spy Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 A Octavia 2,0 benzyna 4x4? Wytarga łódkę 200kg po śliskim slipie czy lepiej w GV celować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 A Octavia 2,0 benzyna 4x4? Wytarga łódkę 200kg po śliskim slipie czy lepiej w GV celować?Wytarga. Zależy jak bardzo śliski i jak stromy będzie slip. Ja mam podobnie, kombiaczka i na razie tylko na lodzie nie wytargałem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Masz 4x4 z haldeksem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nam tylko na przód napęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Aha, tez teraz mam autko z przedim napedem i zastaawiam sie, czy 4x4 z haldex w octavi cos mi pomoze czy raczej nic. Obecnie do grudnia mogę targać ze slipu przyczepkę, czasami jak jest mokro to są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 No pomoże... mam co prawda Tiguana ale to praktycznie to samo. Jest różnica jednak jak kręcą się 4 koła a nie dwa. Teraz w niedzielę auta z przednim się ślizgały i inni pomagali je pchać. Ja czy inni z napędem na 4 koła nie mieliśmy problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 W Tiguaie jest haldx czy torsen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Haldex. Opony też ważne. Edytowane 16 Maja 2017 przez Białek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 torsen w autach z silnikiem wzdłuż - bardziej trwałyhaldex silniki w poprzek - delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Tak haldex. No zgodzę się że opony robią robotę gdy są bardziej terenowe. Ja oczywiście mam typowe szosowe niskoprofilowe... No napęd nie wiem czy delikatny czy nie, ale też wyciągamy tylko przyczepkę a nie drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 torsen w autach z silnikiem wzdłuż - bardziej trwałyhaldex silniki w poprzek - delikatnyPrzede wszystkim torsen to stały 4x4 a haldex z dołączanym tyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 No pomoże... mam co prawda Tiguana ale to praktycznie to samo. Jest różnica jednak jak kręcą się 4 koła a nie dwa. Teraz w niedzielę auta z przednim się ślizgały i inni pomagali je pchać. Ja czy inni z napędem na 4 koła nie mieliśmy problemu. W zasadzie w 4x4 to kręcą się tylko 2 koła ,chyba że masz blokady,w FWD lub RWD ciągnie jedno koło. W suvach imitacją blokad jest rozbudowana elektronika ,jedna lepsza druga gorsza. Jednakże do naszych wędkarskich celów w większości przypadków to rozwiązanie wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Ja się ciągam X-Trailem T30 z 2005. Dobra opcja, jak ktoś potrzebuje coś cięższego i nie chce się łapać na Viatole. DMC2000, można ciągać przyczepę do 1500 bez B+E, uprawnienia 96 i dodatkowych opłat. Edytowane 17 Maja 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Poruszyłeś fajny temat co można ciągać na kategorie b. Tak najprościej http://oskduet.pl/nauka-jazdy/prawo-jazdy-przyczepa i nie ma wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Raz się przydało, jak musiałem prawie tonę aluminium przewieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Passat 1.9 tdi 130hp 4motion daje rade. Łajba z silnikiem 500kg ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Grand Scenic 1,9 130km, do tego zestaw przyczepa + łódka + silnik ważą ponad 400 kg. Ogólnie daje radę, choć ostatnio na dość płaskim slipie trawiastym marzyłem o napędzie 4x4 bo na mokrej trawie nieźle się ślizgałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Wszystko zależy od slipa no i odległości. Mnie znajomy ciągnie w maju na wode te 200m i w listopadzie z wody te 200m na zimowy plac Ja nie mam haka w czołgu i muszę sie prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Tak z ciekawości - to żółte to jakiś antyfouling (nie działa tilt) czy ochrona kradzieżowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Ochrona przed kradzieżą można rzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi