maniek1972 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ja mam dwie Toyoty, Corolla E12 z 2002r. 1,6 + LPG i Carina z 1997r. 2,0+LPGCarina ma na szafie 345000 km i nie bierze nawet kapki oleju, zaś z kolei Corolla 157000 km. ma zapotrzebowanie 1litr na około 1000 km.Tak jak kolega napisał o swoim, nie dymi,nie ma wycieków,silnik suchutki, a jednak gdzieś olej ginie. Carina już 10 rok na LPG, a Corolla dopiero od kwietnia tego roku, ale przed założeniem LPG też olej ginął, także nic się nie zmieniło. Edytowane 29 Listopada 2015 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ale wędkarski temat.A ile moia żona wydaje tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 No powiesz nam? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Pewnie tyle ile ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Kolego @ brig, współczuję braku porozumienia, szczerości i jawności w Waszym związku Co do tematu, dlatego jest w dziale Cafe, by w czasie zimowej przerwy móc porozmawiać też o czym innym jak o moczeniu kija Edytowane 29 Listopada 2015 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Pewnie tyle ile ma.Arek.... Ty tego nie wiesz? Ja przynajmniej wiem, ile oleju bierze mój Passeratti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Daniel ja to ograniczam.Ale zakupy dają trochę radości sam to odczuwam jak coś kupuje .A kolego Michał co mają wydatki do porozumienia i szczerości przecież nie chowa butów w bagażniku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Arek - wiesz, że jako nowy Słoik pozwalam sobie na lekkie nabijanie się.Wątek i tak uciekł w off topa, to wrzucam fotkę z "jerkbait się śmieje" = jest hiperKażdy ma swoje widzimisię. My ryby, wędki, kręćki, olej do silnika (to akurat ja) i inne pierdoły Edytowane 29 Listopada 2015 przez Dano-G 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Przepraszam jak coś spaliłem znaczy ten olej. Ale z autem to raczej do warsztatu bo ilu ludzi tyle opinii a auto aucie nie równe.Poza tym wszystkich lubię a żonę kocham. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Kamil, mam B5 z 97', 1,6 w gazie. Przejechałem przez rok 20 000. Ubytków oleju nie zauważyłem. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Nie znam się, to się wypowiem .Wieśwagen B5 tdi na pompowtryskiwaczach, zalewam olejem zgodnie z normą 505.01, zdaje się jakiś Castrol Edge, wymieniam co 12 tyś.Od wymiany do wymiany żadnych dolewek robić nie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Bo to jest absurdalnie proste równanie. Silnik w dobrym stanie nie bierze oleju, albo bierze go mało. Wyjątkiem są czasem dość krótkie okresy w nowych samochodach. Edytowane 30 Listopada 2015 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Bo to jest absurdalnie proste równanie. Silnik w dobrym stanie nie bierze oleju, albo bierze go mało. Wyjątkiem są czasem dość krótkie okresy w nowych samochodach.Ameryki to ty nie odkryles. Chhyba wiadomo ze albo jest ok albo nie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Problem w tyn ze Silnik nie ma objawow dymienia kopcwnia smrodzenia a oleju ubywa a twoja porada nice nie wnosi do tematu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Co miałaby wnieść? Każdy kto się trochę tym interesuje wie, że ubytek oleju z silnika bez wycieków oznacza właściwie jedno, a dymienie i kopcenie w takim przypadku to już właściwie objaw ostateczny i przedśmiertny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 To powiedz co oznacza i tyle. To rozwiążesz koledze problem i temat zamkniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Szpaczek, dopiero teraz zauważyłem, że pomyliłem Cię z jakimś Szczupaczkiem Przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) A, jeszcze sobie przypomniałem dlaczego napisałem pierwszego posta w tym wątku. Czasem jest tak, że pierścienie zbierające olej są unieruchomione przez nagar. Nie zbierają oleju i jest on wyrzucany do układu wydechowego. Dzieje się tak kiedy np. olej jest niewłaściwy. Może wtedy pomóc wymiana oleju, choć nie byłbym tutaj zbytnim optymistą. Ktoś wcześniej wspomniał o takiej sytuacji, że po wymianie pomogło. Edytowane 30 Listopada 2015 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Co miałaby wnieść? Każdy kto się trochę tym interesuje wie, że ubytek oleju z silnika bez wycieków oznacza właściwie jedno, a dymienie i kopcenie w takim przypadku to już właściwie objaw ostateczny i przedśmiertny :-)Pewnie kilka z moich nowych aut i ich producenci o tym nie wiedzieli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 To tego mojego chyba tylko na zyletki trzeba ciac skoro tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi