marcino998 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Jajka do tej partii kleniówek która się tak szybko rozeszla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Szkoda ze takich śrucin nie da sie kupić z nacięciem, przynajmniej ja nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Drobne robótki ręczne, nawiercanie gniazd pod ołów i za chwile wklejanie. Po skończeniu tej partii zabieram sie na maxa za nieco większe wobki bo jest sporo zapytań kiedy będą dostępne. Modernizuje również mój stary piecyk do "wypiekania" wobków. Powstaje nowy z prawdziwego zdarzenia. Jak będzie gotowy zostanie oficjalnie zaprezentowany. Chodzi mi po głowie nagranie filmików o robieniu foremek. Jakieś tam pojęcie o tym mam to i może by się zdało to komuś na coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jakim klejem mocujesz ołów do piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Super glue. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zdjęcie zawiera lokowanie produktu Ołów końcu dojechał, można montować jajka Podaj jak możesz namiar na te "jaja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 http://www.artmilitarne.pl/pl/p/Srut-olowiany-okragly-ROUND-BALLS-5.5-mm-250-szt/452 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 a wiesz może ile waży taka kula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) a wiesz może ile waży taka kula? Patryk, średnio 1,0 gr Ps @Strajker, te maleństwa są pływające czy tonące? Nr 4 i 5 jeśli pływają to bym chętnie nabył Edytowane 14 Stycznia 2017 przez TOMI803 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Tonące, wkrótce będzie partia do nabycia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Rój - kolejny atak. Jak dobrze pójdzie jeszcze dziś zrobię im oczy, kropki i pójdą do lakieru. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Strajker 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ted zostaw parę całych czarnych tych groszkow. Dowiaze się czarnego chwoscika i będzie kijanka jak znalazł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Kropeczki sobie stawiam. Wieczorową porą wszystko pójdzie dla lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Fajna ławica ,kilka ciekawych kolorków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Jutro nacinanie sterów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Fajne stadko cukierasów Jaki masz sposób na nacinanie sterów przy takiej ilości woblerów? Coś wymyślnego czy po prostu brzeszczot, imadło i dobrego oko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Jest technologia opatentowana Jutro to ładnie sfotografuje i opiszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Fajnie że można liczyć na ludzi doświadczonych ,którzy chcą podzielić się swoim doświadczeniem. Czekam na fotki i opis ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Panowie i panie, oto moje nadzwyczaj zaawansowane ale co najważniejsze skomplikowane i nie do podrobienia, powielenia i w ogóle rozwiązanie Pierwsze co wyrzynarka włosowa stołowa. Kilka słów o tym cudzie. Ten model który ja posiadam to straszna padaczka i rzeźnia na maksa. Dostępna w dalszym ciągu w sklepach i na allegro ale niech ręka boża i każda inna chroni was przed zakupem tego badziewia. Dlaczego? Brzeszczot ma grubość zaledwie 0,25 mm Praca czymś takim jest w zasadzie niemożliwa. Nie wiem jak tym można by wyciąć jakiś kształtkę z deseczki bo ten brzeszczot po prostu gnie sie w we wszystkie strony i zamiast cięcia po linii wyznaczonej wyznacza własny tor cięcia. Jak to "obszedłem" przy wobkach? Do nacinania zrobiłem wycisk w modelinie. Bardzo prosta sprawa. Wcisnąć korpus i zagotować potem przed 10 minut. Po włożeniu korpusu do tego bardzo umiejętnie dopycham całość do chodzącego brzeszczotu. Nacięcie jest oczywiście wąziutkie dlatego potem w ręce trzymam wobka i piłuję już docelowo brzeszczotem 1 mm. Jego wejście jest ułatwione oczywiście ale nie jest to czego wymagam. Obecnie(jutro) zamawiam nową wyrzynarkę która ma mieć normalny brzeszczot i nacięcie ma być robione za "pierwszym strzałem" , a nie na raty. Ta obecna maszynkę kupiłem 5 lat temu kiedy miałem bardzo blade pojęcie o temacie. Zrobiłem za jej pomocą ogółem kilka tysięcy wobków ale po drodze zmarnowałem ładnych kilka sztuk wobków w czasie jak nacinania jak maszynka robiła swoje... Jak tylko dojdzie nowy lepszy model dam cynk z placu boju jak co działa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Faktycznie zaawansowana sprawa bo nie każdy może sobie pozwolić na piłę włosową w domu ale pomysł jak najbardziej zasługuje na brawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 To sie jeszcze udoskonala. Chodzi mi tu coś po głowie ale trzeba zrobić jakiś prototyp i poddać testom. Jak coś sensownego się urodzi dam cynk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Pogrzebałem trochę w moim archiwum x i zrodził sie pomysł. Nowością na ten sezon będzie płytko chodzący SS -18 o długości 18 i 14 cm. Tutaj na zdjęciu kulawa improwizacja bardzo prowizorycznie naciętej połówki 18 cm i wepchnięty kawał plexy od ramki formy. Kąt steru będzie właśnie coś taki jak na fotce. nadchodzi spore ocieplenie i po rozmarznięciu mojego okolicznego stawu będzie gdzie robić testy. Z utęsknieniem czekam aż lód zejdzie bo w kolejce do formowania są już największe mierzące 24 i 30 cm ale muszę je jeszcze zwodować przed przystąpieniem do finalnej operacji formowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zapowiada się coś ciekawego.Mniej więcej jak głęboko zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Dołożę wszelkich starań żeby max max 2 m wersja 18 cm i mniejszy 14 cm, 1-1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi