daniel25 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Niech się obrażają, to nie są rodzime ryby więc po co się szczycić jakimiś tam zarybieniami, zwłaszcza pzw, wpuszczą do jakiegoś oczka tonę prosiaków, niedzielni dziadkowie wyłowią wszystko w trzy dni, w papierach zostaje, że zarybienie było. Na komerchach niech sobie łowią do bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 U mnie w Bydgoszczy też z Nowym rokiem powstaje odcinek NK na górskim odcinku Brdy...mam nadzieje że kontrole się zwiększą, a nie jak koledzy piszą odwrotnie.Hej kolego to pewne o tym odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tak. Pewne od stycznia 2016 na odcinku od elektrowni Smukała ...nie pamietam dokładnie do ktorego miejsca. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tak. Pewne od stycznia 2016 na odcinku od elektrowni Smukała ...nie pamietam dokładnie do ktorego miejsca. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu TapatalkaSmukała-Wodociągi. Powstało/powstaje stowarzyszenie,ale zdążyło już dwóch zrezygnować (w tym Ja)z tego czegoś.(W klubie Potok byłem 15 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Z tego czegos? ? ? Ja jestem początkującym wedkarzem i dla mnie koncepcja dobra. Wytlumacz co masz na myśli Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Koledzy,większość odcinków "no kill" jakie znam to odcinki, które mają na celu ochronę takich gatunków jak pstrąg oraz lipień. I tu mam pytanie do mądrzejszych ode mnie czy są w Polsce odcinki "no kill" na nizinnych odcinkach rzek, które mają na celu ochronę innych gatunków ryb niż wyżej wymienione? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Sa.W PZW Katowice na Odrze jest odcinek "no kill" (z wyjatkiem wtorkow i srody). Jest tez jak koledzy wczesniej napisali zbiornik Dzierzno Duze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Z tego czegos? ? ?Ja jestem początkującym wedkarzem i dla mnie koncepcja dobra. Wytlumacz co masz na myśli Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu TapatalkaKoncepcja dobra,nawet bardzo dobra,ale...jesteś anonimowy,więc mi się nie chce.Tak po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jak anonimowy. ? Tzn? Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 osobiscie znam 3 odcinki no kill na rzekach pstrągowych biala przemsza okreg katowicki odcinek muchowy i muchowo spiningowy i warta okreg czestochowski nie slyszalem o odcinkach NK na rzekach nizinnych ale odpowiedz jest bardzo prosta wedlug mniepstragarze umieja sie zebrac w grupe i razem zrobic cos dla siebie i dla innych wedkarzy inni lowia na no killach pstragowych chcieli by moze zrobic cos podobnego na rzece nizinnej badz jeziorze ale nie potrafia sie zorganizowac w wieksza grupe poprostu jest ich za malo bo reszta to ci ktorzy ida po ryby a nie na ryby i przyjada tacy na no killa pstragowego jeszcze i pakuja ryby do nogawek pod bluzke do termosow po kawie lub wrzucaja w krzaki zlapac takigo i tylko ciezki wpi***ol spuscic za to ze nie potrafi uszanowac pracy innych wedkarzy yhhh jak tylko o tym mysle to mnie nerwy biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Sa.W PZW Katowice na Odrze jest odcinek "no kill" (z wyjatkiem wtorkow i srody). Jest tez jak koledzy wczesniej napisali zbiornik Dzierzno Duze.Bardzo dziękuje Panie Ryszardzie, interesuje mnie odcinek "no kill" na Odrze czy jest Pan w stenie powiedzieć jakie gatunki ryb tam dominują? Panie Adamie również dziękuję za odpowiedź, o Białej Przemszy słyszałem jak również o Warcie zrobionym tam docinku "no kill" przez Jurajski Salmoklub, ale to są wszystko wody górskie. Ciekawi mnie jak sprawa wyglądałaby na odcinkach na których nie dominują pstrągi i lipienie. Tak na marginesie jakiś czas temu rozmawiałem telefonicznie z dość znanym wędkarzem i opowiedziałem mu historie takiego jednego typka co za jeden dzień potrafi zabrać około 40 pstrągów w wielkości 25-35 cm i się tym chwalić. Odpowiedź tego wędkarza była podobna do Pańskiej hehe " tylko wpie***l" go ratuje". Ciągle "polujemy" na niego. