Skocz do zawartości

Branie Oleju

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam dwie Toyoty, Corolla E12 z 2002r. 1,6 + LPG i Carina z 1997r. 2,0+LPG

Carina ma na szafie 345000 km i nie bierze nawet kapki oleju, zaś z kolei Corolla 157000 km. ma zapotrzebowanie 1litr na około 1000 km.Tak jak kolega napisał o swoim, nie dymi,nie ma wycieków,silnik suchutki, a jednak gdzieś olej ginie. Carina już 10 rok na LPG, a Corolla dopiero od kwietnia tego roku, ale przed założeniem LPG też olej ginął, także nic się nie zmieniło.

Edytowane przez maniek1972

Kolego @ brig, współczuję braku porozumienia, szczerości i jawności w Waszym związku ;)

Co do tematu, dlatego jest w dziale Cafe, by w czasie zimowej przerwy móc porozmawiać też o czym innym jak o moczeniu kija ;)

Edytowane przez michcio

Arek - wiesz, że jako nowy Słoik pozwalam sobie na lekkie nabijanie się.

Wątek i tak uciekł w off topa, to wrzucam fotkę z "jerkbait się śmieje" = jest hiper

Każdy ma swoje widzimisię. My ryby, wędki, kręćki, olej do silnika (to akurat ja) i inne pierdoły  :lol:

post-57033-0-27190200-1448832722_thumb.jpg

Edytowane przez Dano-G
  • Like 3

A, jeszcze  sobie przypomniałem dlaczego napisałem pierwszego posta w tym wątku. Czasem jest tak, że pierścienie zbierające olej są unieruchomione przez nagar. Nie zbierają oleju i jest on wyrzucany do układu wydechowego. Dzieje się tak kiedy np. olej jest niewłaściwy. Może wtedy pomóc wymiana oleju, choć nie byłbym tutaj zbytnim optymistą.  Ktoś wcześniej wspomniał o takiej sytuacji, że po wymianie pomogło.

Edytowane przez Pluszszcz

Co miałaby wnieść? Każdy kto się trochę tym interesuje wie, że ubytek oleju z silnika bez wycieków oznacza właściwie jedno, a dymienie i kopcenie w takim przypadku to już właściwie objaw ostateczny i przedśmiertny :-)

Pewnie kilka z moich nowych aut i ich producenci o tym nie wiedzieli.....