Skocz do zawartości

Nasze pracownie :)

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

To już bardziej zakład niż pracownia jeśli chodzi o tą na dole i są to piwnice w których są niby okna,bardziej służą to wentylacji naturalnej.Dodatkowo cztery turbiny wyciągowe o bardzo dużej mocy.W suszarni musiałem ograniczyć moc bo jak papier rozłożyłem na podłodze to go potrafiło zaciągnac pod sufit.Pomieszczenia bardzo suche,czasem muszę dowilżać przy zabawie z poliuretanami.Katakumby zostay wyposażone w ogrzewanie miejskie.Jest ciepło,sucho i cholernie jasno.Muza leci non stop i glośno.

Pracownia na górze[poddasze] będzie przerobiona na pokój wędkarski.Jak to wszystko do końca ogarnę to wstawię fotki. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Oczywiście.

Nie wyobrażam sobię odlewać przy zamkniętym oknie i kisić się w tym :-)

Chociaż powiem że te nowe receptury plastisolu z Modelarnia24.pl są dużo lepsze i aż tak bardzo nie czuć. Najbardziej według mnie śmierdzi plastisol Do It'a, a poza tym jest dużo gorszy do lania.

Mimo wszystko muszę zakupić jakąś dobrą maskę, wystarczy że truję się fajkami :-)

• Like 1

Eluskowy zakątek  ;) to kawał dużej i obszernej piwnicy z masa tajemniczych narzędzi  ( do tortur też się mogą nadać :ph34r: )

xosv7C8.jpg

w4a2rQb.jpg

juNdTUp.jpg

rw4eECU.jpg

BTouKas.jpg

Czekam na prasę balansówkę do wahadełek,nie będę musiała już mieć w ręku siły kowala  :rolleyes:

Co do malowania woblerów to odbywa się to przeważnie na kolanie  :D

oWtr5Jr.jpg

Niezbędniki 

T2aj75B.jpg

64CWFfd.jpg

• Like 21

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Fajne pracownie Panowie. Posiadanie nawet 4-5 metrów kwadratowych przestrzeni gdzie można porozmieszczać wszystkie narzędzia, w spokoju i bez przypału podłubać przynęty to wielki plus. U mnie pracownia mieści się w 3 plastikowych kuwetach .

1. Struganie korpusów, stelaże, obciążenie, szpachlowanie i zabezpieczanie korpusu.

2. Malowanie i "efekty wizualne" (oczywiście lodówkowiec jest za duży do kuwety i czeka  sobie spokojnie na swoją kolej w szafie )

3. Lakierowanie i stery.

Tak to sobie podzieliłem i w zależności na jakim etapie jestem to wyciągam odpowiednią kuwetę i rozmieszczam potrzebne graty na składanym stole w kącie pokoju bo mieszkając w bloku bez podpiwniczenia ciężko o kawałek pracowni. Pewnie więcej jest takich mieszkaniowych dłubaczy więc może komuś przyda się taki podział na kuwety. Chyba że macie na to inne sposoby ? :)

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Eeehhh... Daniulu znasz mój ból. :D

Także mieszkam w bloku i ciężko jest o kawałek miejsca na pracownie. Wobki strugam i przygotowuje do etapu malowania w domu przy biurku obok łóżka z którego teraz piszę. :D Dekoracja woblerków i lakierowanie odbywa się w piwnicy. ;)

• 2 miesiące temu...

Ja sie pochwalę może nie warsztatem ale swoją nową komorą do malowania aerografem

Wentylator o wydajnosci 210m3 rura wentylacyjna i karton daje rade elegancko wczesniej mialem w pokoju mgle i bez maski sie nie obeszlo no i malowac moglem tylko gdy syna w domu nie bylo

Teraz moge malowac nawet bez maski w mieszkaniu ani troszke nie smierdzi a na pewno nie ma pylu z farb w powietrzu

Polecam takie rozwiazanie a budowa takiej komory to doslownie 50 zeta za uzywany wrntylator reszte mialem za free

post-54562-0-91304900-1460720366_thumb.jpg

post-54562-0-46962400-1460720384_thumb.jpg

post-54562-0-86064100-1460720401_thumb.jpg

post-54562-0-82405100-1460720431_thumb.jpg

• Like 6

• 3 lata później...