Skocz do zawartości

Salmo Sting

sebek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nic mi o tym nie wiadomo, że przestaliśmy robić Stinga w kolorze GT.

Sting sprzedaje się dobrze we wszystkich kolorach

Pozdrawiam,

Piotr Piskorski

cieszę się że jest dalej robiony, tylko od roku nigdzie nie mogę go kupić, hurtownie warszawskie twierdziły że nie jest ten rozmiar w tym kolorze produkowany i sklepy u mnie nie miały skąd go brać...

z dostępnością w internecie też nie jest najlepiej, tylko w jednym sklepie ten kolor i rozmiar mają dostępny - chociaż już kilka razy ten kolor zamawiałem i okazywało się, że sklep jednak nie ma na stanie... z dostępnością Salmo jednak nie jest najlepiej w terenie, o kupieniu w sklepie od ręki nie ma co marzyć...

W Warszawie tez jest z tym nie lepiej, przez znajomych kilka razy model 9cm SP GT próbowałem i w tym roku kupić... bez skutku.

Dobre kolory Stinga na bolenia to oprócz SMB, mój obecny ulubiony BMB, GS, BL, sprawdził mi się już w tym roku też nowy kolor HBL (sandacze i bolenie) są to kolory dobre i w dzień i w nocy.

Witam,

nic mi o tym nie wiadomo, że przestaliśmy robić Stinga w kolorze GT.

Sting sprzedaje się dobrze we wszystkich kolorach

Pozdrawiam,

Piotr Piskorski

no fajnie ale to moze podaj gdzie konkretnie ta efemeryda 9F GT jest do kupienia w Polsce bo troche i serfuje i chodze po sklepach i nie spotkalem jeszcze???

Witam,

rozmawiałem właśnie z dyr handlowym Dragona.

Okazuje się że mimo iż z ich strony wynika, że mają wszystkie kolory Stinga w ofercie to akurat dziewiątka GT jest tylko na specjalne zamówienie.

Specjalne zamówienie mogą składać najlepsi kliencie (w praktyce ci, których stać na zamówienie minimalnej ilości czyli np 6 szt).

Klientów internetowych aktualnie Dragon ma PONAD 30stu!

Sugeruję molestowanie Fishing Markt, który od lat ma najlepszą ofertę Salmo głównie dlatego, że właścicielowi zależy na tym i o to dba.

POzdrawiam,

PP

Specjalne zamówienie mogą składać najlepsi kliencie (w praktyce ci, których stać na zamówienie minimalnej ilości czyli np 6 szt).

PP

6 szt. to ilość dla takich klientów teoretycznie śmieszna, po tyle to ja kupuję...

w tym tygodniu próbowałem znowu dostać gdzieś ten model Sting - bez skutku - jest to żałosne... wreszcie znajdę zamiennik i podziękuję Salmo - od 1,5 roku nigdzie nie mogę kupić Stinga 9 cm w wersji suspending w kolorze GT.

To proszę przekonać sklep żeby zamówił w hurtowni.

:(

P

no własnie w warszawskich hurtowniach brak od 1,5 roku

zamówiłem w kogutomania... niby maja... na razie brak potwierdzenia dostępności towaru...

na fishing-markt zamówiłem w ubiegłym roku ale zadzwonili i próbowali mi wcisnąć inny kolor bo akurat ten się wyczerpał i od tamtej pory nie mają na stanie. Na razie kolor GT zastąpiłem BMB i też się sprawdza, ale profilaktycznie od razu kupiłem większy zapas... bo i tego jeszcze by zabrakło!

Dziwne - polski towar, dobry towar, zachwala się go... a kupić nie dają... czy kiedyś będzie u nas normalnie?

Dla mnie rowniez jest to wskazowka, ze czas na generalny remanent posiadanych woblerow. Ostatnio robilem przewiske i wszedzie pelno przynet, ktora sa odlozone bo sie kiedys siegnie..niby slusznie tyle, ze niezmiernie rzadko sie siega a kupki rosna.. :unsure:

Po niedawnych rozmaitych doswiadczeniach z zakupami (nie tylko wedkarskimi) zupelnie nie dziwie sie, ze internet jest glownym zrodlem pozysku. Jak sie trafi dobre zrodlo to jest niemal 100% gwarancja zadowolenia z dobrze przemyslanego zakupu bo nikt kto chce popracowac w branzy, w przeciwienstwie do sklepu nie pozwoli sobie na zla opinie.

A w sklepach tradycyjnych(roznych) niestety dalej czesto pokutuje stare dobre porzekadlo - przyjdzie glupi i kupi.

Scenariusz jest taki, ze najpierw wertuje sie zrodla int.co nalezy i warto kupic, pozniej szuka sie dobrego zrodla na zakup.

Ewentualne podobienstwo sytuacji do konkretnych firm/ branż jest w tej wypowiedzi niezamierzone.

A zeby sie odniesc do syt konkretnej: a skoro juz jest takie cisnienie to nie mozna kupic innego kolorystycznie woblera i pobawic sie w malarza?

Zapewniam, ze rybki docenia wysilki, nawet jak przyjdzie malowac nad woda a wiec krzywo prosto ale ostro.. B)

Gumo