kwasik Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Silnik Yamaha 3A (Malta) Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.1000 zł, czy mniej czy więcej?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Podeślesz link do tego podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Obecnie mam taki. Wcześniej miałem jakiś inny nie pamiętam nazwy. W każdym sklepie samochodowym i podobnym mają. Oczywiście lepszy byłby 2 składnikowy ale do takich drobnostek szkoda kasy.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Jeszcze raz dziękuje Łukaszu. Temat wstępnie rozeznany. Zamawiam co potrzeba, znajomy wróci z ryb po długim weekendzie i bierzemy się do roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fOkUsSsS Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Cześć, mam problem z ustawieniem trymu przy solarze 430 i silniku yamaha 25 4t, założyłem już klina ale nie wiele to dało. Dzisiaj zauważyłem że przy blokadzie trymu są nie dowiercone jeszcze 2 otwory. Czy mogę je przewiercic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Czy istnieje jakiś patent na włożenie spodziny w silniku f20g? Od godziny obracam nią na wszystkie strony, zmieniam kąty natarcia i nie mogę wcisnąć w środek silnika wałka z wieloklinem. Na jutubach w 90konnych silnikach i większych wygląda to jak przysłowiowa bułka z masłem, a u mnie się uparła franca i za nic nie chce wskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Smarowales?czasem trzeba trochę wycelować walkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UTi Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Smarowales?czasem trzeba trochę wycelować walkiemSmarowałem. Ten wieloklin na końcu walka nie chce wskoczyć w gniazdo. Ruszam na wszystkie strony, jak narazie bezskutecznie. Wieczorem kolejna próba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Cześć, mam problem z ustawieniem trymu przy solarze 430 i silniku yamaha 25 4t, założyłem już klina ale nie wiele to dało. Dzisiaj zauważyłem że przy blokadzie trymu są nie dowiercone jeszcze 2 otwory. Czy mogę je przewiercic??Wydaje mi się, że w mojej yamasze oba są na wylot. Co więcej pływam na drugim bo mi na trzecim jak płynę sam fox 390 kłapie dziobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Mam pytanie ... czy ta część zaznaczona na zdjęciu powinna się nagrzewać ? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Witam. Czy yamaha 2.5 4 suw. z 2004 roku ma jakiś termostat lub czujnik odcinający w razie nadmiernego nagrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Mam pytanie ... czy ta część zaznaczona na zdjęciu powinna się nagrzewać ? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu TapatalkaTak to rura wydechowa, dla tego obrasta kamieniem jak czajnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Witam. Czy yamaha 2.5 4 suw. z 2004 roku ma jakiś termostat lub czujnik odcinający w razie nadmiernego nagrzewania?Czy to model 2BMHS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Czy to model 2BMHS ? F 2.5 AMH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) THERMOSTAT 69M-12411-00Rok modelowy 2004, Kod MODELU: 69M2 Edytowane 13 Września 2023 przez Sailfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 THERMOSTAT 69M-12411-00Rok modelowy 2004, Kod MODELU: 69M269M-BO i nr. 1021605 u mnie jest na tabliczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 (edytowane) Tak wygląda to na stronie YamahyF2.5A CYLINDER & CRANKCASE 1.pdf Edytowane 14 Września 2023 przez Sailfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Tak wygląda to na stronie YamahyDziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Wiecie gdzie mógłbym się rozglądnąć za zestawem naprawczym do gażnika yamaha 2,5 z 2004 r. Chodzi mi dokładnie o pływak i i iglice .Chyba mi się przycina i co jakiś czas mam problemy nad wodą.Nie chciałbym zamawiać całego gażnika z aliexpres.Zawsze jak coś nie podpasuje to zwrot będzie problemem. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 (edytowane) Witam szanowne towarzystwo, pytanie ws oleju jakiego używacie do nowszych silników 4T ? W instrukcji jest napisane YAMALUBE SAE 10W-30/10W-40/5W-30, który kupić ? Podobnie rzecz się ma z olejem do spodziny i filtrem oleju, będę wdzięczny za info pozdrEdyta:silnik 40hp Edytowane 29 Października 2023 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Do spodziny dedykowany. Ze względu na możliwy kontakt z wodą. do silnika każdy dobry silnikowy. Ja do wszystkiego leję Liqui Moly 10w50. Ścigacz, enduro to i yamaszka na łódce sie załapała. W łódce ważna liczba po W im wyższa tym lepsza. Wysoka mówi o zachowaniu lepkości w wysokich temperaturach. Liczbę przed W można olać bo raczej zimą jak jest poniżej 0 cieżko się pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Dzięki tak czy siak kupię dedykowany tylko nie wiem który 10W30 czy 10W40 ? O dziwo 10W30 droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Moim zdaniem 10w40 jest lepszy. Szczególnie na lato. Będzie dłużej lepki w wyższych temperaturach. silniki zaburtowe nie są wysilone, ale często długo pracują na wysokich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Skoro dopuszczalny jest 5W30 i 10W40 to u siebie zalałbym 5W40. Osobiście leję 5W nawet do kosiarki. Ot uproszczenie logistyczne. Chyba 80% zużycia silnika to rozruch I praca na sucho, a 5w zawsze szybciej się pompuje, zwłaszcza na jesieni. Poza tym syntetyk ma też lepsze właściwości w wyższych temperaturach. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jezi0rko Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Witam droga braci wędkarska i nie tylko .... szukam dobrego i uczciwego sewisu Yamaha (nie musi być autoryzowany) dla mojego silnika zaburtowego. Niestety za pomocą lupki niczego nie znalazłem dlatego pisze tego posta ... interesuje mnie województwo opolskie, śląskie, małopolskie i dolnośląskie. Z góry dziękuje za wszelką pomoc i wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Odradzam Motorland Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kwasik
Silnik Yamaha 3A (Malta)
Ile jest wart taki silniczek ( 2,2 kW, 1,5 litrowy baczek)kilkuletni, mało używany, w bardzo dobrym stanie? Mam okazję kupić, zarówno ja jak i ten kto chce sprzedać mamy mętne pojęcia o jego aktualnej wartości.
1000 zł, czy mniej czy więcej?
pozdr
Top użytkownicy dla tego pytania
154
108
100
88
Popularne dni
12 Lip
28
1 Sie
27
4 Sie
23
20 Lis
22
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 154 odpowiedzi
psulek 108 odpowiedzi
Tresor 100 odpowiedzi
evin 88 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lip 2013
28 odpowiedzi
1 Sie 2024
27 odpowiedzi
4 Sie 2024
23 odpowiedzi
20 Lis 2015
22 odpowiedzi
Popularne posty
Hermano
A ja chciałem napisać trochę innego posta. Mam silnik Yamaha f8SMHA z 2014 r. Jak tylko go kupiłem to miałem problem z zapłonem. Średnio co 5 wypadów wracałem do slipu na wiosłach. Najgorzej był
womaly23
Miło mi że udało się pomóc
kotwitz
Teraz płynie jak trzeba Klin może okazać się zbędny jeśli po wyjściu w slizg musisz dużo trymować, zależy jaki kąt ma pawęż. Ustaw silnik maksymalnie w dół, daj manetke do końca, jak łódka położy się
Opublikowane grafiki
2330 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi