kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 witam poszukuję pomocy w znalezieniu nr wirnika pompy wody do silnika jak wyżej na tabliczce , z góry dziękuję ( jest tego tyle , że sam już nie wiem który) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 witam poszukuję pomocy w znalezieniu nr wirnika pompy wody do silnika jak wyżej na tabliczce , z góry dziękuję ( jest tego tyle , że sam już nie wiem który) Z tego twojego zdjęcia to nawet Sherlock Holmes by nie doszedł co to jest. Więc nie dziw się że nikt nie odpoiwiedział. Albo robi się wyraźną dużą fotę i wkleja, albo, jest co jest. Ty wiesz co jest na tej tabliczce, więc ustal sobie co to za silnik, z którego roku i poszukaj swojego silnika. https://www.boats.net/catalog/yamaha/outboard Masz wszystkie części z numerami oem więc zero problemów w kupieniu części 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Wielkie dzięki temat ogarnąłem z linka który podałeś wirnik zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bardzozlymisio Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Witajcie, To mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich serdecznie. Mam silnik Yamaha F20ghms i zastanawiam się czy nie da się do niego dodać ładowania. To znaczy wiem, że się da i z tego co już odkryłem ma regulator - jak na załączonej fotce. W serwisie podczas przeglądu dowiedziałem się, że potrzebna jest tylko wiązka. Dziś między jajeczkiem a serniczkiem rzuciłem okiem na silnik i znalazłem jakieś niepodłączone przewody (zielony i czerwony widoczne na zdjęciu). Czy ktoś ma wiedzę jak to ogarnąć nie wydając milionów w serwisie na ich OEM-owe wiązki?To dobry trop, czy błądzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Ja u sievie zastosowałem Gniazdo; Weipu; SP1312/S2; 2 tory Wtyk; Weipu; SP1310/P2I; 2 tory Dwa kable, lutownica, trochę cyny i odrobina chęci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zrobiłem dokładnie tak samo !Oryginalne gniazdo + wtyk (kilkaset zł !!!)a to rozwiązanie kilkanaście zł,Działa jak oryginał ! Ja u sievie zastosowałem Gniazdo; Weipu; SP1312/S2; 2 tory Wtyk; Weipu; SP1310/P2I; 2 tory Dwa kable, lutownica, trochę cyny i odrobina chęci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Oryginalne gniazdo + wtyk (kilkaset zł !!!)a to rozwiązanie kilkanaście zł,Działa jak oryginał !Ale nie ma napisu Yamaha ouboard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bardzozlymisio Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Panowie, dziękuję za Wasz wkład. Nie chodzi o logo, tylko gdzie się co podłącza ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Witajcie, To mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich serdecznie. Mam silnik Yamaha F20ghms i zastanawiam się czy nie da się do niego dodać ładowania. To znaczy wiem, że się da i z tego co już odkryłem ma regulator - jak na załączonej fotce. W serwisie podczas przeglądu dowiedziałem się, że potrzebna jest tylko wiązka. Dziś między jajeczkiem a serniczkiem rzuciłem okiem na silnik i znalazłem jakieś niepodłączone przewody (zielony i czerwony widoczne na zdjęciu). Czy ktoś ma wiedzę jak to ogarnąć nie wydając milionów w serwisie na ich OEM-owe wiązki?To dobry trop, czy błądzę?Zielony masa, czerwony plus - na nim daj po drodze bezpiecznik 10-15A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bardzozlymisio Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Dzięki. Sprawdzę to w najbliższym czasie. Jednak dziś znalazłem gdzieś na forum Yamahy, że silniki z ręcznym rozruchem mają regulator SH863AA, który ma numer Rectifier: 6FM-81960-00-00, wygląda tak samo, ale ten czerwony przewód nie daje napięcia. Dlatego potrzeby jest regulator o numerze 6FM-81960-10-00 plus wiązka, którą można wytworzyć samemu. Zobaczę u mnie czy faktycznie nie ma tam prądu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Nic nie jest potrzebne, podlacz do aku ten czerwony i bedzie ladował bo bedzie mial co - bez aku miernikiem na czerwonym od regulatora nie zobaczysz nic:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 (edytowane) Czy ktoś z kolegów jest mi wstanie zmierzyć jaki jest prąd ładowania w silniku Yamaha 25km 4t w wersji z rozrusznikiem? Chodzi mi o faktyczną wartość a nie dane z katalogu Edytowane 29 Kwietnia 2023 przez highvoltage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Podlacz sobie do aku gniazdo zapalniczki i wtyke - tester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Ja wiem ile mam u siebie, chce porównać z kimś kto ma taki silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Co Ci to da lub po co chcesz to zrobic? Podejrzewasz ze Twoj za slabo lub za mocno laduje? Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Potrzebuję akumulator rozruchowy do Yamahy 50 KM. Miałem 80 Ah i 800A ale mi padł po dwóch latach. Mało pływałem i pewnie go rozwaliłem bo nie był ładowany. Jakie Wy używacie? Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Co Ci to da lub po co chcesz to zrobic? Podejrzewasz ze Twoj za slabo lub za mocno laduje?Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Potrzebuję akumulator rozruchowy do Yamahy 50 KM. Miałem 80 Ah i 800A ale mi padł po dwóch latach. Mało pływałem i pewnie go rozwaliłem bo nie był ładowany. Jakie Wy używacie?Używam 60Ah do Hondy BF60, daje radę od dwóch lat, zasila jeszcze echo. Podstawa to naładowanie. Jak aku zostawiasz niedoładowane, to będzie to samo, niezależnie od pojemności. Raz na 4-6 tygodni trzeba podpiąć prostownik i podładować. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Używam 60Ah do Hondy BF60, daje radę od dwóch lat, zasila jeszcze echo. Podstawa to naładowanie. Jak aku zostawiasz niedoładowane, to będzie to samo, niezależnie od pojemności. Raz na 4-6 tygodni trzeba podpiąć prostownik i podładować. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaDzięki Paweł. Właśnie taki błąd popełniłem. Myślałem że jak pływam w trollingu to się doładowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbynio63 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Panowie.Ile wazy Yamaha 9.9 dwutakt?Silnik bede przenosić z bagażnika na łódkę i liczy się waga.Ale czy warto dwusów?Dziękuję z gory za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 38kg odblokowany do 15 to jedna z lepszych maszyn Yamahy..... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Ale nowych ni ma Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bulter Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Pytanko takie.Yamaha 20km 4t pracuje na jałowym biegu gdy dodaję gazu gaśnie,jak wrzucę bieg do przodu i gaz to jest ok.Silnik po wymianie olejów,świec i filtra oleju. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Ale nowych ni ma Są chińskie. Działają identycznie i kosztują tyle co używka Yamahy... Ale o tym cisza bo zaraz będzie krzyk o ryżu [emoji3] Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 (edytowane) 38kg odblokowany do 15 to jedna z lepszych maszyn Yamahy.... Na sprzedaż ??? Edytowane 6 Maja 2023 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi