Hcv Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Witam całe forumowe grono. Od dłuższego czasu planuję zbudować swoją pracownie gdzie będę miał swój własny kącik do strugania i malowania wobków. I tutaj nie mogłem nic sobie w głowie zaprojektować jak to ma wszystko wyglądać. Wpadłem na pomysł, aby każdy pokazał swój kącik gdzie spędza wieczory przy piwku strugając woblerki, klepiąc blaszki czy też kręcąc muszki Fajnie było by podpatrzeć jakieś bajery w pracowni które ułatwiają nam jakieś czynności np jakieś suszareczki, gdzie wieszamy woblerki podczas malowania. Przykładowe zdjęcia: Pozdrawiam i jednocześnie zapraszam do wspólnej dyskusji. Edytowane 25 Listopada 2015 przez Wil 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Uuuuu to wygląda jak prężnie działająca drywutnia...:-)Nieźle Wil...nieźle... Kawał pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 To są zdjęcia od wujka Google Ja dopiero zabieram się za budowę pracowni. Póki co działam na biurku w pokoju i w zagraconej piwnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Aaaaa to coo innego...bo już mnie nutka zazdrości łapała:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaw32 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Ja zostałem wyrzucony z pokoju do ubikacji tam mam spokuj tylko od czasu do czasu dupe zawracają ale dorze że to nie piwnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam Panowie Piwnica...Mogę wydzierżawić takową od sąsiadki, pustą. Jest światło.Ma wymiary: 3mx3m. Pod jedną z ścian jest wiegachna rura, na wysokości ok 70 cm nad podłogą.Mam propozycję:Panowie, zasugerujcie zabudowę takiego pomieszczenia, uwzględniając: półki, stół warsztatowy własnoręcznie zrobiony z diablo mocnych kątowników stalowych i z drewnianym blatem. Stół do tzw precyzyjnych prac..Do tego miejsce na 2 szlifierki, wiertarkę kolumnową(amatorską), 2 imadła-1 większe, 2 mniejsze itd:.Oczywiście, to jest przykładowe wyposażenie.Cel takiego warsztatu: Wyrób i odnawianie wahadeł, wyrób sliderów, renowacja starych noży, siekierek itd.. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Bardzo dobry pomysł z tym wątkiem. Kilku kolegów pokazuje swoje pomieszczenia we własnych wątkach autorskich, dlatego zapraszam do wrzucenia zdjęć tutaj. Poza tym rady co do lokacji urządzeń i podziału takiego warsztatu na stanowiska pracy są również mile widziane. Edytowane 26 Listopada 2015 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Mój "warsztat" (fotka telefonem, ale coś tam widać). Wcześniej skrobałem w kuchni, ale żona wygoniła mnie ostatnio do piwnicy. Oprócz tego, że powoli robi się chłodno , w nowej "miejscówce" czuję się jak "u siebie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Najważniejsze, że masz duże okno i światło słoneczne bez którego nasz organizm niestety nie może prawidłowo funkcjonować. Pomysły z piwnicznymi pracowniami w których brak okien to bardzo zły pomysł i wcześniej czy później może się to bardzo ciężko odbić na naszym zdrowiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Najważniejsze, że masz duże okno i światło słoneczne bez którego nasz organizm niestety nie może prawidłowo funkcjonować. Pomysły z piwnicznymi pracowniami w których brak okien to bardzo zły pomysł i wcześniej czy później może się to bardzo ciężko odbić na naszym zdrowiu.Pracuje w piwnicy bez okien i nie ukrywam, że się troszkę przestraszyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ty nie pracujesz tylko dłubiesz. Mam na myśli ludzi którzy robią to po conajmniej kilkanaście godzin dziennie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Jak najdzie mnie dobra faza to z soboty na niedziele ,,śpie'' w piwnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 A co na to rodzina, sąsiedzi, znajomi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Pracuje w piwnicy bez okien i nie ukrywam, że się troszkę przestraszyłem. To z 2-3 lata i do piachu! Pieprzenie farmazonów.Górnicy zapieprzają fizycznie na dole i żyją.Jest cała masa takich zawodów.Na 100% mniej sobie zaszkodzisz jak robisz w piwnicy niż w pokoju w którym śpisz wdychając ten cały syf.Najważniejsze:wentylacja gdzie by nie była ta pracownia i nie przeginać,nie robić po 18 godzin dziennie.Lepiej systematycznie po kilka godzin. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 A co na to rodzina, sąsiedzi, znajomi??? Na szczęście nikt na razie się nie czepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To z 2-3 lata i do piachu! Pieprzenie farmazonów.Górnicy zapieprzają fizycznie na dole i żyją.Jest cała masa takich zawodów.Na 100% mniej sobie zaszkodzisz jak robisz w piwnicy niż w pokoju w którym śpisz wdychając ten cały syf.Najważniejsze:wentylacja gdzie by nie była ta pracownia i nie przeginać,nie robić po 18 godzin dziennie.Lepiej systematycznie po kilka godzin.I tutaj jest właśnie problem bo jest to piwnica którą każdy może odwiedzić i jakieś graty wrzucić. Na razie nikogo tam nie niesie. W piwnicy nie ma gdzie zrobić wentylacji, ponieważ jest cała zawalona. W bloku mieszkamy razem z babcią i nie mam miejsca gdzie by było można zrobić mini pracownie. Nie daj Bóg jak babcia odejdzie to może namówie rodziców na przejęcie tamtego pokoiku i przebudowe na dwie części(mieszkalna i pracownia), ale wtedy odpada wentylacja bo rodzice na 100% nie zgodzą się na wbudowanie jakiejść rury z wiatrakiem w ściane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ty już zostaw babcię w spokoju... W pokoju... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To z 2-3 lata i do piachu!Może tak się zdarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To jest pierd....nie farmazonów.Żaden lekarz się pod takim czymś nie podpisze,no może psychiatra który sam się nadaje do leczenia.Chyba że w tej piwnicy jest po kolana wody,ale Will młody to może sobie na to pozwolić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Co naj mniej po kolana, bo on tam od razu ustawia wobki, i do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Najważniejsze, że masz duże okno i światło słoneczne bez którego nasz organizm niestety nie może prawidłowo funkcjonować. Pomysły z piwnicznymi pracowniami w których brak okien to bardzo zły pomysł i wcześniej czy później może się to bardzo ciężko odbić na naszym zdrowiu. okno to na pewno plus, niestety tu jest od północnej strony domu, także i tak lampka jest niezbędna, ale nie narzekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 okno to na pewno plus, niestety tu jest od północnej strony domu, także i tak lampka jest niezbędna, ale nie narzekam... Tu nie chodzi o oświetlenie ale o światło słoneczne. Człowiek to istota która bez działania słońca długo nie pociągnie. Wcześniej czy później coś wysiądzie. Pierwsza najpewniej psycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Co naj mniej po kolana, bo on tam od razu ustawia wobki, i do klienta Do ustawianiania to ja mam strumyczek 100m od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ja jestem szczęściarzem i na pracownię mogłem przeznaczyć 20 metrów kwadratowych do dyspozycji w razie czego mam w zanadrzu dodatkowe 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Moja pracowania nie jest tak wyje... jak te na zdjęciu Will, ale nie narzekam. Wifi jest także kultura no i oczywiście system audio z dobrym subkiem. Blacik zakupiony w obi. Jakiś kuchenny. Naświetlenie cztery ledówki. Wentylatora nie mam. Farby i inną chemie załatwiam w garażu na podwórku co by się nie truć. Swoja drogą fajny temat. Może uda się podpatrzyć coś ciekawego. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi