Hcv Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Tomy podrzuc pare fotek jak masz urządzone w katakumbach u siebie ;-) W watku miales troche , ale tu sie przyda bardzo :-)Dobrze prawi. Tomy podrzuć jakieś foty i opisz w wolnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) To już bardziej zakład niż pracownia jeśli chodzi o tą na dole i są to piwnice w których są niby okna,bardziej służą to wentylacji naturalnej.Dodatkowo cztery turbiny wyciągowe o bardzo dużej mocy.W suszarni musiałem ograniczyć moc bo jak papier rozłożyłem na podłodze to go potrafiło zaciągnac pod sufit.Pomieszczenia bardzo suche,czasem muszę dowilżać przy zabawie z poliuretanami.Katakumby zostay wyposażone w ogrzewanie miejskie.Jest ciepło,sucho i cholernie jasno.Muza leci non stop i glośno. Pracownia na górze[poddasze] będzie przerobiona na pokój wędkarski.Jak to wszystko do końca ogarnę to wstawię fotki. Edytowane 30 Listopada 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 No to i ja się pochwalę jaki warsztacik sobie urządziłem do odlewania gum A taki widok mam z okna 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Widok z okna -tylko pozazdrościć. Fantastyczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Kurde fish28 super komnatka Sporo miejsca do manewru, a w między czasie takie krajobrazy zza okna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ale odlewasz pewnie przy otwartym oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Oczywiście. Nie wyobrażam sobię odlewać przy zamkniętym oknie i kisić się w tym :-) Chociaż powiem że te nowe receptury plastisolu z Modelarnia24.pl są dużo lepsze i aż tak bardzo nie czuć. Najbardziej według mnie śmierdzi plastisol Do It'a, a poza tym jest dużo gorszy do lania.Mimo wszystko muszę zakupić jakąś dobrą maskę, wystarczy że truję się fajkami :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 To jak będziesz palił w masce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Albo palenie, albo praca Coś w ten deseńhttps://www.youtube.com/watch?v=0PRbX75mdoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 No to i ja się pochwalę jaki warsztacik sobie urządziłem do odlewania gum DSC_0304.JPGDSC_0302.JPG A taki widok mam z oknaDSC_0308.JPGPorządek w pracowni miodzio :-D A gdzie takie duze opakowania pyłow kupiłeś ? :-) modelarnia24 to te od nich ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Porządek, bo przed odlewaniem, potem już nie było tak ładnie, ale przed każdym odlewaniem troszkę sprzątam.Tak, te pyły są z modelarni Edytowane 4 Grudnia 2015 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Eluskowy zakątek to kawał dużej i obszernej piwnicy z masa tajemniczych narzędzi ( do tortur też się mogą nadać ) Czekam na prasę balansówkę do wahadełek,nie będę musiała już mieć w ręku siły kowala Co do malowania woblerów to odbywa się to przeważnie na kolanie Niezbędniki 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Nareszcie warsztat który wygląda jak warsztat,surowe ściany i prowizorka (pajęczyna kabli) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 A to moja ostoja spokoju 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Dawidoss widzę, że Ty też musisz wrzucić coś na głośniki, żeby móc zacząć pracować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio233 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Odlewnia gum Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Fajne pracownie Panowie. Posiadanie nawet 4-5 metrów kwadratowych przestrzeni gdzie można porozmieszczać wszystkie narzędzia, w spokoju i bez przypału podłubać przynęty to wielki plus. U mnie pracownia mieści się w 3 plastikowych kuwetach .1. Struganie korpusów, stelaże, obciążenie, szpachlowanie i zabezpieczanie korpusu.2. Malowanie i "efekty wizualne" (oczywiście lodówkowiec jest za duży do kuwety i czeka sobie spokojnie na swoją kolej w szafie )3. Lakierowanie i stery.Tak to sobie podzieliłem i w zależności na jakim etapie jestem to wyciągam odpowiednią kuwetę i rozmieszczam potrzebne graty na składanym stole w kącie pokoju bo mieszkając w bloku bez podpiwniczenia ciężko o kawałek pracowni. Pewnie więcej jest takich mieszkaniowych dłubaczy więc może komuś przyda się taki podział na kuwety. Chyba że macie na to inne sposoby ? Edytowane 6 Lutego 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Eeehhh... Daniulu znasz mój ból. Także mieszkam w bloku i ciężko jest o kawałek miejsca na pracownie. Wobki strugam i przygotowuje do etapu malowania w domu przy biurku obok łóżka z którego teraz piszę. Dekoracja woblerków i lakierowanie odbywa się w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IREKKATO Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 A to mój warsztat w całej okazałości.Mało miejsca,ale jakoś się staram. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Chciałbym mieć taki porządeczek u siebie Czas zabrać się za posprzątanie, gdyż zaczyna się u mnie robić rozgardiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ja sie pochwalę może nie warsztatem ale swoją nową komorą do malowania aerografemWentylator o wydajnosci 210m3 rura wentylacyjna i karton daje rade elegancko wczesniej mialem w pokoju mgle i bez maski sie nie obeszlo no i malowac moglem tylko gdy syna w domu nie bylo Teraz moge malowac nawet bez maski w mieszkaniu ani troszke nie smierdzi a na pewno nie ma pylu z farb w powietrzuPolecam takie rozwiazanie a budowa takiej komory to doslownie 50 zeta za uzywany wrntylator reszte mialem za free 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Odświeżam wątek, jako że po przeprowadzce nareszcie i ja się dorobiłem własnego "kącika" Przydałby się jeszcze jakiś przyzwoity wyciąg i mogę odlewać/dłubać całą zimę... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi