kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Panowie, czy ktoś już robił serwis silnika i dodawany miał zapis mth na profilu online? Po ilu dniach od serwisu pojawiał się zapis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Robiłem serwis jakoś w maju, teraz z ciekawości zerknąłem na profil my-yamaha. Po wejściu w moje produkty widzę silnik, ale po kliknięciu w szczegóły nie mam nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 To samo u mnie tylko serwis robiłem kilka dni temu. Czerwone okienko Ci wyskakuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 carlek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Tak, dokładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Uzyskałem trochę informacji. Mth są zapisane w systemie, dostałem wydruk z serwisu. Niestety dostałem też informacje, że strona przygotowana dla klientów nie działa poprawnie na obecną chwilę i już się z tym spotkali. Kiedy będzie ok to niewiadomo, chyba gdzieś tam wyżej się tym zajmują, serwisy na to są "za krótkie" z tego co mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Nowa Yamaha 4 hp. Nagły spadek mocy o 20 % po przepłynięciu 1-2km.. Sytuacja taka sama przy zasilaniu z linii paliwowej jak i z wewnętrznego zbiornika. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Może być wiele powodów, takie na szybko - zapchany gaźnik , może coś się wkręciło w śrube jakaś żyłka itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Sytuacja powtarza się przy każdym wypłynięciu. Raczej nie żyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Coś jest przytkane i po chwili tworzy się podciśnienie w gaźniku/filtrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 To nie chwila. Kilka, kilkanaście minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Nowa Yamaha 4 hp. Nagły spadek mocy o 20 % po przepłynięciu 1-2km.. Sytuacja taka sama przy zasilaniu z linii paliwowej jak i z wewnętrznego zbiornika. Jakieś pomysły?Uszczelka pod glowica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Nowa Yamaha 4 hp. Nagły spadek mocy o 20 % po przepłynięciu 1-2km. Jakieś pomysły Jeśli nowa to ma gwarancję. Oddajesz na serwis i naprawiają. Po co sobie tym głowę zawracasz i co Ciebie obchodzi co tam się dzieje ?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Skoro nowa to sprawdzałeś poziom oleju? Poluzuj sobie korek wlewu paliwa albo całkiem go odkrec i zobacz co się będzie działo. Przyczyn może być bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Niestety serwis drapie się po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Spróbuj świecy irydowej. Ostatnio szukaliśmy powodów dziwnej pracy na średnich obrotach takiej Yamahy. Kombinowaliśmy łącznie ze zmianą gaźnika na chińska 6KM mocy przybyło ale nadal dusiło w środku. Ja się poddałem a właściciel wsadził dla eksperymentu irydowe świece i problem jak ręką odjoł. Dziwna sytuacja tym bardziej że świece były zmieniana 2x na zalecane przez producenta.... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Tresor, przecież pisze jak byk miedzy wierszami ze ubywa mu mocy po przeplynieciu jakiegos odcinka, czytaj silnik lapie temperatury... Yamaha ostatnimi czasy "slynie z uszczelek pod glowica" szczegopnie świeże modele.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 W tej mocy to są tylko yamaho podobne wyroby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Niestety serwis drapie się po głowie.To niech wymienią na nowy. Płacę, żądam - proste. Maja czas na naprawę x czasu. Nie wyrobią się - zwrot kasy albo wymiana na nowy sprawny. life is brutal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 X czasu? Podaj podstawę prawną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 https://business.trustedshops.pl/blog/ile-razy-sprzedawca-moze-naprawiac-rzecz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 X czasu? Podaj podstawę prawną.Art. 580 K.c A tu sobie doczytaj resztę. https://arslege.pl/wykonywanie-uprawnien-wynikajacych-z-gwarancji/k9/a5122/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Czołem. Prawdopodobnie spadająca gałęź uszkodziła płytę kawitacyjną w silniku, jak na załączonych poniżej zdjęciach.Co z tym zrobić? Czymś zakleić te pęknięcie, zalać farbą, zostawić jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Ja bym to pospawał. Przy następnym uderzeniu lub na dużych falach odpadnie i trzeba będzie rzeźbić. Tak chwilką roboty plus malowanie i nie będzie śladu. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Ja bym to pospawał. Przy następnym uderzeniu lub na dużych falach odpadnie i trzeba będzie rzeźbić. Tak chwilką roboty plus malowanie i nie będzie śladu. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaŁukaszu, dziękuję za odpowiedź. Zorientuje się czy u mnie na wsi świadczy ktoś usługi spawania aluminium. Pomalować tylko miejsce spawu np czymś takim?https://allegro.pl/oferta/lakier-yamaha-do-silnikow-bluish-grey-metallic-2-9405681931?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_other_pla_pmax&ev_campaign_id=19404061878&gbraid=0AAAAAD24kbPlSBlmsChuT_MD5nFpO_L34&gclid=EAIaIQobChMIo732po7ZgAMVGZJoCR1vlgnuEAQYBCABEgJOAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Ja używam jeszcze podkładu do Alu lepiej trzyma taka farba. Zrobić jakieś odciencie na załamaniach i trzeba będzie wiedzieć że było coś robione żeby zauważyć. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi