Skocz do zawartości

NIEPRZEMAKALNY kombinezon wędkarski

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem jedno, podczas ostatniego deszczowego wypadu wróciłem suchy. I to mi wystarczy.

Jak uważasz, napisałem co przeżyłem, dłuższa chwila średniego deszczu wystarczyła by przemoczyć Proligica. Jak na swoją cenę, jest godny polecenia, to ciepłe ubranie.

Opisz swoje wrażenia z użytkowania, po jakimś naprawdę deszczowym wypadzie. Mżawkę wytrzymuje ten komplet.

Zamówiłem sobie kurtkę i spodnie Scierra KENAI Pro. Kurtka ta krotsza i o ile po zmierzeniu mam pewność, że bedzie dobra to odnośnie spodni (te z szelkami) już nie mam pewności. Niby M byłoby ok ale z założenia coś pod nie jeszcze będę zakładał ciepłego w zimniejsze dni wiec zaryzykowalem L (te bez szelek to L byłby ok). Mam 181cm i 87kg wagi. Może ktoś użytkuje taki zestaw i byłby w stanie napisać czy ta rozmiarówka będzie ok ?

Oldziu, bedziesz miał lekki problem. Ja mam -tak jak Apio - M i mam 176 cm i 90kg (tylko brzuch mniejszy jak u Bogusia :D)

Na 180 cm będzie ok L...ale będzie dość szeroki na Ciebie.

Musisz się troch utuczyć i tak na 180 cm L będzie idealna przy 90-100kg

Zabawna sytuacja, kilka osób które znam ma tak odmienne parametry i na wszystkich DAM x-therm w rozmiarze M jest idealny, jak to wytłumaczyć.?  B)

Jeden lubi chodzić w luźniejszych, drugi w przylegających a trzeciemu żaden rozmiar nie podpasuje

• Like 2

Ja mam 182 cm i 95 kg. Kupiłem roz. XL i wygląda to tak. Kurtka mogła by być trochę mniejsza, a spodnie są w sam raz.

bo spodnie maja dużą tolerancję rozmiaru. Gorzej z kurtką, ją trzeba dobrze zmierzyć bo ja mam rozmiar M i spodnie na gumkach mam na maxa podciągnięte pod jaja za to kurtka troche  za duża...

Właśnie stoję przed wyborem kombinezonu, który sprawdzi mi się zarówno podczas późnojesiennych wypraw pontonem, jak i podlodowych połowów. Do wyboru mam dwa kombinezony. IMAX Arx-20 Ice Thermo Suit, lub Dam Xtherm Winter Suit. Nie mam możliwości przymierzenia żadnego z nich i pozostaje mi zakup przez internet. Mam 180 cm wzrostu i około 80kg wagi. Waham się między rozmiarem M a L, który rozmiar będzie na mnie lepszy?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Właśnie stoję przed wyborem kombinezonu, który sprawdzi mi się zarówno podczas późnojesiennych wypraw pontonem, jak i podlodowych połowów. Do wyboru mam dwa kombinezony. IMAX Arx-20 Ice Thermo Suit, lub Dam Xtherm Winter Suit. Nie mam możliwości przymierzenia żadnego z nich i pozostaje mi zakup przez internet. Mam 180 cm wzrostu i około 80kg wagi. Waham się między rozmiarem M a L, który rozmiar będzie na mnie lepszy?

Witaj. Mam dam winter suit. Ja 182cm i 94kg i L jest w sam raz zeby jeszcze cos lekkiego zalozyc pod niego

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka