kamildarbanski Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Witajcie który z tytułowych kijów lepiej sprawdzi się jako rzeczny uniwersal. Kij ma obsługiwać wszystko co pożera sandacz, szczupak, bolen. Gumy,woblery, obroty. Nie chodzi mi o wygląd jak leży w ręku tylko o pracę kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Diaflex lepiej sobie poradzi z silikonem, miałem TD-ka do 25,wg mnie operuje lepiej twardym... Edytowane 27 Listopada 2015 przez SandaczSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Czyli diaflex bardziej szczytowy z progresywny ugieciem? Bardziej mi zależy na gmach wobler rzadziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 hej..mam diaflexa ale starszy model..górne cw mocno zawyżone..raczej 25g to max..super kijek jako uniwersał..kolega zaliczył na takiego samego sumka 120cm i wyjechał bez problemu...obsłuży wszystko od duzego okonia do bolenia-nie boi sie większego przyłowu...dla mnie ideał na brzegowe łowienie pod wobler..szczerze polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 hej..mam diaflexa ale starszy model..górne cw mocno zawyżone..raczej 25g to max..super kijek jako uniwersał..kolega zaliczył na takiego samego sumka 120cm i wyjechał bez problemu...obsłuży wszystko od duzego okonia do bolenia-nie boi sie większego przyłowu...dla mnie ideał na brzegowe łowienie pod wobler..szczerze polecam.. [/quote Konkretnie i na temat Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Szczerze to lepszym wyborem będzie diaflex miałem i polecam kijek nie zawody, bardzo czuły i te przepiękne ugiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Weź lepiej coś o oczko wyżej jako rzeczny uniwersał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Daiflex bardzo fajny kijek, ale bardziej pasował by do niego opis 4-18 góra 20 g. Pod małym, kilogramowym szczupakiem przechodzi już w pełna parabolę. Bardzo "czuły" kijek (wg mnie porównywalny do Avida). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tak z czystej ciekawosci jak kij do 30 gramow moze realnie obslugiwac 20 gramow? ja rozumiem +/- 5 gram ale nie 1/3 masy calkowitej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tak z czystej ciekawosci jak kij do 30 gramow moze realnie obslugiwac 20 gramow? ja rozumiem +/- 5 gram ale nie 1/3 masy calkowitejnp. większość fenwicków obsługuje x2 co w tym dziwnego ? to tylko opisy producenta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nie no nic dziwnego tylko troche dziwne zeby najwyzsza seria robinsona byla tak zle opisana? ja rozumiem konger za 120 zł ale nie kij ktory kosztowal przeszlo 600 zł kiedys. Wydaje mi sie ze kij z tej polki cenowej powinien byc raczej w sposob przemyslany byl wypuszczony do ludzi. A nie zeby kij 1 oz byl kluskiem do 20 gram maksymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nic w tym dziwnego. Jest wiele wędek (blanków) z zaniżonym lub zawyżonym c.w. w stosunku do opisu producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wobec tego moze podpowiecie ktory diaflex komfortowo obsluzy 30 gram lacznie guma z glowka i odpowiednio poda wobka sandaczowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nie no nic dziwnego tylko troche dziwne zeby najwyzsza seria robinsona byla tak zle opisana? ja rozumiem konger za 120 zł ale nie kij ktory kosztowal przeszlo 600 zł kiedys. Wydaje mi sie ze kij z tej polki cenowej powinien byc raczej w sposob przemyslany byl wypuszczony do ludzi. A nie zeby kij 1 oz byl kluskiem do 20 gram maksymalnie Chłopczyku, jak robinson wypuszczał diaflexa na rynek to zapewne jeszcze nikt z projektujących go i opisujących nie zdawał sobie sprawy jak często w odległej przyszłości będą porównania z zawartymi zwrotami "główka + guma" "podbijanie" i inne wynalazki, wydaje mi się że ciężar wyrzutu to nie jest równoznaczne pojęcie z zakresem obsługiwanych przynęt gdzie każdy ma własne odczucia, i dla jednych te 30g to za mało dla innych za dużo w opisie , prawda jest taka że musisz uświadomić sobie pewną ważną i istotną kwestię (sądząc po kilku już podobnych tematach jakie założyłeś) producenci opisując kije nie sugerują się tym ,że ty go kupisz i będziesz pizgał z opadu metrowe sandacze , wielu wędkarzy kupujących taki kij używa , blaszek, woblerów i gum prowadzonych w inny sposób niż ram pam pam jeb jeb jeb i daiwa mi ząbkuje. pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Chcę kupić TD 2.95 10-28 jako uniwersał szczupakowo-boleniowy, głównie do łowienia szczupaków na wodzie stojącej gdzie trzeba daleko rzucać przynętami (wobler, guma, wahadłówka) i czasem na bolenia w wymagających tego miejscach/sytuacjach, jako typową boleniówkę mam kij 5-25. Mam pytanie do użytkowników o realny CW tej wędki, od ilu do ilu gram się dobrze rzuca? Lub polecenie mi innej wędki o podobnych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi