Skocz do zawartości

Diaflex Spin 10-30 vs TD 10-25

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

hej..mam diaflexa ale starszy model..górne cw mocno zawyżone..raczej 25g to max..super kijek jako uniwersał..kolega zaliczył na takiego samego sumka 120cm i wyjechał bez problemu...obsłuży wszystko od duzego okonia do bolenia-nie boi sie większego przyłowu...dla mnie ideał na brzegowe łowienie pod wobler..szczerze polecam.. ;)

hej..mam diaflexa ale starszy model..górne cw mocno zawyżone..raczej 25g to max..super kijek jako uniwersał..kolega zaliczył na takiego samego sumka 120cm i wyjechał bez problemu...obsłuży wszystko od duzego okonia do bolenia-nie boi sie większego przyłowu...dla mnie ideał na brzegowe łowienie pod wobler..szczerze polecam.. ;)[/quote

Konkretnie i na temat ;) Dzięki wielkie ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nie no nic dziwnego tylko troche dziwne zeby najwyzsza seria robinsona byla tak zle opisana? ja rozumiem konger za 120 zł ale nie kij ktory kosztowal przeszlo 600 zł kiedys. Wydaje mi sie ze kij z tej polki cenowej powinien byc raczej w sposob przemyslany byl wypuszczony do ludzi. A nie zeby kij 1 oz byl kluskiem do 20 gram maksymalnie

Nie no nic dziwnego tylko troche dziwne zeby najwyzsza seria robinsona byla tak zle opisana? ja rozumiem konger za 120 zł ale nie kij ktory kosztowal przeszlo 600 zł kiedys. Wydaje mi sie ze kij z tej polki cenowej powinien byc raczej w sposob przemyslany byl wypuszczony do ludzi. A nie zeby kij 1 oz byl kluskiem do 20 gram maksymalnie

Chłopczyku, jak robinson wypuszczał diaflexa na rynek to zapewne jeszcze nikt z projektujących go i opisujących nie zdawał sobie sprawy jak często w odległej przyszłości będą porównania z zawartymi zwrotami "główka + guma" "podbijanie" i inne wynalazki, wydaje mi się że ciężar wyrzutu to nie jest równoznaczne pojęcie z zakresem obsługiwanych przynęt gdzie każdy ma własne odczucia, i dla jednych te 30g to za mało dla innych za dużo w opisie , prawda jest taka że musisz uświadomić sobie pewną ważną i istotną kwestię (sądząc po kilku już podobnych tematach jakie założyłeś) producenci opisując kije nie sugerują się tym ,że ty go kupisz i będziesz pizgał z opadu metrowe sandacze , wielu wędkarzy kupujących taki kij używa , blaszek, woblerów i gum prowadzonych w inny sposób niż ram pam pam jeb jeb jeb i daiwa mi ząbkuje.

pozdrawiam.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Chcę kupić TD 2.95 10-28 jako uniwersał szczupakowo-boleniowy, głównie do łowienia szczupaków na wodzie stojącej gdzie trzeba daleko rzucać przynętami (wobler, guma, wahadłówka) i czasem na bolenia w wymagających tego miejscach/sytuacjach, jako typową boleniówkę mam kij 5-25. Mam pytanie do użytkowników o realny CW tej wędki, od ilu do ilu gram się dobrze rzuca? Lub polecenie mi innej wędki o podobnych parametrach.