo. Świece zmieniłem. Kompresja w normie i rowna. Gaźniki synchronizowane chodzą rowno...Film:.https://youtu.be/lnFYzJ2RZLw Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Gazniki ciag dalszy przed Toba, zaplonu nie ma ruszonego? Edytowane 18 Lipca 2022 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 To składak od handlarza... Odpali ku na słuchawkach. Chodzi chodzi. Wlasciel kupił na wodę a tam właśnie tak chodzi kwadratowo. Dzwoni do sprzedawcy a on mu "Widziałeś co brałeś..."Silnik z Włoch UJ wie czy to jeden egzemplarz czy składak z kilku...Wszystko było ruszane, zapłon, dawki, synchronizację. Sprawdzałem zawory w idealnym stanie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 (edytowane) Jakie zawory w czym ? Wygląda to jakby nie dostawal paliwa najprawdopodobniej na jednym z gaznikow. Najlepsza moja metoda to-zdejmij ten plastik, wez latarke i swiec w gardziele gaznikow-zwroc uwage na "oko" czy oba gazniki dostaja tyle samo paliwa w różnym zakresie obrotow . Zwroc uwage czy obie przepustnice ostwieraja sie w tym samym momencie itd itd itd Jesli wszytsko jest ok sproboj przyspieszyć mu zaplon i to o sporo... Edytowane 19 Lipca 2022 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 (edytowane) A czym się przyspiesza zapłon na module ??? Edytowane 19 Lipca 2022 przez Bolesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Witajcie.Mam problem Yamaha 25KM 25N z 1997r. Na 2 gaznikach z autolube.Silnik słabo palił kichał itp. Wyczyściłem gaźniki, ustawiłem dawkę i zapłon. Silnik odpala na 15cm pociągnięcia sznurka. Chodzi na wolnych idealnie. Na maxa też rwie jak szatan. Problem tkwi gdy przekraczam 2000 obrotów. Coś go przydusza, trzyma a nagle kop jak by turbo odpaliło. Właściciel mówi że można z pontonu wypaść. Tak jest od zakupu (wiosna). Reguluje od 2 dni i nic nie pomaga. Wyłączyłem autolube na mieszance jest to samo. Świece zmieniłem. Kompresja w normie i rowna. Gaźniki synchronizowane chodzą rowno...Film:. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaMiałem tak samo w 20 km,na wolnych chodził idealnie ,równiótko.Do pewnych obrotów też sie ładnie wkręcał ,w beczce wydawało się że jest ok,ale po przekroczeniu obrotów zaczynał szarpać ,wkręcał się a zaraz coś go dławiło i nie mógł się wkręcić na max.Kombinowałem z ustawieniami i nic ,nie dałem rady .Pojechałem do znajomego od silników i zdiagnozował że walnięta jest jedna z cewek i daje słabą iskrę na wysokich obrotach,Kupiłem dwie cewki u kitajców na alli,wymieniłem i problemy się skończyły,Romana 430 z trzema osobami idzie w ślizgu aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłosił się do mnie jeden użytkownik identycznej sztuki też ma V2 (były jeszcze V1 z 1 gaznikiem i V3 francuskie z 3 gaźnikami). Pokazał jak pływa jego, ma identycznie silnik przyspiesza, później przez kawałek manetki nic się nie dzieje i strzał mocy. Mówi że przywykł, ma już go lat kilka, kręci kilometry po Chorwacji i ogólnie dużo lata... Ktoś mu powiedział że ten model tak ma. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Ten model tak nie ma. Najczęściej problemy zaczynaja sie jak podrzuca sie chinski modul i tam wychodza straszne glupoty, zazwyczaj modul pracuje ok przez pare tygodni potem szalenstwo. Cewki zgodze sie moga być problemem ale to kolejny etap diagnozy. Najpierw latarka w gardziele gaznikow i porownywanie czy rowno podaje na obu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Czy ktoś ma doświadczenie czy można podnieść moc w silniku Yamaha 25GWHS 2019r zmieniając mapę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Ktoś z forumowiczów nie tak dawno twierdził, że może podnieść moc w silnikach na wtrysku. Z silnika yamahy f20 gmhs rok modelowy 2019 można zrobić 25hp? Na pierwszy rzut oka f20 i f25 to praktycznie te same silniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Tu są jacyś magicy ciągle się reklamują. Ponoć wystarczy wysłać im sam komputer. https://www.facebook.com/groups/2225656444219474/permalink/5315251771926577/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 (edytowane) MotoStrefa ???? to tylko 20 km od mojej chaty. Edytowane 20 Lipca 2022 przez GrzesM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Tresor i jak - spr te yamahe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) Jestem po urlopie plus różne problemy i zrobił się zator silnikowy a jadą kolejne.Dziś kończę Suzuki i jutro lub w sobotę znów do niej zaglądnę. Właściciel twierdzi że mu się nie spieszy a w kolejce 3 kolejne których ostro ciśnie bo sezon w pełni. Nagram film jak idzie paliwo w gaźniki. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Lipca 2022 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Filmu nie nagrasz bo tam trzeba dobrze sie wpatrywac:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roberto76 Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Witam serdecznie... Mam problem ze znalezieniem koła zamachowego do silnika Yamaha F25AE z 2003 roku, nowe lub używane, czy byłby ktoś w stanie pomóc ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Ten model tak nie ma. Najczęściej problemy zaczynaja sie jak podrzuca sie chinski modul i tam wychodza straszne glupoty, zazwyczaj modul pracuje ok przez pare tygodni potem szalenstwo. Miałeś rację ten model tak nie ma. Chodzi pięknie, kolega właściciela z mercurym 25KM w 4T stwierdził że chodzi ciszej i równiej niż jego silnik. Moc przyrasta równo, CDI jest oryginalne. Co było? Do końca nie wiem, straciłem sporo godzin, ustawiałem, regulowałem, aż w końcu trafiłem. 3 razy rozbierałem gaźniki. Strasznie ciężko było, normalnie regulacja zajmuje kilka min a tu... Dziś właściciel latał po Odrze i jest zachwycony. 35 minuta filmu:.https://youtu.be/y85f3yfmoHw?t=2139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Autolube czesto gesto na kazdym gazniku z manuala juz sugeruja regulacje na kazdym inaczej np, 1 - 1.3/4, 2-3/4, 3-3/4 - dlatego mowilem latarka w gardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi