Janusz Wideł Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Brzana fajniusia Woblerek to oczywiście "Brzanóweczka" 4,5 cm. Ma coś cholera takiego w sobie że brzany nie potrafią się oprzeć :)W tym roku do września złowiłem złowiłem kilkanaście brzan wyłącznie na ten model.Próbowałem na inne ale brania były tylko na brzanówkę. Co istotne Tomek w łowieniu brzan na nimfę to krótki przypon.Max 1,5 m.Na dłuższym nie zauważysz brania.Brzana zasysa nimfkę jak odkurzacz i błyskawicznie ją wypluwa .Czasmi mam okazję obserwować jak bierze.Czasu na reakcję jest bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Janusz , może wstawisz fotkę nimfek brzanowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 O też bym poprosił jakieś przykłady nimfek brzanowych. A wracając do sprzętu może ktoś FLEXTEC CDX 88-10456 10' i coś by napisał o niej?Z budżetowych kij z opisu i jakiś tam opinii co w sieci znalazłem wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam,Ja łowie patykiem 3,5m w #6-7 kompromis Dlaczego 3,5 ? ano z prostych przyczyn bo już wcześniej padło to pytanie mianowicie czy po cały dniu łowienia z wyciągnięta ręką nie boli Ugryzłem temat z drugiej strony zamiast kija 3m i wyciągniętej ręki, mam kija 3,5 i rękę zgięta w łokciu jak w spinie. Zasięg ten sam i ręka nie boli. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Sporo brzan połowiłem w poprzednim i wcześniejszym sezonie, używałem najczęściej kija w klasie #4, zaznaczam to trochę za delikatnie. Najwięcej frajdy miałem łowiąc kijem w klasie #5, łowiąc metoda żyłkową, ostatni przypon 0,16 - 0,18. Przynęty to przeważnie ciężkie imitacje chruścików, kiełży, jętek i widelnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jedna z wielu, ok. 65 cm rybka z Dobrej na Sanie: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Sympatyczne ryby, nieźle walczą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Taka jedna nimfka, dość skuteczna, wrzucona na próbę po zmniejszeniu Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Piotr Chybiło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 A tu taka brzanka z ubiegłej jesieni, koło siedemdziesiątki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Panowie sezon w PL tuż tuż - może podacie jakieś sprawdzone wzory nimf na początek sezonu bo z doświadczenia spinningowego wie,m że później jest dużo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Panowie sezon w PL tuż tuż - może podacie jakieś sprawdzone wzory nimf na początek sezonu bo z doświadczenia spinningowego wie,m że później jest dużo łatwiej.Wejdź do wody tam gdzie chcesz łowić. Wyciągnij spod kamieni wszystkie duże larwy jakie tam żyją, zwłaszcza domki. Wyjmij lokatora z domku i już wiesz jaki kolor nimfy powinnieneś zastosować. Lepszego sposobu nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Kolega dobrze radzi. Można jeszcze nabić domek na hak i dociążyć wolframikiem. Nie żartuję Tak to wygląda w praktyce. Co ciekawe bardzo trwała konstrukcja odpowiednio wzmocniona lakierem.Najszybciej ukręcona mucha w kategorii "kopia Natury". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi