Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Yamaha - opinie i porady

kwasik

Pytanie

Silnik Yamaha 3A (Malta)

Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.

1000 zł, czy mniej czy więcej?

pozdr

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Uzyskałem trochę informacji. Mth są zapisane w systemie, dostałem wydruk z serwisu. Niestety dostałem też informacje, że strona przygotowana dla klientów nie działa poprawnie na obecną chwilę i już się z tym spotkali. Kiedy będzie ok to niewiadomo, chyba gdzieś tam wyżej się tym zajmują, serwisy na to są "za krótkie" z tego co mi się wydaje.

• 0

Spróbuj świecy irydowej.

Ostatnio szukaliśmy powodów dziwnej pracy na średnich obrotach takiej Yamahy. Kombinowaliśmy łącznie ze zmianą gaźnika na chińska 6KM mocy przybyło ale nadal dusiło w środku. Ja się poddałem a właściciel wsadził dla eksperymentu irydowe świece i problem jak ręką odjoł. Dziwna sytuacja tym bardziej że świece były zmieniana 2x na zalecane przez producenta....

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• 0

Ja bym to pospawał. Przy następnym uderzeniu lub na dużych falach odpadnie i trzeba będzie rzeźbić. Tak chwilką roboty plus malowanie i nie będzie śladu.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Łukaszu, dziękuję za odpowiedź. Zorientuje się czy u mnie na wsi świadczy ktoś usługi spawania aluminium. Pomalować tylko miejsce spawu np czymś takim?

https://allegro.pl/oferta/lakier-yamaha-do-silnikow-bluish-grey-metallic-2-9405681931?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_other_pla_pmax&ev_campaign_id=19404061878&gbraid=0AAAAAD24kbPlSBlmsChuT_MD5nFpO_L34&gclid=EAIaIQobChMIo732po7ZgAMVGZJoCR1vlgnuEAQYBCABEgJOAvD_BwE