yffea Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jeśli ktoś jest ciekawy jak to wygląd w powiększeniu około x200:x4, PE 0.4 oraz x8, PE 0.6 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 I jeszecze takie fotki - żeby można było mniej więcej porównać grubość.No i jak tu przy x4 mówić o średnicy? x4 x8 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Fajne zdjęcia.Co to za plećki,jakieś japońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Fajne zdjęcia.Co to za plećki,jakieś japońce.Dzięki. A ile zabawy z ustawianiem .Tak, japońce.YGK G-soul PE x4 oraz YGK G-soul Upgrade x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 A te czarne paski to co to jest? Może podziałka z dziesiątymi częściami milimetra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Dzięki. A ile zabawy z ustawianiem .Tak, japońce.YGK G-soul PE x4 oraz YGK G-soul Upgrade x8 Może inne plecionki też byś w ten sposób zaprezentował? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tak. Ale szczerze powiedziawszy nie odnosił bym się do nich . Raczej zrobiłem te fotki tak, żeby można było porównac grubości obu plecionek względem siebie. Wrzucić jeszcze PE 0.3 i albo np. PE 0.6 ale x4 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Może inne plecionki też byś w ten sposób zaprezentował?Sporo z tym zabawy ale ok. Czemu nie. Te które wrzciłem są nowe i nie używane. Jeśli ktoś ma i chce zobaczyć w takim wydaniu to niech podeśle z 50 cm (tylko najlepiej nowej, nie używanej - żeby było porównanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Zdjęcia fajne.Ale tak naprawdę ,chodzi nam w tej całej zabawie chyba o wytrzymałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Zdjęcia fajne.Ale tak naprawdę ,chodzi nam w tej całej zabawie chyba o wytrzymałość Wytrzymałość ważna rzecz, ale celność i odległość rzutowa też ważna.Tarcie na przelotkach też swoje robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Zdjęcia fajne.Ale tak naprawdę ,chodzi nam w tej całej zabawie chyba o wytrzymałośćNie zgodzę się z tą tezą. Łowię w naturalnych jeziorach bez zaczepów i dużo większą wagę przykładam do jakości plecionki (patrz powiększenie ośmiosplotówki) niż do jej wytrzymałości. Co mi da wielce wytrzymała plecionka, która będzie płaską tasiemką ciągnącą wodę i szorującą po przelotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Sporo z tym zabawy ale ok. Czemu nie. Te które wrzciłem są nowe i nie używane. Jeśli ktoś ma i chce zobaczyć w takim wydaniu to niech podeśle z 50 cm (tylko najlepiej nowej, nie używanej - żeby było porównanie). Jak chcesz mogę ci podesłać praktycznie każdy model Varivas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jak chcesz mogę ci podesłać praktycznie każdy model Varivas Wiem . Może podeślij te które najczęściej sprzedajecie? PE 0.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja też przykładam się co do jakości plećki.I dlatego łapię na 4 splotowe Varivasy.Wyjątek to UL Aldebaran gdzie 8 splotowa 0,4PE jest ok.Finlandia Polska Wisła i zdaje egzamin Ja celuję w wytrzymałośćNie zgodzę się z tą tezą. Łowię w naturalnych jeziorach bez zaczepów i dużo większą wagę przykładam do jakości plecionki (patrz powiększenie ośmiosplotówki) niż do jej wytrzymałości. Co mi da wielce wytrzymała plecionka, która będzie płaską tasiemką ciągnącą wodę i szorującą po przelotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Rzuć mi adres na priv to przygotuję sample. Sam jestem ciekawe jak to wygląda w takim zbliżeniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Teoretycznie wszystkie ośmiostplotowe opisane odpowiednim PE powinny mieć tą samą średnicę(lub prawie średnicę jak kto woli) i tu zestawienie grubości plecionek wiodących producentów chętnie bym zobaczył . Ciekawi mnie jeszcze jak ma się grubość 8x plecionek producentów którzy opisują linki w mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Dla mnie jako laika patrząc na foty to nie ma różnicy. Na co zwrócić uwagę na tych zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 4x to warkocz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 A ciekawe,jak będzie wyglądać 12-splotówka Daiwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Teoretycznie wszystkie ośmiostplotowe opisane odpowiednim PE powinny mieć tą samą średnicę(lub prawie średnicę jak kto woli) i tu zestawienie grubości plecionek wiodących producentów chętnie bym zobaczył . Ciekawi mnie jeszcze jak ma się grubość 8x plecionek producentów którzy opisują linki w mm. No jak to jak Jak ktoś pisze że plecionka ma średnicę 0,06mm to wygląda tak samo jak żyłka 0,06mm ... Chyba że mamy różne rodzaje milimetrów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) No jak to jak Jak ktoś pisze że plecionka ma średnicę 0,06mm to wygląda tak samo jak żyłka 0,06mm ... Chyba że mamy różne rodzaje milimetrów Edytowane 25 Listopada 2015 przez Mariusz Gulbiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 No jak to jak Jak ktoś pisze że plecionka ma średnicę 0,06mm to wygląda tak samo jak żyłka 0,06mm ... Chyba że mamy różne rodzaje milimetrów Jak ktoś pisze że plecionka ma średnicę 0,06mm ... to może się okazać, że tylko tak pisze a plecionka ma inną średnicę. Poza tym jeśli chodzi o plecionki x4-to jak zmierzyć ich średnicę? Jak widać na foto nie są one jednakowej grubości w każdym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Jak ktoś pisze że plecionka ma średnicę 0,06mm ... to może się okazać, że tylko tak pisze a plecionka ma inną średnicę. To w zasadzie dla mnie jest oczywiste.. A kolega Rafał nie wiem na jakim świecie żyje Ale mnie ciekawi bardziej przyporządkowanie plecionkom opisanym w mm odpowiedników w PE bo to też tak nie jest że jeśli mamy tabelkę 'PE to mm' i tam widzimy że taka PE 0.6 to 0.128mm to.. to nie jest plecionka opisana jako 0.13mm przez innego producenta a na ten przykład bardziej w kierunku np 0.04 w zależności od firmyI taki realny pomiar linki opisanej na 0.04 pokazałby gdzie stoi w szeregu linek PE. Jasne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 PE 0.3, x4 PE 0.6 x4 PE 0.6 x8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 PE 1.5 x4 PE 1.5 x8 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi