marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Za zgodą autora cytuje pomysł, który można i do castingu zaadaptować: Wczoraj byłem u kumpla i przeprowadziliśmy test, jak to będzie gdy powiesi się na haku spora ryba. W roli rekordowejgłowywystąpił XYZ, czyli pies, wilczur, który uwielbia takie zabawy. Przymocowaliśmy do końca żyłki 0,40 kawałek gumowego węża i mocarną wędką spiningową zarzuciliśmy w ogród. Nie musieliśmy długo czekać, kiedy nastąpiło branie. Początkowo nastąpił odjazd ofiary,potem pompowanie i nagły zwrot. Głowa zaczęła się zbliżać pod moje nogi.Nie nadążam zwijać żyłki. Następnie kolejny odjazd. Ręka i węda trzeszczy, kołowrotek zaczyna grać muzykę o śmierci( własnej) i trach, urwała się żyłka z przynętą. W oczach XYZ widzimy triumf zwycięstwa, morda roześmiana. Ciekawe co sobie o mnie, jako o wędkarzu pomyślał. I co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Ja bym tam nawet Twojego Muski nie testował na moim wyżełku... Kijek mógłby tgo nie przeżyć!! Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 umiejętny hol i dobrze ustawiony hamulec i wyżełek robi za model na uwięzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 I 300 yardów linki na multicu?? Mój wyżeł to długodystansowiec... Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 hamulec ustawiony podprogowo i dystansik sie skróci..... NIe bój żaby . Poza tym do testów można dobierać różne modele. W zlaeżności od wędki. Od ratlerka przy UL po Arlekina przy morskich pałach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 znaczy była niezła imprezka u tego kumpla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 A może ten test należało by do TOZu przesłac?? Ciekawe po ilu piwach był wędkarz?? Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 A może ten test należało by do TOZu przesłac?? Ciekawe po ilu piwach był wędkarz?? Gadda Nie ma podstaw do TOZ, gdyż branie nastąpiło na przynętę nieuzbrojoną...Dlaczego zaraz po piwach miał być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 I to jest właśnie dokładny obraz kondycji polskiego wędkarstwa! Aby przetestować moc wedki i jej zachowanie podczas holu czegoś większego - potrzebny jest owczarek niemiecki (wyżła nie polecam!!)Kiedyś (w zamierzchłych czasach) wędki testowało się na rybach!!!Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Piekne to jest jak widac nie tylko mysliwy ma pozytek z psa, wedkarz tez w sumie niezla jazda, wezme frikozajzajera, jakas plecionke 50 lb, kawal gumowego weza (moze jakas kielbasa nadzieje) i nic tylko zasiadka na uliczne kundle. Podejrzewam ze na tajnej miejscowce kolo smietnika pod wieczor beda niezle brania ( szczegolnie jak sfora wejdzie w zanete z pelletu pedigri pal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Friko! To może zamiast do Szwecji spędzimy tydzień w tym śmietniku, nęcąc obficie Pedigree Pal? Taniej wyjdzie, a jest na pewno szansa na brania sztuk łamiących najlepsze wedki!!Pomysł z nadzianiem kawałka węża ogrodniczego kiełbasą rewelacyjny - radzę opatentować! Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 a można jeszcze suczką potrzebującą posmarować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Jako małe dzieciaki łowiliśmy tak kury to była jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 @Gadda chciałbyś na tajną śmietnikową miejscówkę sie załapać co? He he he, cwaniaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 tu sie otwiera nowy rynek dla producentów przynęt... Fatso szpikowane kiełbaską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 @Gadda, jak bedziesz donęcał pelletem z kobry i mielonką z łychy to mogę Cie zabrać na łowisko specjalne na Paluchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 może zlocik jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Zgoda Friko - jadziem nęcić na ten Paluch! Ale pamiętaj C&R - obowiązkowo!! Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 a czy mamy jakiegoś kynologa coby pomógł w następnej akcji? WRG może się nie znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 @Waci,znałem takich co próbowali tak z mewami z balkonu. Można by powiedzieć, że to były początki flying lure. Ale przyszedł Pan dzielnicowy i mówił, że tak nie wolno się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Marku , ten tes[k]t bardzo mi sie podoba , znaczy sie bardzo smieszny . Kocham zwierzeta , w dodatku jak wygrywaja z czlowiekiem , w szczegolnosci ze swoim panem , smiejac sie z niego . Nazwales tego dzielnego psa XYZ , czy to rzeczywiscie jego imie ?, domyslam sie ze nie . Mysle ze zasluzyl na to bys opisal go prawdziwym imieniem , chyba ze to FBI agent Moj kot Puma , tak ma tylko na imie , patrzy mi tu przez ramie co jak tak wychwalam te pieski ...oj bede mial problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 A jak w łowisko wejdą rotwajlery to trza będzie jaki przypon tytanowy zastosować! Panowie,dawno się tak nie ubawiłem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 8 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Nazwales tego dzielnego psa XYZ , czy to rzeczywiscie jego imie ?, domyslam sie ze nie . Mysle ze zasluzyl na to bys opisal go prawdziwym imieniem , chyba ze to FBI agent to nie mój te(k)st i nie mój pies. usunąłem dane mogące zidentyfikować bohaterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Moj kot Puma , tak ma tylko na imie A to niespodzianka, moja kotka też nazywa sie Puma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi