VisniowY Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam. Chciałem się zapytać znawców tematu czy w/w kijek nadal by się do trociowania na Słupi i Łupawie. Czy te 28g to już jest max czy może ma spory zapas? Kijka maca Lem tylko na sucho i mi podszedł tylko ta gramatura mnie troszkę blokuje. Ewentualnie jakąś alternatywa do 600 zl. Zależy na szybkiej akcji i nie dużej wadze zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Proszę... Dziękuje... Nie ma za co 55 stron lektury http://jerkbait.pl/topic/7116-w%C4%99dki-fenwick/page-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Kijek jest bardzo fajny, ja używam go przy szczupakach i daje rade dużo więcej niż 28g tylko ze ja mam 2,74.Za to mega szybki to on nie jest no i za lekki też ale pod troć powinien dać rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam. Chciałem się zapytać znawców tematu czy w/w kijek nadal by się do trociowania na Słupi i Łupawie. Czy te 28g to już jest max czy może ma spory zapas? Kijka maca Lem tylko na sucho i mi podszedł tylko ta gramatura mnie troszkę blokuje. Ewentualnie jakąś alternatywa do 600 zl. Zależy na szybkiej akcji i nie dużej wadze zestawu.Za słaby. Używam ten kij do łowienia boleni na Wiśle . A boleń to nie troć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Popeye widziałem wątek ale bardzo ogólnikowo opisane.Dzieki za odpowiedzi poszukam czegoś mocniejszego. Może ma ktoś coś sensownego do polecenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Kijek jest bardzo fajny, ja używam go przy szczupakach i daje rade dużo więcej niż 28g tylko ze ja mam 2,74.Za to mega szybki to on nie jest no i za lekki też ale pod troć powinien dać rade. Też miałem wersję 274cm i wydawało mi się, że kijek jest dosyć lekki jak na swoją długość i moc. O ile się nie mylę to w granicach 160-170g. No chyba, że tyle to już dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Na trocie to bardziej 9' do 2,5 oz. Edytowane 25 Listopada 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Też miałem wersję 274cm i wydawało mi się, że kijek jest dosyć lekki jak na swoją długość i moc. O ile się nie mylę to w granicach 160-170g. No chyba, że tyle to już dużo?W porównaniu do team dragona 2,7 do 35g jest sporo cięższy ale wydaje mi się być mocniejszy Na tym kijku miałem już kilka, kilkanaście szczupłych od 4- 7 kg i nie miałem problemu z ich utrzymaniem. Edytowane 25 Listopada 2015 przez Wesol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Na trocie to bardziej 9' do 2,5 oz.9' przy 2,5(chyba chodziło ci o 2,1/2oz ????) to już kawał super......kija od miotły1,1/2 w porywach do 2oz to max i długości 9'6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 2 i pół to tyle samo co 2 i pół Miałem taki kij tylko casting. Fajna dalekosiężna armata a nie szczotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Mam taki kij.Ogólnie fajnie leży w ręku,nie za szybki z zapasem mocy.Ostatnio sum ponad 5 kilo nie zrobił na nim wrażenia.Jeśli chodzi o trocie to wszystko zależy o jakich mówimy trociach...Jak na lekko ok ale jak się uwiesi coś mądrzejszego to ci nawet kij do 50g nie pomoże. A tubylcy z Pomorza powiedzą że minimum do 100g trzeba mieć bo później płacz pozostaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto66 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Od razu mówię że tego kija nie znam inie miałem go w ręku.Ale kilka lat temu miałem podobny problem z doborem kija na troś/łososia.I raczej informacje internetowe nie na wiele sie przydały.Mogę się podzielić moimi spostrzezeniami z tych kilku lat wędkowania na drwęcy bo jak do tej pory tylko tam wedkowałem.Ostatecznie wybrałem shimano technium 20/50g o akcji szybkiej jak dobrze pamietam jest oznaczony "fd" Kij jest lekki i to ma duże znaczenie,spotkani nad rzeką własciciele batsonów i hm-ów dragona to potwierdzają .Dobrze pracuje ze wszystkimi rodzajami przynet w wodzie i ma moc w dolniku a jednoczesnie nie jast pałowaty. Ma ciepłą rękojeść.Nie do końca jestem zadowolony z ładowania sie kija przy wyrzucie woblerem lepszy by był o akcji medjum i o ile wiem są takie oznaczenie "md" ,ale z tym radzę sobie lowiąc żyłką i dociążając wobki sruciną .Co do ciężaru wyzutu to ideałem by był taki10/45,ale gdzie taki znależć?Tylko indywidualne zbrojenie.Oczywiście na drwecę. Co do długości to z moich doświadczeń wynika że raczej 300 i wiecej niz mniej.Mój nastepny bedzie 330.Zresztą jeśli trafi ci się trotka do60cm to pewnie bys sobie poradził bo naprawdę z róznymi kijami ludzie chodzą na trocie,ale jeśli to będzie łosoś 90+ no to 50g cw będzie miało co robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Roberto66 dzięki za odpowiedź. Ogólnie jako takie pojęcie o trotkach mam. Mieszkam w Ustce i nad słupie mam 10 min spacerkiem. Teraz łowie taśmowa Daiwa sweepfire 3.00m 10-40g jakieś tam rybki wyciagnela ale to był tzw. Standard czyli 50-60 cm i większego problemu nie było. No ale chciał bym kijek jak to się mówi z półki wyżej z lepszym wykonaniem lepsza praca.taki przy którym nie będzie mi tańczył kołowrotek bo mocowanie jest słabe i rozwarstwiajacy się korek po 2ch sezonach. Edytowane 26 Listopada 2015 przez VisniowY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 fajny jest stary avid 1 1/4 oz (35 gr) kiedys tu sie jeszcze pojawił na gieldzie,czuły szczyt-super rzuca z pod "siebie" mocny dolnik,ale rowniez móglbym polecić kija kolegi-talona do 42 gr bodaj..p.s.koledzy na parsecie łowią również avidami 9,6' 1 oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi