Strajker Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek wszystkim. Jestem bardzo młodym początkiujacym lurebuldierem i chciałem zaprezentować swoje prace. Na początek jerki o długości 12 i 18 cm. Materiał to żywica pływajaca. Wobki sa tonące i posiadają jednoczęściowy stekaż z drutu nierdzewnego sprężynowego 1mm. Praca to strzelaniena boki(będzie filmik) Zostało jeszce zainstalować oczy(lalkowe duże) i pokryć całośc kilkoma warstawami zywicy epoksydowej. Następne modele będą malowane farbani samochodowymi. Posiadam całą gamę różnych opalizacji itp. Wkrótce więcej modeli jerków i sterowców. Zdjęcia sa starsznie słabej jakości i ledwo co tam widać ale tak na początek muszą wystarczyć. Usiłuję jeszcze edytować tytuł watku bo wkradła się mała literówka. Piszę na rezerwowym sprzęcie i są małe problemy... Edytowane 28 Listopada 2015 przez Woytec 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Powiem szczerze , że wyglądają okazale. Czekamy na efekt końcowy z oczkami ... . Ciekawe, jaka waga wyjdzie takich 12cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Waga jeszcze oficjalnie nie znana i nawet nie będę próbował strzelać. Po całkowitym wykończeniu(żywica) wszystko zostanie dokładnie zważone i podane do wiadomości opini publicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Jeśli tak wyglądają początki, to z przyjemnością zobaczę przyszłe prace!Co do tytułu wątku - czas edycji już minął. użyj przycisku "zgłoś" i napisz, jak powinien brzmieć właściwy tytuł. Mod z pewnością pomoże.Witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 @Strajker, witamy na jerkbait.pl Jak już napisał przedmówca, ciekawe prace i chętnie zobaczę kolejne. Pozdrawiam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Zapewne po kilku kolejnych partiach woblerów będziesz patrzył z politowaniem na swoje pierwsze sztuki( przynajmniej ja tak miałem) ,ale muszę przyznać,że są bardzo ładnechętnie zobaczę efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ciekawie się zapowiada. Czekam na efekt końcowy. Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaw32 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Zapowiadają się świetnie Zobaczymy co będzie dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Z mojego "drzewnianego" zamiłowania, bede kibicował przy struganiu wzornika pod następny model Również witam na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Pierwsze gotowce. Dostały 5 warstw żywicy epoksydowej i są po prostu pancerne. Zaczynam pertraktację z władzami okolicznego basenu żeby nakręcić tam sobie filmiki z pracą wobków. Nie chcę się taplać z nimi w okolicznych kaczych dołkach. Na żywo wyglądają lepiej. W miedzy czasie spłodziłem kilka nowych modeli. Niebawem więcej szczególików na ten temat 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 @Strajker kawał dobrej roboty. Czekam na kolejne projekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dziękować za dobre słowo Staram się jak mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dobrze pociśnąłeś jakiej żywicy używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Standard - Enviro Tex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ważenie wykazało 77 gr i 65 dla jednego który dostał nieco mniej ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Bardzo fajne przynęty oczy też sam robisz czy to gotowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Oczy to gotowce. Można je kupić u każdego producenta lalek, misiów itp. Mają takie "stopki" i ich obcinanie to takie troszeczkę upierdliwe zajęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Work in progress. Na ta chwilę największy w repertuarze 20 cm i baryłka sumowa 9 cm. Za kilka minut bardziej szczegółowy opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Straszne długie te kilka minut... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Pojawił się wielki nieobecny Jutro zapodam coś soczystego i świerzego bo sporo sie rodzi ostatnio. Póki co lektura do podusi i spać. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Strajker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jak trzeba to obecny... Tylko miałem ostatnio rpboem z dodzwonieniem się do Ciebie. Mam nadzieje, że jutro się to naprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jeden z ciekawszych tematów na 2016 r. Jerk 15 cm. Zdjęcie bardzo słabej jakości, kij z tym. Wczoraj ukończyłem foremke i jestem z niej zadowolony. Stelaż póki co to drut spręzynowy 1,2 mm. W każdej chwili mogę przezbroić formę na grubszy drucior. Wobek generalnie jest przeznaczony na słonowodne big game w tropikach. Całość dostanie co najmniej dziesięć warstw epoxy(chyba starczy...) Testy zaczną sie na wiosne, coś koło kwietnia. Ten drut jak to mnie ktoś zapewnia ma kilkaset kg wytrzmałości na zerwanie. Mam całą masę nowości ale ten pancerfaust zostanie poddany najcięższej próbie...Drżyjcie największe tuńczyki i cała reszta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wstałem skoro świt i zacząłem sobie strugać. Korpus ma 10 cm długości i póki co jest z balsy. To oczywiście prototyp na bardzo wczesnym etapie. Zamaiaruję go zrobić na czysto w wersji 10 i 17 cm. Mniejszy będzie na nasze polskie wody , a większy na tropiki. W siedemnstace obowiązkowo drucior minimum 1,5mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Robiłem coś podobnego w zeszłym roku, po umieszczeniu ołowiu idealnie na środku korpusu można było tym cuda w wodzie wyprawiać na wersję 4cm z chwostem połowiłem pstrągów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Work in progress, 15,5 cm. Jeszcze bez łusek itp. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi