Skocz do zawartości

Sylwester w górach

Jeziorm 1

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

mam do was pytanie - czy orientujecie się gdzie można spedzic miło czas z rodziną , chodzi o okres poświąteczno/sylwestrowy.

plan był na zakopane ponieważ bardzo lubie tatry a dawno mnie tam nie było i chciałem dzieciom pokazać nasze taterki ale może byc inna lokalizacja( wymaganie to tatry i okolice)

teraz co do hotelu - mogłby byc basen, sauna ale jesli jest gdzieś nie daleko to też bedzie ok,

szukam informacji o sprawdzonych miejscówkach bo w necie są tysiace ogłoszeń ale jak to z nimi jest każdy wie.

pzdr

Byłem w tym roku 3 razy w różnych lokalizacjach. Wszędzie było ok, ale ja wymagający nie byłem i potrzebowałem tylko noclegu. Jeżeli chcecie chodzić po górach bierzcie pokoje w centrum. Najłatwiej dorwać autobus. Na dalszych przystankach często są już pełne i nie biorą ludzi (tylko centrum i końcowy) Jeździć samochodem nie polecam. Raz wyjdzie drożej, dwa musisz znaleźć parking, trzy będzie pewnie sporo śniegu i ślisko. Będąc w centrum nie tracisz czasu na dojazd do crntrum (bilet dojazdowy 2.5zl, ale ważny jest czas). Z centrum blisko będzie też do aquaparku w zakopcu. Polecam odwiedzić bukowine. W samym Zakopanem aquapark jest mały, ludzi dużo, do jacuzzi nie możesz się dopchac, jak wejdziesz, siedzisz zazwyczaj w 4 osoby w wannie 2x2 (kolanami się obijasz z innymi, zazwyczaj starsze większe panie :D te ładniejsze są na szlakach ;)) Jak chcesz pozjezdzac ze zjezdzalni, posiedzieć w saunie, popływać na normalnym basenie jest ok. Sauny są bezpłatne tylko dla calodniowych biletów, dzięki czemu nie ma tam tłumów. Calodniowy relaks w ciepłych jacuzzi odpada. Polecam wziąć coś do jedzenia ze sobą jak idziesz na cały dzień. W barze jest paskudne jedzenie (frytki, zapiekanka, hamburger oczywiście wszystko mrożone) Piwo jest :) jakieś zwykle ale jest i w znosnej cenie jak na Zakopane.

Pozdrawiam i udanego wyjazdu

Hotel Bukovina z termami, ale tanio nie jest, szczególnie w tym okresie. To samo Hotel Bania w Białce, też z termami. Tańsza opcja to wynająć dobrą kwaterę, a na termy sobie wyskoczyć ze dwa razy i wystarczy.

Edytowane przez wujek