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Pytanie o Odre bardziej stosowne bedzie do kolegow ze Slaska. Ja tam wedkuje sporadycznie, bedac w Polsce na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Rozumiem...Ale i tak bardzo dziękuję, mam już jakiś trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Sa.W PZW Katowice na Odrze jest odcinek "no kill" (z wyjatkiem wtorkow i srody). Jest tez jak koledzy wczesniej napisali zbiornik Dzierzno Duze.u mnie na narwi też bywały takie dni "no kill" we wtorki i czwartki-nikt nie łowił ,bo w tych dniach buszowali rybacy z siatami i brali wszystko ,co się ruszało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Panowie a czy ktoś moze pochwalić sie wynikami z krakowskich brzegów , zbiornika no kill?Bo tak szczerze sie zastanawiałem jak to tam jest z tym no kill'em.Zbiornik który funkcjonuje no kill od kilku , bodajże 3 lub 2 lat jako takie łowisko powinien chyba dazyć rybami ?Nie przepadam za łowieniem z brzegu wiec raczej omijam ale nigdy nie słyszałem żadnych ciekawych wieści z nad tego zbiornika? Jeśli ktoś chciałby podzielić sie jakimś info z góry dziękuje. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Fester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jakie warunki trzeba spełnić żeby taki odcinek został utworzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jakie warunki trzeba spełnić żeby taki odcinek został utworzony?to decyzja gospodarza wody, tu masz jak to robił oddolnie ZedSet http://jerkbait.pl/topic/67180-pierwszy-odcinek-no-kill-we-wroc%C5%82awiu-akcja-street-fishing-poland/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jakie warunki trzeba spełnić żeby taki odcinek został utworzony?Po pierwsze trzeba złożyć wniosek na walnym zgromadzeniu w sowim Kole o utworzenie odcinka "no kill".Po drugie, jeśli zostanie przyjęty to Zarząd Koła składa wniosek do Zarządu Okręgu o utworzenie takiego łowiska.Po trzecie Zarząd Okręgu rozpatruje wniosek na jednym ze swoich zebrań i podejmuje decyzje o przyjęciu/odrzuceniu wniosku o utworzenie odcinka "no kill" W skrócie to tak to mniej więcej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) W O/Piotrków powstało nowe łowisko No Kill. Zainteresowanych zapraszam nahttp://lodzkiprzewodnikwedkarski.pl/forum/lowiska/994-wolborka-nk?start=0 Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Super, a czasami się mija tą niepozorną rzeczkę. Może coś skłoni teraz odwiedzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Na razie niewiele tam pływa. Staramy się o zarybienia pstrągiem i lipieniem. Im więcej będzie zainteresowanych, tym większe szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dużo hałasu o nic. Okręg - jak to mówią; beton, komuchy, złodzieje, darmozjady, stare dziady, leśne dziadki - czytaj Krzysiek Tłoczek , pomógł i zrobił co tylko mógł. I najprawdopodobniej od teraz inicjator i pomysłodawca, pozostanie sam na sam ze słomianym ogniem entuzjastów.. już lansujących się na nim, ile i gdzie tylko się da.. A jak już nie wyjdzie, to zgodnie załamią ręce, bolejąc nad klapą przedsięwzięcia. I znów jacyś Oni będą temu winni. Dewiza jest niezmienna - weźmiemy się, i zrobicie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Włącz się do inicjatywy, a Ty potrafisz tylko smędzić jak stara panna i pisać pierdoły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Przez lata karmiłem/karmiliśmy pstrągami członków takich jak ty. Wszędzie pierwsi są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Dużo hałasu o nic. Okręg - jak to mówią; beton, komuchy, złodzieje, darmozjady, stare dziady, leśne dziadki - czytaj Krzysiek Tłoczek , pomógł i zrobił co tylko mógł. I najprawdopodobniej od teraz inicjator i pomysłodawca, pozostanie sam na sam ze słomianym ogniem entuzjastów.. już lansujących się na nim, ile i gdzie tylko się da.. A jak już nie wyjdzie, to zgodnie załamią ręce, bolejąc nad klapą przedsięwzięcia. I znów jacyś Oni będą temu winni. Dewiza jest niezmienna - weźmiemy się, i zrobicie.. Sławek, bylem jednym z inicjatorów powstania łowiska. Walczymy z tematem już od roku (oficjalnie). Udało się wg mnie już bardzo dużo. Powstało NK tylko dla spinningistów i muszkarzy. Kolejny krok to ryby. Niestety, tu oficjalnie niewiele zdziałamy. Ale jest już pomysł. Oczywiście na dłuższa metę sami tego nie udźwigniemy. Dlatego zależy nam na jak największej licznie rozsądnych ludzi, którzy się w to włączą. Chodzi głownie o ganianie wiaderkowców pakujących każdego jelczyka do torby. Na dzień dzisiejszy chcemy od okręgu tylko oznakowania łowiska. Żeby nikt nie wmawiał mi , że nie wiedział że coś takiego istnieje. Z resztą na pierwszy strzał sobie damy radę. Jeśli wypali być może Krzysiek pomoże w dalszym rozwoju. Inaczej wiadomo, ze kilkanaście osób na dłuższą metę nie zadowoli roszczeniowców którzy by tylko chcieli łowić 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi