jacek145 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Witam serdecznie, Od jakichs 2 lat posiadam kołowrotek Daiwa Regal, dokładnie taki:http://daiwa.com/images/RG2500-5iA.jpg Niecały rok temu zdecydowałem się go oddać do miejscowego serwisu. Pan pięknie go przesmarował, zredukował luzy, jednak jak zabrałem go nad wodę (ładne parę miesięcy po serwisie) okazało się, że hamulec nie terkocze podczas wyciągania żyłki. Kiedy pokręcę samą szpulą, terkotka się odzywa, jak ciągnę za żyłkę - cicho. Kręciołek przez resztę sezonu nie był mi potrzebny, więc zapomniałem o usterce. Głupio mi teraz dzwonić i mówić, że kołowrotek został źle przeserwisowany po roku od odebrania.Macie może jakieś pomysły co może być nie tak?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 W pokrętle jest taka blaszka, która "jeździ" po zębatce, czy to plastikowej czy metalowej, ta blaszka lubi się łamać. Rozbierałem to i dorabiałem z cienkiej blaszki miedzianej. Trzeba starą usunąć i wkleić tą nową i będzie terkotać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0one Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Dziwna sprawa, że przy kręceniu szpuli ręką terkotka działa. Może to głupie pytanie, ale czy przy ciągnięciu za linkę kręci się szpula czy tylko linka na szpuli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek145 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Hej, dzieki za pomoc. Udalo mi sie samemu zlokalizowac przyczyne usterki. Gdy krece szpula w lewa strone, ladnie terkocze, gdy krece w prawa ledwo co slychac. W drugiej szpuli jest na odwrot. Okazalo sie ze plastik ktory terkocze o zebatke jest rozgiety o jakies 2mm porownujac go z 'dobra' szpula. Na pierwszy rzut oka wszystko wyglada ok, dlatego tak ciezko bylo mi dojsc co sie dzieje. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0one Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 A to już inna sprawa jeżeli jest różnica w kierunku kręcenia. Dobrze, że udało się zlokalizować problen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi